>
S4HANA

6 ingrediënten voor veerkracht in uitdagende tijden (en daarna)

Organisaties moeten veerkrachtig zijn. Het hectische jaar 2020 bewijst dat maar al te goed. Maar hoe wordt jouw organisatie een Intelligent Enterprise die flexibel omgaat met verandering? In dit blog legt Lucas Remmers, Head of S/4HANA Move Netherlands, uit hoe jouw organisatie die noodzakelijke veerkracht bereikt.

Natuurkundige Stephen Hawking noemde intelligentie ‘het vermogen om je aan te passen aan verandering’. In dat opzicht is 2020 een IQ-test voor iedere organisatie. De pandemie, de Brexit, steeds hogere digitale verwachtingen van klanten, meer cyberaanvallen, snelle zakelijke veranderingen en hedendaagse compliance-eisen zijn slechts enkele voorbeelden van huidige veranderingen waar bedrijven intelligent mee om moeten gaan. Niet alleen voor nu, maar zeker ook voor de lange termijn.

De noodzaak van veerkracht

Veerkracht staat tegenwoordig gelijk aan zakelijk overleven. Organisatieadviesbureau McKinsey & Company stelt: “Jouw zakelijke omgeving is en blijft onzeker. Maar als je nu verandert, kun je gebruikmaken van die onzekerheid in plaats van erdoor overdonderd te worden.” Daar ben ik het volledig mee eens. Maar dat is niet iets wat jouw organisatie alleen moet uitzoeken. Tijdens de lockdown was het antwoord van SAP gericht op het helpen van klanten. We bieden organisaties nu de middelen om weer bij de besten te horen.

Meer dan het aanpakken van technische core

Wat als je de stap naar een Intelligent Enterprise en bijbehorende veerkracht niet maakt? Legacy ERP-systemen zijn comfortabel om mee te werken, maar ze brengen je niet op hetzelfde niveau als jouw concurrentie die al gedigitaliseerd is. Ook zal het moeilijk zijn om klanten tevreden te houden die digitale verwachtingen hebben die jouw organisatie te boven gaan. Zakelijke veerkracht vraagt meer dan alleen het aanpakken van de technische core. Het vereist een daadwerkelijk intelligente transformatie in alle onderdelen van de organisatie.

Een echte businesstransformatie

SAP helpt bedrijven om Best Run te worden door te transformeren naar een Intelligent Enterprise. In de kern begint de Intelligent Enterprise met SAP S/4HANA als intelligente ERP. Zoals Christian Klein, SAP CEO, zei: “Een overstap naar SAP S/4HANA is meer dan een technische transformatie van de kern, het is een echte businesstransformatie.” Daarom bieden we je hulp bij het schrijven van de businesscase voor jouw eigen overstap naar S/4HANA, door uit te lichten welke intelligente functionaliteiten de veerkracht kunnen bieden voor de specifieke eisen van jouw bedrijf. We helpen je om dit project uit te voeren met behulp van onze expertise, onze specialistische tools en onze partners als één team. Jou, wij en ons ecosysteem. Dat doen we van het begin tot het einde van het project, waarbij we je in iedere stap begeleiden.

Zes ingrediënten voor de SAP S/4HANA Business

Hoe helpt SAP je precies bij de overstap? Onder andere via ons driedelig Digital Forum ‘Build Resilience With Intelligent ERP’. Op 20, 21 en 22 oktober 2020 bieden we dagelijks 90 minuten met 6 ingrediënten die jou helpen de businesscase voor SAP S/4HANA te maken, met daarin:

  1. Live inzichten van SAP experts
  2. Professionele begeleiding
  3. Klantpresentaties uit de eerste hand van uw peers
  4. Advies van enkele van onze meest ervaren partners
  5. Live chat en gespecialiseerde sessies
  6. Q&A’s en post-event beschikbaarheid van de inhoud op onze Digital Hub