>

Drie redenen om over te stappen naar de cloud

Het omarmen van de cloud kan uitdagingen en complexiteit met zich meebrengen. De voordelen zijn echter groot, ook voor jouw organisatie. We zetten drie redenen op een rij:

1. Data is in real-time beschikbaar

Snel waardevolle inzichten halen uit data is in de hedendaagse digitale economie voor ieder bedrijf van grote toegevoegde waarde. Voor veel bedrijven levert dit echter zowel financiële als logistieke uitdagingen op. De cloud biedt uitkomst en helpt in real-time inzicht te krijgen in data. Dit kan het succes en concurrentievermogen van jouw organisatie aanzienlijk vergroten.

De Indiase bandenfabrikant JK Tyre is een voorbeeld van een bedrijf dat grote winst haalt uit real-time inzicht in data. Het succes van de fabrikant is afhankelijk van het succes van zijn ruim 3.500 dealers en meer dan 400 sales professionals. Niet-geïntegreerde front-office-activiteiten zorgden echter voor een vertraagde informatievoorziening en ontevreden dealers.

Om dit probleem aan te pakken zijn de front-office activiteiten van JK Tyre gedigitaliseerd. Een cloud portal biedt dealers en sales professionals real-time zicht op de bedrijfsvoering. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een grote spelers in de bandenmarkt, met een productie van 32 miljoen banden per jaar in 12 fabrieken.

2. Operationele snelheid, eenvoud en kostenefficiëntie

Veel bedrijven zijn terughoudend met de overstap naar de cloud. Ze verwachten te weinig tijd en middelen beschikbaar te hebben om hun infrastructuur te migreren. Hoewel een migratie inderdaad om een investering vraagt, levert de cloud door zijn eenvoud, kostenefficiëntie en operationele snelheid grote winst op. Deze investering verdient zich dan ook terug.

Zo stelt Natura Cosméticos zichzelf als doel zijn bestaande on-premise applicaties in 2021 in de cloud te hosten. Het bedrijf kan hierdoor onder meer klantorders beter volgen met behulp van geo-processing, in real-time communiceren met banken en handtekeningen digitaal opslaan voor compliancedoeleinden. De investering in de cloud verdient zichzelf ook terug door het businessmodel van Natura Cosméticos te ondersteunen met technologieën als blockchain en kunstmatige intelligentie.

3. Betalen voor gebruik

Eén van de grootste voordelen van de cloud is echter het abonnement-gebaseerde betaalmodel. Investeringen vooraf in hardware of software zijn niet nodig; je betaalt uitsluitend voor het gebruik van de oplossing of het platform. Dit biedt een snellere time-to-value en zorgt voor voorspelbaardere kosten, wat helpt een hogere return-on-investment te realiseren.

Het abonnementsmodel geeft je echter ook flexibiliteit in uw bedrijfsvoering. Zo kun je op ieder moment een andere strategie omarmen, zonder rekening te hoeven houden met eerdere investeringen. Dit geeft je de vrijheid de beslissingen te maken die het beste zijn voor de organisatie.

Meer blogs lezen over de cloud? Lees bijvoorbeeld over de voordelen van de customer data cloud.

Ontdek meer over de cloud