>

H SAP ισχυροποιεί τις «ευφυείς» επιχειρήσεις με νέες υπηρεσίες cloud για την καλύτερη αξιοποίηση των δεδομένων

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2020 – Η SAP παρουσίασε πρόσφατα βελτιώσεις στην business technology πλατφόρμα που διαθέτει, ώστε οι «ευφυείς» επιχειρήσεις να πρωταγωνιστήσουν στo Εxperience Economy. Οι συγκεκριμένες βελτιώσεις επιτρέπουν στους πελάτες να μετατρέπουν γρήγορα τα δεδομένα σε επιχειρηματική αξία.

«Η business techonology πλατφόρμα της SAP φέρνει κοντά τo SAP HANA και τα analytics μαζί με την πλατφόρμα SAP Cloud Platform, ώστε οι χρήστες να μπορούν να λαμβάνουν πιο έξυπνες επιχειρηματικές αποφάσεις με μεγαλύτερη σιγουριά και περισσότερη ταχύτητα» δήλωσε ο Juergen Mueller, chief technology officer της SAP και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της SAP SE. «Η SAP διασφαλίζει υψηλά επίπεδα ευελιξίας και ενσωμάτωσης και ευκολία επέκτασης για μοντέλα που είτε βρίσκονται στο cloud, είτε είναι on premise, είτε είναι υβριδικά. Υιοθετώντας τη συγκεκριμένη ευέλικτη προσέγγιση, η SAP δεσμεύεται πως θα βοηθήσει τους πελάτες της να επιτύχουν κορυφαία επιχειρηματικά αποτελέσματα».

Συγκεντρώνοντας την τεχνολογία της SAP σε μια ενιαία αρχιτεκτονική, η business technology πλατφόρμα της SAP παρέχει τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Περιλαμβάνει τη διαχείριση βάσεων δεδομένων, την ανάπτυξη και ενσωμάτωση εφαρμογών ενώ προσφέρει δυνατότητες analytics, έξυπνες τεχνολογίες και υπηρεσίες που βοηθούν τους οργανισμούς να επεκτείνουν τις εφαρμογές SAP που διαθέτουν και και να δημιουργήσουν νέες εφαρμογές για τη βελτίωση των διαδικασιών τους. Με την business technology πλατφόρμα της SAP, οι πελάτες μπορούν να επωφεληθούν από την εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα SAP και το επιχειρηματικό περιεχόμενο το οποίο βοηθάει τη μετατροπή των δεδομένων σε επιχειρηματική αξία. Επιπλέον, οι συνεργασίες με πωλητές υψηλής τεχνολογίας και η απρόσκοπτη διαλειτουργικότητα με τις τεχνολογίες τους προσφέρουν ένα υψηλό επίπεδο κλιμάκωσης και ευελιξίας.

Yπηρεσίες cloud SAP HANA, εκεί που τα δεδομένα συναντούν την ευφυία

Oι λύσεις SAP Data Warehouse Cloud, το SAP HANA Cloud και το SAP Analytics Cloud, συνδυάζει όλες τις δυνατότητες ανάλυσης και επεξεργασίας δεδομένων που προσφέρουν οι συγκεκριμένες λύσεις σε ένα σύνολο διασυνδεδεμένων υπηρεσιών για την αποθήκευση, επεξεργασία, διαχείριση και κατανάλωση μεγάλου όγκου δεδομένων.

Το SAP Data Warehouse Cloud, μια business-ready «αποθήκη δεδομένων» στο cloud, προσφέρει στους χρήστες μια self-service λύση για να συνδέουν εύκολα και γρήγορα όλα τα επιχειρησιακά τους δεδομένα και να τα μετατρέπουν σε αξία. Με ένα απλό και ευέλικτο μοντέλο τιμολόγησης, οι πελάτες μπορούν να αποφύγουν το υψηλό αρχικό κόστος επένδυσης σε μια παραδοσιακή «αποθήκη δεδομένων», προσαρμόζοντας την αποθήκη δεδομένων τους εύκολα και οικονομικά όσο οι απαιτήσεις για δεδομένα συνεχίζουν να αυξάνονται. Το SAP Data Warehouse Cloud μπορεί να αναπτυχθεί είτε αυτόνομα είτε ως επέκταση στην υπάρχουσα λύση SAP BW/4HANA ή στο λογισμικό SAP HANA. Περισσότεροι από 2.000 πελάτες έχουν εγγραφεί στη δοκιμαστική φάση του SAP Data Warehouse Cloud. Περισσότερες πληροφορίες εδώ. 

