>

BeCode en SAP zetten samen nieuw opleidingstraject op

In januari 2021 start BeCode in Antwerpen met opleidingen in diverse SAP-softwareoplossingen.  Het partnership tussen BeCode en SAP zal ertoe bijdragen dat werkzoekenden op enkele weken tijd een SAP-certificaat op zak kunnen hebben. De grote vraag bij Belgische bedrijven naar mensen met een SAP-opleiding verzekert de afgestudeerden van een job in een groeisector met veel toekomstmogelijkheden. De pilootopleidingen gaan van start met steun van de stad Antwerpen.

We leven in een samenleving waarin het digitale en de snelle technologische evoluties een impact hebben op alle aspecten van ons leven. De coronacrisis heeft duidelijk aangetoond welke opportuniteiten – en uitdagingen – digitale technologieën met zich meebrengen.

Openstaande vacatures blijven vaak lang niet ingevuld en daarom richt BeCode zich al langer op de “ruwe diamanten” in onze samenleving. In dit “next generation” opleidingscentrum kregen al ruim 1.200 werkzoekenden en schoolverlaters de kans zich op een erg praktische en laagdrempelige manier bij te scholen tot programmeur, met erg hoge uitstroomcijfers naar tewerkstelling tot gevolg.

Elke dag krijgen we mensen over de vloer die op zoek zijn naar een boeiende job en daarvoor ook de nodige opleidingen willen volgen” gaat Karen Boers, CEO BeCode, van start. “Wij willen de kloof tussen die gemotiveerde werkzoekenden en de vraag op de arbeidsmarkt dichten door de juiste opleidingen aan te bieden en beide partijen met elkaar in contact te brengen.”

Die nauwe samenwerking met de industrie bleek ook een grote troef voor SAP.

Momenteel zijn er meer dan 6.000 vacatures bij Belgische bedrijven voor mensen met een SAP-vorming” vertelt Stijn De Beuckelaer, Managing Director SAP België & Luxemburg. “Het invullen van deze jobs is zeer belangrijk voor de competitiviteit van onze industrie. Het is namelijk een essentieel onderdeel van de steeds grotere digitalisering bij bedrijven. Bovendien zal dit cijfer door de groeiende impact van technologie de komende jaren nog flink stijgen.”

Met deze samenwerking willen BeCode en SAP samen toekomstgerichte carrièrepaden aanbieden aan kandidaten die een digitale laag willen toevoegen aan hun professionele competenties. Dit onder meer voor professionals in hr, finance, logistiek of sales die als SAP-eindgebruiker digitale oplossingen willen leren aanwenden binnen hun eigen expertisedomein. Maar even goed voor kandidaten die zich willen ontwikkelen tot SAP-consultant en zo andere bedrijven willen helpen bijstaan in hun digitale omslag.

De ambitie is om te starten met het opleiden van minstens 100 mensen. Na de start in Antwerpen zullen de SAP-opleidingen ook uitgerold worden naar de BeCode-campussen in Brussel, Gent, Luik en Charleroi.

Wij recruteren kandidaten op basis van motivatie en potentieel. Een aanpak die werkt en die bewezen wordt door het groot aandeel van de afgestudeerden die meteen aan de slag kan” zegt Karen Boers. “Werkgevers zijn meer dan ooit bereid om te kiezen op basis van vaardigheden eerder dan op diploma’s. Dat kunnen wij alleen maar toejuichen.

Stijn De Beuckelaer: “Dit nieuwe partnership met BeCode biedt werkzoekenden een solide basis voor hun toekomst. De jobs die ze kunnen invullen, geven hen jobzekerheid, de mogelijkheid om te werken voor Belgische topbedrijven én een interessante verloning.”

Hulp voor werkgevers en werkzoekenden in onzekere tijden

BeCode stelde zich deze zomer kandidaat voor een projectoproep die de stad Antwerpen uitschreef om meer mensen aan het werk te houden en te krijgen. Voor dit opleidingstraject kreeg de codeerschool een stedelijke toelage van zo’n 110.000 euro. Schepen voor economie, werk, innovatie en digitalisering Claude Marinower: “Ook op het vlak van tewerkstelling zorgt de coronacrisis voor grote uitdagingen die snelle acties vereisen. Als stad grijpen we in waar mogelijk. Dit doen we onder meer door in te zetten op innovatieve projecten zoals dat van BeCode. De digitale sector is booming en de opleiding zorgt voor (job)opportuniteiten in de toekomst. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit Antwerpse pilootproject een succes zal zijn en meer mensen naar een job zal leiden; zo kan het ook elders in het land een vervolg krijgen.

Meer info over de opleidingen

Over BeCode

BeCode, opgericht in 2017, is een vernieuwend opleidingscentrum dat kwalitatieve opleidingen aanbiedt in toekomstgerichte sectoren én focust op state-of-the-art technologieën zoals web development, artificiële intelligentie, DevSecOps en SAP. Met een innovatieve aanpak én steunend op actieve pedagogie ontwikkelen de studenten soft en tech skills die hen in staat stellen om een job te vinden in de snel evoluerende digitale sector.