>

Παγκόσμια πρεμιέρα για το SAP Fioneer

Αθήνα, 04 Οκτωβρίου 2021 – H SAP ανακοίνωσε την παγκόσμια κυκλοφορία του SAP Fioneer, του κοινού εγχειρήματος μεταξύ της ίδιας και της Dediq GmbH, επιχειρηματικού επενδυτή που εστιάζει στον χώρο της Πληροφορικής και των ψηφιακών επιχειρήσεων, με αποδέκτη τον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (Financial Services Industry). Το SAP Fioneer επεκτείνει το λογισμικό χρηματοοικονομικών  υπηρεσιών της SAP και, επίσης, προσφέρει νέες λύσεις προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της, στον ταχύτατα εξελισσόμενο τραπεζο-ασφαλιστικό τομέα.

Η κυκλοφορία του SAP Fioneer αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο στη μακρά ιστορία επιτυχιών της SAP στην χρηματοοικονομική αγορά, όπου περισσότερες από 800 – ανάμεσα στις – 1.000 κορυφαίες τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες παγκοσμίως είναι πελάτες της. Το SAP Fioneer εστιάζει απόλυτα σε εξελιγμένες καινοτομίες στους τομείς του core banking, του core insurance, αλλά και των εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών λύσεων, με στόχο την επέκταση των δυνατοτήτων των χαρτοφυλακίων SAP for Banking και SAP for Insurance, ώστε να καλύψουν πλήρως όλες τις διαδικασίες σε αυτούς τους τομείς.

«Όπως συμβαίνει σε κάθε άλλο κλάδο, έτσι και οι επιχειρήσεις στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών πρέπει να μετασχηματιστούν, για να παραμείνουν μπροστά από τους ανταγωνιστές τους», τόνισε ο Christian Klein, διευθύνων σύμβουλος και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της SAP. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το SAP Fioneer θα τις βοηθήσει να καλύψουν τις ανάγκες τους από πλευράς ταχύτητας, επεκτασιμότητας και μείωσης του κόστους, μέσω καινοτομιών στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα, μετάβασης στο cloud και λύσεων οι οποίες καλύπτουν όλες τις τραπεζικές και ασφαλιστικές διαδικασίες, σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους. Η SAP έχει να επιδείξει μακρά και επιτυχημένη πορεία στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και είμαι βέβαιος ότι το SAP Fioneer θα αναδειχθεί επίσης σε κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο, στον χώρο αυτό».

Το SAP Fioneer επιτρέπει στους χρήστες του να καινοτομούν και να μετασχηματίζουν τις επιχειρήσεις τους συνδυάζοντας προηγμένη τεχνολογία, κορυφαία τεχνογνωσία κι ένα παγκόσμιο δίκτυο πελατών, εταίρων και συνεργατών. Έως το τέλος του 2021, το SAP Fioneer θα έχει παρουσία σε 10 χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, καθώς και της περιοχής Ασίας/Ειρηνικού. Η SAP θα συνεχίσει να διαθέτει και να υποστηρίζει τις λύσεις της για enterprise information management και line-of-business στις επιχειρήσεις του κλάδου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεν θα υπάρχει καμία επίπτωση στους τρέχοντες πελάτες της.

«Οι πελάτες μας θα συνεχίσουν να έχουν την ίδια, υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση που τόσο καλά γνωρίζουν, αλλά θα έχουν πλέον κι άλλες δυνατότητες στη διάθεσή τους. Οι λύσεις του SAP Fioneer θα βασίζονται επίσης σε ενσωματωμένα δεδομένα, επιτρέποντας τη μετάβαση των διαδικασιών FSI στην πλατφόρμα SAP Business Technology, στο cloud», υπογράμμισε ο Dirk Kruse, CEO του SAP Fioneer, προσθέτοντας: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μπορέσουμε να επιταχύνουμε τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό των πελατών μας με καινοτόμες λύσεις, στο πλαίσιο του SAP Cloud για τη βιομηχανία, όλες βασισμένες σε δικές μας τεχνολογίες και εφαρμογές».

 

Επισκεφθείτε το SAP News Center. Ακολουθήστε μας σε Facebook & Twitter.