«Τώρα, οι άνθρωποι μας γίνονται ακόμα πιο αποτελεσματικοί χάρη στο SAP Data Warehouse Cloud», δήλωσε ο Stefan Fruehauf, PwC Partner και μέλος της ομάδας Global Leadership. «Η σύνδεση δεδομένων από όλο τον κόσμο είχε τεράστιο αντίκτυπο στους χρήστες μας».

«Το SAP Data Warehouse Cloud μας έδωσε όλα τα εργαλεία για να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο τοπίο στα δεδομένα», δήλωσε ο Andreas Foerger, διευθυντής της ομάδας Analytics και Reporting στην Randstad Germany. «Είμαστε σε θέση να συνδυάσουμε δεδομένα που βρισκόνται στο cloud και on-premise με εσωτερικές και εξωτερικές πηγές. Χάρη στις δυνατότητες εικονικοποίησης των δεδομένων, μπορούμε να συνδέσουμε όλα τα data που έχουμε στη διάθεσή μας, χωρίς περιττή πληροφορία. Το SAP Data Warehouse Cloud μας βοηθά να συγχρονίζουμε όλα τα δεδομένα μας από διαφορετικές πηγές με ουσιαστικό για την επιχείρηση τρόπο».

 

«Με το SAP Data Warehouse Cloud, διαθέτουμε ένα εργαλείο που υπερβαίνει τις δυνατότητες μοντελοποίησης ενός εργαλείου BI», δήλωσε ο Andreas Madsen, Senior Data and Analytics Partner στη VELUX. «Μπορούμε να προσφέρουμε στους χρήστες μας ευελιξία, αλλά και να διασφαλίσουμε ότι προστατεύουμε τα δεδομένα. Οι χρήστες μας γίνονται πιο ισχυροί. Μπορούν εύκολα να αποκτήσουν τις σημαντικές πληροφορίες που χρειάζονται όταν τις χρειάζονται. Η συγκεκριμένη λύση γεφυρώνει το χάσμα όχι μόνο μεταξύ των κόσμων του cloud και του on-premise αλλά και μεταξύ του ΙΤ και του business. Επομένως, όλοι λειτουργούν περισσότερο αποτελεσματικά».

Οι πελάτες μπορούν να προεγγραφούν για μια δωρεάν δοκιμή του SAP Data Warehouse Cloud στο www.sap.com/trial-data-warehouse-cloud.

Το SAP HANA Cloud δημιουργηθηκε σε περιβάλλον cloud για να προσφέρει στους πελάτες την απλότητα και την ταχύτητα του SAP HANA για το σύνολο των δεδομένων τους. Προσφέρει ένα εικονικό φίλτρο διαδραστικής πρόσβασης σε όλες τις πηγές δεδομένων με μια μηχανή αναζήτησης, αποσυνδέοντας την κατανάλωση δεδομένων από τη διαχείριση δεδομένων. Οι χρήστες αποκτούν ένα απλοποιημένο, ενιαίο στρώμα πρόσβασης δεδομένων για τον εξορθολογισμό της επεξεργασίας τους ενώ ταυτόχρονα ενοποιούν και εναρμονίζουν την ενσωμάτωση δεδομένων στις έξυπνες εφαρμογές τους. Το SAP HANA Cloud μπορεί να αναπτυχθεί είτε ως ανεξάρτητη λύση είτε ως επέκταση στα υπάρχοντα περιβάλλοντα των πελατών, επιτρέποντάς τους να επωφεληθούν από το cloud και την ικανότητα του SAP HANA να αναλύει δεδομένα συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Η τελευταία έκδοση του SAP Analytics Cloud περιλαμβάνει βελτιώσεις για τον προγραμματισμό των επιχειρήσεων. Αυτές οι αναβαθμίσεις επιτρέπουν στους χρήστες να αυτοματοποιούν τις διαδικασίες προγραμματισμού, χρησιμοποιώντας νέα εργαλεία όπως έναν οδηγό που απλοποιεί τη δημιουργία ροών εργασίας, δημιουργώντας αυτόματα ημερολόγια εργασίας για όλλους τους συμμετέχοντες. Το νέο “builder tool” δημιουργεί διαφορετικές εκδόσεις προβλέψεων. Τα βελτιωμένα “data actions” περιλαμβάνουν μεταβλητές που καλύπτουν τους ίδιους υπολογισμούς σε όλο το εύρος του πλάνου, ώστε να εξοικονομηθεί χρόνος, διατηρώντας έναν και μόνο σύνθετο υπολογισμό αντί για τη διαχείριση πολλών, διαφορετικών εκδοχών του. Επιπλέον, το SAP Analytics Cloud σχεδιάζεται να ενσωματωθεί στις λύσεις SAP SuccessFactors καθώς και στο SAP S/4HANA, παρέχοντας στις εταιρείες καλύτερη εικόνα αναφορικά με τα δεδομένα που έχουν στην κατοχή τους, για τη βελτίωση των αποφάσεων που λαμβάνουν. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Το SAP Analytics Cloud αυξάνει την αποτελεσματικότητα των κύκλων προγραμματισμού μας κατά 40% με 60%, αφού βοηθάει να δαπανούμε λιγότερο χρόνο για τη συλλογή και την προετοιμασία των δεδομένων», δήλωσε ο Richard Masci, Head, Financial Systems στην Airbus Americas Inc. «Αυτό αποτελεί τεράστια εξοικονόμηση για εμάς».

