>
pwc-data

PwC verbindt data wereldwijd met Data Warehouse Cloud

PwC werkt samen met de grootste bedrijven ter wereld. Ontdek hoe PwC met data in de cloud, structuur aanbracht in haar wereldwijde datalandschap. PwC kan nu in slechts 48 uur een proof of concept maken en testen.

PwC levert audit-, verzekerings-, consulting- en belastingservices aan vrijwel elk bedrijf uit de Fortune 500-lijst en aan tienduizenden andere bedrijven. Data is een integraal onderdeel van hun proces.

PwC connects data globally with SAP Data Warehouse Cloud

Click the button below to load the content from YouTube.

PwC connects data globally with SAP Data Warehouse Cloud

De data die worden gegenereerd via de verschillende servicelijnen van PwC zijn zowel essentieel als gevoelig. Daarom moeten de betrokkenen makkelijk en veilig toegang tot data hebben. Om dat mogelijk te maken zette PwC een cloud strategie op om het onderliggende technologieplatform voor het hele bedrijf te vernieuwen. De keuze viel op SAP Data Warehouse Cloud.

“Bij PwC zijn mensen onze belangrijkste asset. En dankzij SAP Data Warehouse Cloud zijn zij nu nog efficiënter. Het met elkaar verbinden van al deze data van over de hele wereld, had een enorme impact op onze zakelijke gebruikers.” — Stefan Frühauf, partner en Global and Leadership Team Member van PwC

Het dataprobleem gedefinieerd 

In de loop der jaren implementeerden de kantoren in de ruim 150 landen waar PwC actief is hun eigen oplossingen voor de verwerking van data. De verschillende oplossingen werken elk goed voor de betreffende landen, maar het kost erg veel tijd om alle data tussen de landen te synchroniseren. Er zijn namelijk veel verschillende systemen van allerlei verschillende leveranciers in gebruik.

Om alle data te synchroniseren zouden de data van de verschillende gesegmenteerde nationale databases uit elk systeem moeten worden gehaald, en vervolgens handmatig moeten worden geharmoniseerd. Dat kan allemaal wel, maar het kost te veel tijd en inspanning.

Omdat PwC uiteindelijk streefde naar een grotere efficiëntie, zocht het bedrijf een oplossing die al deze data op de best mogelijke manier bij elkaar brengt. En wat ook belangrijk was: het bedrijf wilde dat de bestaande systemen deel zouden uitmaken van de oplossing. In sommige regio’s wordt al gewerkt met SAP BW, dat een zeer effectieve tool is gebleken.

Oplossingen leveren met Data Warehouse Cloud

Met deze doelen voor ogen koos PwC voor SAP Data Warehouse Cloud om alle data zonder replicatie of duplicatie bij elkaar te brengen. Bovendien kon men hierbij de bestaande systemen (zowel van SAP als van andere leveranciers) gebruiken.

Met de semantische (bedrijfs)laag brengen we alle voorheen gesegmenteerde data samen op een manier die voor de gebruikers duidelijk is, en die het ook nog eens makkelijker maakt om ze voor analysedoeleinden te gebruiken. Met SAP Analytics Cloud, dat is ingebouwd in SAP Data Warehouse Cloud, kunnen gebruikers snel aan de slag met hun proof of concept.

Met de functie Spaces van SAP Data Warehouse Cloud kunnen gebruikers zelfstandig, zonder hulp van IT, toegang krijgen tot relevante data voor hun projecten. Binnen deze Spaces, of ruimten, kunnen gebruikers externe databronnen verbinden en hun eigen platte bestanden uploaden naar een veilige, gefedereerde locatie. Nu kunnen ze een proof of concept in slechts 48 uur uitvoeren. Deze korte omlooptijd is fantastisch: niet alleen voor PwC, maar ook voor haar klanten.

Wat SAP Data Warehouse Cloud mogelijk maakte

PwC zit nog in de beginfase van het datatraject met SAP Data Warehouse Cloud, maar denkt wel al aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen te zien, vergeleken met andere datawarehousingoplossingen op de markt.

Aan de slag met data in de cloud

SAP Data Warehouse Cloud is de enige end-to-end cloudoplossing voor datamanagement en besluitvorming voor zakelijke en professionele ervaringen. ​We combineren krachtige functies voor datamanagement met de breedste geavanceerde analytics. Daarmee helpen we organisaties om gefundeerde beslissingen te nemen, alles in één, alles in de cloud.​

Benieuwd wat SAP Data Warehouse Cloud voor jouw organisatie kan betekenen? Meld je vandaag nog aan voor de gratis proefversie!

Ontdek meer over Data Warehouse Cloud