>

Η Printec εγκαθιστά το SAP S/4HANA Cloud και το SAP Field Service Management στα πλαίσια του ψηφιακού μετασχηματισμού της

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 – Η Printec, πρωτοπόρος εταιρεία τεχνολογίας στον τομέα αυτοματοποίησης συναλλαγών με σημαντική δραστηριότητα σε 16 ευρωπαϊκές χώρες, υλοποίησε τις λύσεις SAP S/4HANA Cloud και SAP Field Service Management, κάνοντας το σημαντικότερο βήμα προς τον ψηφιακό και επιχειρησιακό μετασχηματισμό της.

Με την υποστήριξη της έμπειρης ομάδας υλοποίησης έργων SAP της EΥ, η Printec έχει ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία τις πρώτες φάσεις του έργου COReBIT (σ.σ: η εσωτερική ονομασία που επελέγη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, μέσω του συνδυασμού SAP S/4HANA Cloud και SAP FSM) και συνεχίζει την υλοποίηση της τρίτης και τελευταίας φάσης που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2022.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι δύο πρώτες φάσεις ολοκληρώθηκαν εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος που είχε οριστεί, με Κροατία και Ελλάδα να υλοποιούν και τις δύο προαναφερθείσες λύσεις, και τις Αλβανία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Τσεχία, Κύπρο, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία και Σερβία να υλοποιούν αποκλειστικά το SAP Field Service Management. Η ομάδα (αποτελούμενη από περισσότερα από 130 στελέχη της Printec και 35 στελέχη της EY), είχε να αντιμετωπίσει ένα εξαιρετικά μεταβαλλόμενο περιβάλλον λόγω της πανδημίας με αποτέλεσμα το σύνολο του έργου να έχει πραγματοποιηθεί επιτυχώς, παρότι τα μέλη της ομάδας εργάζονταν απομακρυσμένα από 14 διαφορετικές χώρες.

SAP S/4HANA Cloud

Με το νέας γενιάς ERP σύστημα της SAP – η Printec εφάρμοσε τις βέλτιστες πρακτικές της SAP και υιοθέτησε νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Αυτοματοποιώντας και ενοποιώντας τις επιχειρησιακές της διαδικασίες σε όλο το φάσμα του οργανισμού, η εταιρεία κατόρθωσε να λειτουργεί αποτελεσματικότερα και να λαμβάνει καλύτερες αποφάσεις.

Η πλατφόρμα SAP Field Service Management, διασυνδέει πλέον το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελάτων με τους τεχνικούς που επισκέπτονται επιτόπου τους πελάτες και πραγματοποιούν την συντήρηση του εξοπλισμού, με στόχο τους βελτιωμένους χρόνους απόκρισης, την αύξηση της ικανοποίησης των πελατών, τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του δικτύου πελατών, καθώς και την αύξηση των εσόδων.

Η νέα πραγματικότητα για τους εργαζόμενους, συνεργάτες και πελάτες της Printec είναι σαφώς βελτιωμένη, καθώς από ένα ετερογενές περιβάλλον από πλευράς Πληροφορικής, με πολλά και διαφορετικά συστήματα τα οποία δεν μπορούσαν πλέον να παρακολουθήσουν τις αυξανόμενες ανάγκες του οργανισμού, έχουν πλέον υιοθετήσει έναν σύγχρονο και άμεσο τρόπο δουλειάς.

Σχολιάζοντας αυτή την συνεργασία, ο πρόεδρος της Printec, κος Χάρης Κωνσταντίνου, δήλωσε σχετικά: «H επένδυση στο COReBIT (το έργο που υλοποιούμε σε συνεργασία με τη SAP και την EY σχετικά με το ERP και το FSM σύστημά μας) ήταν μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις μας, καθώς στόχος της είναι η προστιθέμενη αξία στη συνεργασία με τους πελάτες και τους εταίρους μας. Είναι ένα έργο που απαιτεί προσπάθεια, αφοσίωση και υψηλές αντοχές. Αρετές που αποδείξαμε ότι διαθέτουμε, παρά τις απροσδόκητες συνθήκες τις οποίες δημιούργησε η πανδημία. Θερμές ευχαριστίες στις ομάδες που εργάστηκαν για το έργο αυτό – η συνεισφορά τους έπαιξε καταλυτικό ρόλο τόσο στην υλοποίησή του, όσο και στη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας για την επιχείρησή μας».

Από την πλευρά του, ο κος Ανδρέας Ξηρόκωστας, διευθύνων σύμβουλος της SAP σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, δήλωσε: «Είναι τιμή μας να έχουμε στην οικογένεια της SAP οργανισμούς σαν την Printec που μας εμπιστεύονται για να σχεδιάσουμε από κοινού τον οδικό χάρτη για τον ψηφιακό και επιχειρησιακό μετασχηματισμό τους. Δεσμευόμαστε να παρέχουμε λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των οργανισμών, προκειμένου να διατηρήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα και την ηγετική τους θέση στην αγορά».

