>

Van Marcke lanceert eigen, unieke Stay Safe app

Dankzij de contact tracing app – ontwikkeld door BPM Company op basis van SAP en Mendix technologie – weten werknemers in België, Frankrijk, Zwitserland en Luxemburg steeds met wie ze in contact waren. De tool is heel gebruiksvriendelijk, intuïtief en privacy was een topprioriteit.

Sinds vorige week kunnen werknemers van Van Marcke gebruik maken van een nieuwe app die hen in staat stelt om steeds te weten met welke personen ze de afgelopen dagen in contact geweest zijn. Al enige tijd werden diverse initiatieven rond contact tracing van dichtbij gevolgd. Omdat er op korte termijn geen zicht was op een accurate oplossing, wilde Caroline Van Marcke – CEO bij Van Marcke zelf het initiatief nemen.

“De veiligheid en gezondheid van mijn medewerkers zijn essentieel. We konden heel snel schakelen en onze eigen Stay Safe app voorstellen aan de collega’s in België, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland. Dat we deze realisatie in eigen huis en met ondersteuning van onze twee partners konden verwezenlijken, maakt me nog meer trots“ aldus Caroline Van Marcke.

PRIVACY ALS TOPPRIORITEIT

Stijn Hoegaerts, IT Director, vertelt: “Op minder dan een week hebben we een tool ontworpen die gebruiksvriendelijk is, er leuk uitziet en gebruikt kan worden op zowel tablets als op smartphones. Uiteraard staat gezondheid voorop. Maar bij de ontwikkeling van de tool hanteerden we het grootste respect voor de privacy van onze medewerkers.”

Gegevens blijven nooit langer dan drie weken geregistreerd. Ruim voldoende om de incubatietijd te overbruggen. We kozen bewust voor een gebruik op vrijwillige basis en geen verplichting. In de app geef je aan met wie je contact had en of dat eventueel gepaard ging met nabij of fysiek contact.

Makkelijk is dat de gegevens van collega’s snel via de zoekfunctie kunnen gevonden worden omdat er een link is met het personeelsregister. Het toevoegen van een extern contact werd ook zeer laagdrempelig gehouden.

Op vraag van de contact tracers kan de gebruiker zijn of haar registraties exporteren. Niemand anders heeft die mogelijkheid. Net zo kan alleen de gebruiker zijn of haar gegevens inkijken.

TEAMWORK ALS UITGANGSPUNT

De snelle ontwikkeling van de Stay Safe app is het resultaat van een geslaagde samenwerking tussen Van Marcke, BPM Company en SAP. “Als implementatie partner is het voor ons belangrijk om mee te kunnen denken van in het begin van een project. De huidige situatie heeft ertoe geleid dat alles van op afstand moest gebeuren, maar we hebben flexibel geschakeld en het resultaat is er. Dankzij Mendix low-code technologie en het SAP Cloud Platform hebben we, op zeer korte tijd, een betrouwbare tool ontwikkeld” zegt Jan Ickroth, Director BPM Company.

MEER DAN 1.000 GEBRUIKERS

Na een aantal testfases werd de Stay Safe app officieel gelanceerd in vier landen. De verwachting is dat ongeveer duizend medewerkers hem gaan gebruiken. De positieve reacties van gebruikers heeft ook al tot nieuwe ideeën geleid die de komende weken verder geëvalueerd zullen worden.

“Eerst was ik wat terughoudend over dit soort applicatie. Maar, de eenvoud van de toepassing en de nood die er is om op een gestructureerde manier contacten bij te houden, wisten me te overtuigen. Sinds enkele dagen gebruik ik actief de app en ben ik aangenaam verrast dat alles zo vlot loopt” zegt Torrino Debal, Stock Planner Projects.

TIJDELIJK

De ontwikkeling van de Stay Safe app beantwoordt aan een behoefte ontstaan door de huidige crisis. We willen onze medewerkers helpen in het ondersteunen van hun verantwoordelijk gedrag. Met deze eenvoudige tool willen we hen een oplossing aanreiken om alvast hun contacten te registreren. We zijn bijzonder trots op onze ontwikkeling, maar hopen uiteraard dat we binnenkort toch zonder kunnen” besluiten Stijn Hoegaerts en Caroline Van Marcke.