>

I solidaritet med Ukraine

SAP-familien står sammen med alle, der er berørt og forfærdet over begivenhederne i Ukraine.

Ligesom resten af verden ser vi med rædsel på krigen i Ukraine og fordømmer invasionen på det kraftigste. En så umenneskelig og uberettiget handling som denne er et angreb på demokratiet og menneskeheden. Dens konsekvenser berører os alle.

Økonomiske sanktioner er en vigtig mekanisme i bestræbelserne på at genoprette freden. Vi er i konstant dialog med regeringer rundt om i verden, og har fuld tillid til deres beslutninger og støtter fuldt ud de foranstaltninger, der er truffet indtil nu. Vi stopper vores forretninger i Rusland og Hviderusland i overensstemmelse med sanktionerne, og sætter desuden alt salg af SAP-tjenester og -produkter i Rusland og Hviderusland på pause.

Med hundredtusindvis af mennesker på flugt fra deres hjem er det afgørende at finde og stille husly til rådighed hurtigt. Indledningsvis har vi doneret en million euro i humanitær støtte til befolkningen i Ukraine og samarbejder med nationale Røde Kors-organisationer, FN’s Flygtningeagentur (UNHCR) og andre organisationer om at tilbyde vores teknologi til støtte for deres indsats.

Vores softwareløsninger kan f.eks. hjælpe organisationer med at registrere flygtninge, koordinere frivillige indsatser og indkøbe nødhjælp. Derudover arbejder vi sammen med Qualtrics for at hjælpe non-profit organisationer og regionale regeringer med at forstå de mest presserende behov hos de mennesker, de hjælper, og guide dem til indkvartering og de essentielle forsyninger på stedet. Vi har også tilbudt at omdanne vores kontorer på tværs af Europa til lager- og indkvarteringsfaciliteter for flygtninge.

Sikkerheden og beskyttelsen af vores kolleger i regionen er af største vigtighed. For de kolleger, der har valgt at forlade Ukraine, yder vi økonomisk og logistisk støtte for at forsøge at gøre denne utroligt vanskelige handling så let som muligt.

SAP-familien står sammen med alle, der er berørt og forfærdet over begivenhederne i Ukraine. Der er ingen vindere i krig, og vi slutter os til andre og opfordrer til, at freden genoprettes.

________________________________________

Opdateret den 9. marts: Vi har suspenderet salget i Rusland og Hviderusland. Vi står sammen med befolkningen i Ukraine og fordømmer krigen.

________________________________________

Christian Klein er administrerende direktør for SAP SE.