 

Εκ μέρους της EY, ο κος Νίκος Αγγούρης, Εταίρος στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Επικεφαλής Λύσεων SAP της EY Ελλάδος, ανέφερε: «H EY βρέθηκε στο πλευρό της Printec από τα πρώτα βήματα του σχεδιασμού και της επιλογής των κατάλληλων λύσεων, μέχρι την υλοποίηση τους, τη θέση τους σε παραγωγική λειτουργία και τη συνεχή υποστήριξη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που, εφαρμόζοντας δοκιμασμένες μεθοδολογίες και εργαλεία της EY, σε συνδυασμό με το έμπειρο προσωπικό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και το αποτελεσματικό project / change management, καταφέραμε να συμβάλουμε στην επιτυχία του COReBIT και να βοηθήσουμε την Printec να προσθέσει αξία στη συνεργασία της με τους πελάτες και τους εταίρους της, κάτι το οποίο φάνηκε ήδη από τους πρώτους μήνες λειτουργίας των νέων διαδικασιών, ρόλων και συστημάτων».

 

 

Επισκεφθείτε το SAP News Center. Ακολουθήστε μας σε Facebook & Twitter.

Η Printec είναι μία πρωτοπόρος εταιρία τεχνολογίας στον τομέα αυτοματοποίησης συναλλαγών που δραστηριοποιείται σε 16 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με κύριο σκοπό τη βελτίωση της διαδικασίας των συναλλαγών, κάνοντας την καθημερινότητα των ανθρώπων ευκολότερη. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών, η Printec δίνει τη δυνατότητα σε εταιρίες να βελτιώσουν τις τεχνολογίες τους για να παρέχουν στον πελάτη μία αναβαθμισμένη εμπειρία, να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη και να επιτύχουν κανονιστική συμμόρφωση. Μετρώντας πάνω από 30 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας και περισσότερα από 100 κέντρα εξυπηρέτησης, το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας ξεπερνάει τα 900 άτομα και προσφέρει καθημερινά τεχνολογικά προηγμένες λύσεις σε πάνω από 500 πελάτες που θέλουν να βελτιώσουν την εμπειρία που προσφέρουν.

 

About SAP

SAP’s strategy is to help every business run as an intelligent enterprise. As a market leader in enterprise application software, we help companies of all sizes and in all industries run at their best: 77% of the world’s transaction revenue touches an SAP® system. Our machine learning, Internet of Things (IoT), and advanced analytics technologies help turn customers’ businesses into intelligent enterprises. SAP helps give people and organizations deep business insight and fosters collaboration that helps them stay ahead of their competition. We simplify technology for companies so they can consume our software the way they want – without disruption. Our end-to-end suite of applications and services enables business and public customers across 25 industries globally to operate profitably, adapt continuously, and make a difference. With a global network of customers, partners, employees, and thought leaders, SAP helps the world run better and improve people’s lives. For more information, visit www.sap.com.

Σχετικά με την EY

Στην ΕΥ, σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου, παράγοντας μακροπρόθεσμη αξία για τους πελάτες μας, τους ανθρώπους μας και την κοινωνία, και οικοδομώντας εμπιστοσύνη στις κεφαλαιαγορές.

Αξιοποιώντας τα δεδομένα και την τεχνολογία, οι πολυσυνθετικές ομάδες μας, σε περισσότερες από 150 χώρες, οικοδομούν την εμπιστοσύνη μέσω της διασφάλισης της καλής λειτουργίας των επιχειρήσεων και βοηθούν τους πελάτες μας να αναπτυχθούν, να μετασχηματιστούν και να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα

Μέσω των Ελεγκτικών, Συμβουλευτικών, Νομικών και Φορολογικών Υπηρεσιών μας, καθώς και μέσω των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Εταιρικής Στρατηγικής και Συναλλαγών, οι ομάδες της EY θέτουν καλύτερες ερωτήσεις, για να καταλήξουν σε νέες απαντήσεις στα περίπλοκα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας σήμερα.

To λογότυπο ΕΥ αναφέρεται στον παγκόσμιο οργανισμό, και μπορεί να αναφέρεται σε μία, ή περισσότερες, από τις εταιρείες μέλη της Ernst & Young Global Limited, καθεμία από τις οποίες αποτελεί ξεχωριστή νομική οντότητα. Η Ernst & Young Global Limited, μια βρετανική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης δια εγγυήσεως, δεν παρέχει υπηρεσίες σε πελάτες. Πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο που η ΕΥ συγκεντρώνει και χρησιμοποιεί τυχόν προσωπικά δεδομένα, καθώς και περιγραφή των δικαιωμάτων των υποκειμένων σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, είναι διαθέσιμα στον σύνδεσμο ey.com/privacy. Για περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό μας, παρακαλούμε επισκεφθείτε το ey.com