Για να βοηθήσει περαιτέρω τους προγραμματιστές, η ενσωματωμένη έκδοση του SAP Analytics Cloud σχεδιάζεται να προσφέρεται ως υπηρεσία, βάσει του  SAP Cloud Platform Enterprise. Οι προγραμματιστές μπορούν εύκολα να ενεργοποιήσουν αυτήν την υπηρεσία ανάλυσης για να δημιουργούν και να ενσωματώνουν άμεσα τα αναλυτικά στοιχεία στις εφαρμογές τους, μέσω της υπηρεσίας live connectivity που προσφέρει το SAP HANA.

Η πιο πρόσφατη σημαντική κυκλοφορία της κορυφαίας onpremise σουίτας Business Intelligence

H SAP αναγνωρίζει ότι το ταξίδι κάθε πελάτη στο cloud είναι μοναδικό ενώ πολλοί οργανισμοί λειτουργούν σε ένα μεικτό τοπίο με μοντέλα on-premise, υβριδικά ή και στο cloud. Η έκδοση 4.3 της σουίτας SAP BusinessObjects Business Intelligence στοχεύει να υποστηρίξει τους πελάτες προσφέροντας βελτιώσεις on premise, παρέχοντας μεγαλύτερες δυνατότητες ενσωμάτωσης με το SAP Analytics Cloud. Τα οφέλη της νέας έκδοσης περιλαμβάνουν βελτιωμένη εμπειρία χρήστη, περισσότερη ευκολία και υποστήριξη στα πιο πρόσφατα βιομηχανικά πρότυπα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Επισκεφθείτε το SAP News Center. Ακολουθήστε την SAP στο Twitter στο @SAPNews.

 

 

Σχετικά με τη SAP

Η SAP  θέτοντας την εμπειρία των πελατών στο επίκεντρο και με τη δύναμη της Έξυπνης Επιχείρησης, είναι ο ηγέτης της αγοράς λογισμικού εφαρμογών για επιχειρήσεις, βοηθώντας εταιρείες κάθε μεγέθους και κλάδου να αξιοποιούν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους: Το 77% των παγκόσμιων συναλλαγών έχει αλληλεπίδραση με ένα σύστημα SAP. Η μηχανική μάθηση, το Internet of Things (IoT) και οι προηγμένες τεχνολογίες analytics μετατρέπουν τους πελάτες της SAP σε έξυπνες επιχειρήσεις. H SAP προσφέρει βαθιά επιχειρησιακή γνώση στους ανθρώπους και τους οργανισμούς και αναπτύσσει τρόπους συνεργασίας που τους βοηθά να προηγούνται του ανταγωνισμού τους. Απλοποιούμε την τεχνολογία για τις εταιρείες έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν το λογισμικό μας όπως θέλουν – χωρίς προβλήματα. Οι end-to-end εφαρμογές μας δίνουν τη δυνατότητα σε περισσότερους από 437.000 δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις να λειτουργούν επικερδώς, να προσαρμόζονται συνεχώς και να κάνουν τη διαφορά. Με ένα παγκόσμιο δίκτυο πελατών, συνεργατών, εργαζομένων και thought leaders, η SAP βοηθά τον κόσμο να λειτουργεί καλύτερα και βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sap.com/greece. © 2019 SAP SE. All rights reserved.

H SAP και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα τους είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της SAP SE στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Ανατρέξτε στη διεύθυνση https://www.sap.com/copyright  για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με εμπορικά σήματα και ειδοποιήσεις.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

SAP Hellas V+O Communication
Kα Αριάννα Μάντζιου Κος Νίκος Πατρινός
Τηλ.210-9473956 Τηλ.: 210- 7249000
Εmail: a.mantziou@sap.com Email: np@vando.gr