>
machine learning

Wat is Machine Learning? | Definitie en betekenis

Organisaties kunnen niet meer achter blijven in het gebruik van intelligente technologie. Machine Learning is niet alleen interessant binnen manufacturing. Wat is nu precies Machine Learning, is het hetzelfde als Kunstmatige Intelligentie? En hoe gebruik je deze technologie in je organisatie? Lees het in dit SAP blog.

Wat is Machine Learning?

Machine learning technologie leert computers hoe ze taken moeten uitvoeren door te leren van data, in plaats van dat ze er expliciet voor worden geprogrammeerd. Het maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om te “leren” van immense hoeveelheden big data. Hoe meer data toegankelijk zijn voor algoritmen, hoe meer ze kunnen leren. Het dagelijks leven kent talloze voorbeelden. Denk bijvoorbeeld aan productaanbevelingen op Amazon, gezichtsherkenning op Facebook en de suggesties voor de snelste route op Google Maps.

What is Machine Learning from SAP Leonardo?

Click the button below to load the content from YouTube.

What is Machine Learning from SAP Leonardo?

Is Artificial Intelligence hetzelfde als Machine Learning?

Nee, beide termen worden vaak samen genoemd, maar het is niet hetzelfde als Artificial Intelligence. Machine Learning valt altijd onder AI, maar andersom is dat niet het geval. Kunstmatige Intelligentie (AI) is de brede term voor het nabootsen van menselijk vermogen. Machine learning is een specifieke onderdeel van AI die een machine traint om zelf te leren.