>
Digialisering

Digitalisering: de kracht van data!

Het kostte mij wat moeite om het onderwerp Digitalisering te doorgronden, want wat is nu eigenlijk Digitalisering? Ik wend mij tot wikipedia, en kreeg de volgende beschrijving voorgeschoteld:

Digitalisering is de overgang van informatie naar een digitale vorm, dat wil zeggen in een vorm die gebruikt kan worden door elektronische apparaten zoals computers. De term kan betrekking hebben op de gegevens zelf, op de bijbehorende procedures of op de samenleving in het algemeen.

De betekenis van Digitalisering

Digitalisering is de basis om databronnen aan elkaar te kunnen verbinden, waardevolle correlaties te leggen, om vervolgens strategie te bepalen.

We zijn in staat om steeds meer data te verwerken in een digitale vorm wat ons in staat stelt eerder pro-actief te kunnen inspelen op veranderingen, en zodoende ons beleid aan te passen daar waar nodig.

De werkelijkheid

In gesprek met klanten, staat digitalisering centraal in hun evolutie binnen HR, echter merk ik ook de uitdagingen waar zij mee hebben om te gaan.

Het verkrijgen van de data uit verschillende databronnen, is makkelijker gezegd dan gedaan, en leidt in bepaalde gevallen tot het niet tijdig kunnen reageren op veranderingen.

Laat ik het maar klein maken, onze talenten van vandaag de dag, hoeveel weten we nu eigenlijk van ze?

Als we een blik werpen op de operationele data, dan kunnen we redelijk inzichtelijk maken wat iedereen doet.

Echter, wat mis ik, dat is de experience data!

De experience data komt steeds centraler te staan in onze dagelijkse activiteiten, want het is goed om te weten Wat we weten, maar ik wil ook weten Waarom.

De kracht van de bundeling tussen Wat en Waarom, stelt mij nog beter in staat om echt pro-actief mijn aanpak bij te stellen waar nodig, met als doel; onze talenten centraal te stellen, en zodoende nog beter te boeien en binden.

HR kan hier het verschil maken door in te zetten op de Waarom vraag beantwoord te krijgen, en deze ook te verweven met reeds bestaande data.

Digitalisering is voor mij de kracht van data!

 

Benieuwd naar aandachtspunten voor CHRO’s?

Lees het hier