>

De 360° ultieme Lunch Garden-beleving

Wat is het geheime recept van een ultieme Lunch Garden-beleving? De waarheid leert ons dat zo’n ervaring voor iedereen anders is. Iemand die op de baan is voor het werk, zal graag snel een kwartiertje binnenspringen voor een kop koffie. Gezinnen vinden in de restaurantketen dan weer een vertrouwd aanbod terug van voedzame en kwaliteitsvolle gerechten in een familiale sfeer voor een behapbare prijs. Dat is net het unieke aan Lunch Garden: klanten kiezen er hun eigen manier om van het moment te genieten.

Pour la version française, cliquez-ici.

Niet alleen de beleving van Lunch Garden kenmerkt zich door een ultieme wendbaarheid. De bekendste restaurantketen van België stelt zich ook agile op bij de implementatie van haar gefaseerd digitaliseringsproces, genaamd Taiger, waarin ‘ai’ staat voor ‘artificiële intelligentie’. Hiervoor tekende Lunch Garden samen met SAP en hun implementatiepartner, Ctac, een IT-roadmap uit. Daarin staan persoonlijke klantenbinding, digitale empowerment en de flexibiliteit van een lerende organisatie centraal. Lunch Garden beoogt hiermee een efficiënte en persoonsgerichte impact voor klanten, medewerkers én leveranciers. “Want digitalisering is niet zomaar een onzichtbaar traject”, vertelt CEO Ann Biebuyck. “Het is een verhaal van mensen, voor mensen.”

Waarom digitalisering?
Via digitalisering wil Lunch Garden medewerkers zoveel mogelijk repetitief en manueel werk besparen. Een geïntegreerd en centraal platform met gekoppelde tools helpt om de financiële processen te automatiseren. Om dat te bereiken, investeert het bedrijf in een sterke ERP-basis, die als IT-fundament dient waarop verder gebouwd kan worden. Dankzij het digitaliseringstraject Taiger komt zo meer ruimte vrij voor medewerkers om zich te focussen op de kerntaken in de hospitality-sector: een vlotte en persoonlijke klantenservice. Een vlot afgestemde CRM levert niet alleen extra voordelen op voor medewerkers op het vlak van efficiëntie, maar plaatst ook de klantenervaring bij Lunch Garden op de eerste rij.

Uiteindelijk draagt het digitaliseringstraject Taiger bij aan de drie groeiassen die Lunch Garden nastreeft tegen 2025: de beste prijs-kwaliteitsverhouding in België voorzien, een versteviging van hun klantenbasis en, tenslotte, van Lunch Garden een futureproof restaurantketen maken. Door in te spelen op de noden van diverse klantengroepen enerzijds en een gevarieerd aanbod aan een schappelijke prijs mogelijk te maken anderzijds, verbindt Lunch Garden zich ertoe om klanten een ultieme 360° Lunch Garden-beleving te bezorgen.

Lunch Garden als lerende organisatie

Lunch Garden werkt met een aanpak in drie fases. Nu ligt in de eerste fase de focus op het financiële departement, dat net als het IT-team rechtstreeks rapporteert aan Lunch Gardens CFO, Stephan Brouwers, die dit project strak leidt. In de tweede fase zal het ERP-systeem alle logistieke data inzichtelijk in beeld brengen, zodat bijvoorbeeld restaurantmanagers ondersteuning krijgen bij stockbeheer. De derde fase zal zich toespitsen op nieuwe kassasystemen zodat kassamedewerkers meer aandacht kunnen geven aan de klanten.

Via werksessies schetsen medewerkers tijdens het proces de ‘as is’-situatie en ‘to be’-situatie, waarbij ze zich actief afvragen met welke tools van de toekomst ze de Lunch Garden-beleving naar een hoger niveau kunnen tillen. Bestaande werkvormen worden zo in vraag gesteld en krijgen bovendien een terugkoppeling in elke fase. “Dat is ook wat Lunch Garden verstaat onder een lerende organisatie: samen werken we aan een verbetering van onze processen”, licht CEO Ann Biebuyck toe. “Onze kennis bouwen we inhouse op en is raadpleegbaar voor anderen via onze tools.”

Digitale empowerment voor medewerkers
Het change traject speelt een belangrijke rol doorheen dit proces. Lunch Garden ziet hoe medewerkers ownership nemen in dit traject. Via de Lunch Garden Academy wil Lunch Garden bovendien haar medewerkers ondersteunen. CEO Ann Biebuyck vult aan: “Een digitaliseringsproces mag dan gaan over automatiseringsprocessen, IT-roadmaps en geïntegreerde systemen, de stuwende kracht achter change management zijn de mensen die de verandering teweegbrengen. Via onze Lunch Garden Academy willen we in de toekomst dan ook inzetten om zowel digital natives als beginners hierin te empoweren.”

Flexibiliteit doorheen het proces
Samen met SAP en de implementatiepartner Ctac bekijkt Lunch Garden per fase wat haalbaar is qua snelheid, rekening houdend met de beschikbare middelen op dat moment. Dit betekent dat de doorlooptijd aanpasbaar is volgens de teamcapaciteit en de financiële middelen per fase. Zo kan Lunch Garden gemakkelijk inspelen op de noden van een team en de haalbaarheid van het plan. Voor een grote speler op de markt is die wendbaarheid redelijk uniek.

Alleen wanneer medewerkers op één lijn zitten en op een gelijkaardige manier kijken naar digitalisering, kunnen we ook voor klanten één verhaal brengen over de digitale tools”, vertelt CEO Ann Biebuyck. “We gaan daarom met ons digitaliseringstraject Taiger niet voor een harde transitie, maar staan stil bij wat iedereen nodig heeft en bij wat mogelijk is per fase om van dit verhaal een succes te maken.

Ook een impact voor de leveranciers

Door basisprocessen en tools te digitaliseren, rekent de restaurantketen er ook op ten volle te kunnen inzetten op de digitale ontwikkeling van waardevolle tools door externe partners. In de toekomst kunnen zo bijvoorbeeld leveranciers rechtstreeks zicht hebben op de stocksituatie en kunnen restauranthouders via een besteltool automatisch de stock aanvullen. Ook stakeholders, zoals Too Good To Go en Deliveroo, zullen in de derde fase gelinkt kunnen worden. Dat betekent een verbetering van de gebundelde services waardoor de ervaring voor de klant er nog meer op vooruitgaat.

De ultieme 360° ervaring voor de klant

Dankzij het digitaliseringstraject Taiger krijgt de ultieme Lunch Garden-ervaring een 360° wending waarbij klanten hun ultieme ervaring des te meer kunnen afstemmen naar wens. ‘Enjoy every moment’, zo luidt het devies van Lunch Garden. Het is een motto dat nog sterker uit de verf komt dankzij een geïntegreerde digitale aanpak. Kortom, het is genieten van het moment, zoals jij dat wil.

Volledige wendbaarheid naar de klant toe is een echte must in deze tijd”, bevestigt CEO Ann Biebuyck. “Van koud tot warm, ter plaatse of geleverd, spontaan of op voorhand, met of zonder abonnement … Welke formule je ook kiest als klant, via het digitaliseringstraject Taiger gaan we voor een persoonlijkere en rijkere ervaring. De klant een ultieme Lunch Garden-ervaring bezorgen, daar draait het om bij ons.”