>

De’Longhi regândește întregul lanț de aprovizionare cu ajutorul soluției SAP IBP

De’Longhi Group, un jucător cheie pe piața globală a electrocasnicelor mici, cunoscut mai ales pentru aparatele destinate preparării cafelei, a luat decizia de a colabora cu SAP în vederea implementării unei soluții integrate de planning pentru lanțul de aprovizionare, cu scopul eficientizării acestuia și a reorientării către un sistem centrat pe clientul final.

De’Longhi are deja în derulare proiectul ”Customer Fulfillment Excellence”, iar acesta trece la un nou nivel odată cu adoptarea soluției Integrated Business Planning for Supply Chain, furnizată de către SAP. Aceasta are ca scop regândirea și transformarea lanțului de aprovizionare al companiei, astfel încât prioritatea principală să fie orientată către clientul final, cumpărător de electrocasnice pentru prepararea cafelei sau pentru alte dispozitive utile într-o locuință modernă. Proiectul sprijinit de către SAP va analiza toate procesele și uneltele folosite de grupul De’Longhi la nivel global, astfel încât să fie sporită calitatea tuturor serviciilor.

Procesul de transformare inițiat de grupul De’Longhi alături de SAP are și alte cauze: piața s-a schimbat masiv în ultimii ani și este marcată de dezvoltare simultană pe mai multe canale. Totodată, este observată o volatilitate sporită a cererii, iar accentul pe e-commerce este din ce în ce mai mare.

În plus, decizia De’Longhi de a se extinde pe noi piețe a dus la o sporire a complexității managementului lanțului valoric, accentuată de evenimentele macroeconomice recente, acestea conducând în perioada recentă la o creștere a vânzărilor online. Au apărut, astfel, provocări în privința obținerii de materii prime și a organizării logistice și de transport. Compania a hotărât, astfel, că trebuie să analizeze îndeaproape toate procesele și uneltele pe care le folosește.

”SAP IBP este soluția care ne va ajuta să progresăm, mai ales prin implementarea unui lanț de aprovizionare integrat end-to-end, cu indici și rapoarte ușor de înțeles. Acesta contribuie la operațiuni mai robuste și la luarea de decizii transparente, pentru răspuns rapid la volatilitatea pieței”, trasmite Matteo Pecci, director al lanțului global de aprovizionare în cadrul De’Longhi Group. ”O astfel de soluție este capabilă să răspundă unor nevoi complexe ale companiei, care trebuie să fie aproape de clientul final, dar care are nevoie și de know-how pentru a interpreta dinamicile pieței și, desigur, pentru a răspunde rapid la schimbările apărute. O soluție precum SAP IBP ne va ajuta să reușim toate acestea, iar prin integrarea cu sistemele SAP existente, datele vor fi transmise într-un mod uniform și transparent.”

În termeni concreți, soluția SAP IBP implementată pentru De’Longhi Group va ajuta compania cu toate nevoile de planificare în privința cererii și ofertei, contribuind la crearea unui lanț de aprovizionare care nu mai operează centrat pe depozite, ci pe client. Astfel, sunt evitate întârzierile ce apar de obicei în cadrul departamentelor implicate în managementul acestor structuri. Proiectul internațional va reuni toți clienții și furnizorii grupului, alături de o viziune amplă a lanțului valoric digital și de prognoze colaborative.

Grupul De’Longhi este prezent pe 32 de piețe desfășurate pe 5 continente, având procese foarte detaliate în lanțul valoric și un număr ridicat de coduri de produs, necesare pentru managementul lanțului de aprovizionare ce deservește operațiunile globale ale companiei.

”Prin implementarea soluției SAP IBP, vom putea anticipa schimbările din piață în avans, răspunzând rapid de-a lungul întregului lanț de aprovizionare, pentru a lua la timp deciziile corecte în toate departamentele De exemplu, dacă primim comenzi de la clienți și nu există produse în stoc, un semnal transmis incipient ne va avertiza despre situație înainte să se ajungă la pasul reprezentat de livrare, iar noi vom putea reacționa la timp”, concluzionează Pecci.

Cu ajutorul automatizării și a inteligenței artificiale integrate în soluția SAP, De’Longhi poate să elibereze angajații de anumite proceduri repetitive, aceștia având astfel mai mult timp pentru sarcini ce aduc plusvaloare companiei. Uneltele colaborative ajută la managementul comunicărilor și atribuirii de sarcini, fiind evitate sistemele care pot încetini procesele sau care pot duce la pierderea de informații.

Implementarea proiectului are loc în două faze. Prima implică introducerea proceselor de planning pentru cerere și ofertă, iar a doua presupune programarea producției și optimizarea managementului comenzilor de vânzări. Toate acestea se integrează cu soluția SAP S/4HANA, care are, de asemenea, un impact pozitiv asupra managementului logistic al grupului.

Aproximativ 300 de angajați ai De’Longhi vor folosi soluția de planificare a lanțului de aprovizionare furnizată de către SAP. Alegerea vine la finalul unui proces complex de analiză desfășurat pe parcursul a câteva luni de zile.

SAP Integrated Business Planning oferă posibilitatea unui mod de lucru agil, permițând companiilor să facă predicții mai bune în privința riscurilor și oportunităților, dar și să le anticipeze pentru a identifica soluții mai profitabile și mai sustenabile”, afirmă David Vallejo, vicepreședinte și director general al departamentului Digital Business Planning al SAP. ”Astfel, e important să ne pregătim pentru momente incerte, simulând condiții critice prin care să înțelegem cum să acționăm rapid, scopul nostru fiind de a îmbunătăți constant afacerea, planificarea lanțului de aprovizionare și sincronizarea deciziilor între departamentele financiar, producție și logistică.”

Despre SAP

Strategia SAP este de a sprijini fiecare afacere să funcționeze ca o întreprindere inteligentă și sustenabilă. În calitate de lider de piață în domeniul aplicațiilor software pentru întreprinderi, ajutăm companiile de toate dimensiunile și din toate sectoarele să funcționeze la capacitate maximă: Clienții SAP generează 87% din totalul comerțului global. Tehnologiile noastre de învățare automată, Internet of Things (IoT) și de analiză avansată ajută la transformarea afacerilor clienților noștri în întreprinderi inteligente. SAP permite oamenilor și organizațiilor să aibă o perspectivă profundă asupra afacerii lor și încurajează colaborarea care îi ajută să rămână în fruntea concurenței. Simplificăm tehnologia pentru companii, astfel încât acestea să poată consuma software-ul nostru așa cum doresc – fără întreruperi. Suita noastră end-to-end de aplicații și servicii permite clienților din mediul de afaceri și public din 25 de sectoare de activitate la nivel global să funcționeze în mod profitabil, să se adapteze continuu și să facă diferența. Pentru mai multe informații, vizitați www.sap.com.

Notă pentru editori:

Pentru a previzualiza și descărca imagini de arhivă și fotografii de presă în format digital, vă rugăm să vizitați www.sap.com/photos. Pe această platformă, puteți găsi materiale de înaltă rezoluție pentru canalele dvs. media. Pentru a vizualiza reportaje video pe diverse teme, vizitați www.sap-tv.com. Folosind acest site, puteți încorpora clipuri video în propriile pagini web, puteți partaja clipuri video prin linkuri de e-mail și vă puteți abona la fluxurile RSS de la SAP TV.