>
saas

Wat is SaaS? Software as a Service

SaaS is een type service waarop gebruikers zich kunnen abonneren. Dit gebeurt bijvoorbeeld via een app die volledig in de cloud werkt. Een gebruiker die zich abonneert op een SaaS heeft toegang tot clouddiensten om bepaalde bestanden op te slaan en belangrijke gegevens op te slaan die ze voor hun werk kunnen gebruiken. Zelfs apps kunnen in een SaaS worden geïntegreerd voor een gemakkelijkere ervaring voor werknemers en bedrijfseigenaren. Het is alsof je mensen een goed voorbereid gerecht serveert, zodat ze het meteen kunnen opeten. Dat maakt SaaS een flexibele applicatie.

Wat is dan het verschil met PaaS en IaaS?

Software as a Service is niet de enige vorm van een cloudcomputing-oplossing. Denk bijvoorbeeld ook aan:

  • Infrastructure-as-a-Service (IaaS): in dit geval beheert de provider de hosting van de hardware, software, opslag en andere onderdelen van de infrastructuur;
  • Platform-as-a-Service (PaaS): in deze flexibele vorm kunnen klanten zelf toepassingen ontwikkelen en runnen

Wat zijn de voordelen van SaaS?

SaaS heeft meerdere voordelen:

  1. Je betaalt de cloudserviceprovider per gebruik. Dit houdt in dat je de toepassing huurt en geen hoge aanschafkosten hoeft te betalen.
  2. Er zijn end-to-end bedrijfsprocessen ingebouwd
  3. SaaS beschikt over eenvoudige configuratie en analyses
  4. SaaS software is goed beveiligd door de uitgebreide cloudbeveiliging
  5. Het biedt daarnaast de mogelijkheid om innovatieve technologie te benutten (artificial intelligence, chatbots, IoT of blockchain)

Is de SaaS beschikbaar voor iedere afdeling?

Ja, de cloudsuite beschikt over end-to-end bedrijfsprocessen en integreert daardoor alle afdelingen (finance, HR, inkoop, Supply Chain, marketing).

Cloud ERP

Krijg een solide digital core met een cloudgebaseerd ERP-systeem dat processen in alle bedrijfsfuncties integreert. Het biedt flexibiliteit om te innoveren en de snel veranderende eisen van klanten bij te houden – ongeacht de grootte van uw bedrijf.

Cloud Procurement

SaaS software voor inkoop automatiseert het volledige source-to-pay-proces. Met cloudapplicaties krijg je meer inzicht in de kosten, verhoog je de efficiëntie en verbeter je de samenwerking met leveranciers.

Cloud Analytics

Neem sneller betere beslissingen met Software-as-a-Service Analytics. Profiteer van geïntegreerde business intelligence, planning en voorspellende mogelijkheden, allemaal in één eenvoudige, selfservice cloudoplossing.

Cloud CRM

Betrek klanten op elk contactpunt tijdens hun reis. Met geïntegreerde cloudgebaseerde CRM-software (Customer Relationship management) bied je gepersonaliseerde ervaringen, voorspel je behoeften en bouw je levenslange loyaliteit op.

Cloud Supply Chain

Breng producten sneller en tegen lagere kosten op de markt. Onze cloudsoftware voor supply chain management (SCM), productie, R&D/engineering en enterprise asset management helpt organisaties bij het maximaliseren van responsiviteit, automatisering en efficiëntie.

Cloud HR

Bied een naadloze digitale ervaring met HR-cloudoplossingen. Met de cloud versimpel je HR-processen en stimuleer betere bedrijfsresultaten. Zo vind je het juiste talent, ontwikkel je toekomstige leiders en betrek je alle medewerkers bij geautomatiseerde, transparante processen.

Cloud Financial Management

Met cloud software voor finance ondersteun je nieuwe bedrijfsmodellen, stimuleer je inkomsten en stroomlijn je financiële activiteiten. Voorspel en evalueer resultaten en verbeter de algehele resultaten door te reageren op realtime gegevens.

Met welke bedrijven werkt SAP samen om krachtige SaaS te ontwikkelen?

SAP Cloud for Customers

De sector van de consument is waar SAP zich ook op gaat richten via een SaaS-applicatie. Hierdoor krijgen bedrijven realtime updates over de behoeften van hun klanten. Dit verzamelt ook door de klant gegeven informatie die bedrijven helpt om meer betrokken te worden. Dit portfolio is in staat om een ​​alles-in-één service te bieden voor het afhandelen van commercie, marketing, verkoop en klantenservice – alles wat te maken heeft met het verbeteren van klantervaring en relaties. Dit is een geavanceerdere functie dan CRM-apps, aangezien de SAP Cloud voor klanten een zeer gemakkelijke manier kan zijn om alle klanten te behandelen om de bedrijfsreputatie te vergroten.

Fieldglass

Tegenwoordig zijn er veel werknemers die tijdelijk voor organisaties werken, zodat bedrijven over grote personeelsbestanden beschikken. Dit kan in de loop van de tijd lastiger worden om te beheren, vooral wanneer het nodig is om de juiste kosten voor een project te volgen. Dat is waar Fieldglass een scala aan opties biedt die externe contractmedewerkers kunnen helpen bij het verkrijgen van de juiste betaling voor de klus. Hierdoor kunnen bedrijven ook het personeelsbestand nauwkeuriger plannen.

Concur

Travel and expense-management, dat is wat Concur doet. De software helpt om het proces van onkosten zo simpel mogelijk te maken en zoveel mogelijk stappen uit dat proces te halen. Stel, je wilt als medewerker een treinreis maken, dan faciliteert Concur ook de koop van een treinkaartje. Dat wordt dan automatisch als onkosten verwerkt. Zo kun je onder meer ook een hotel boeken, net zo simpel als met de bekende boekingswebsites.

Success Factors

Deze human resource-oplossing is in staat om allerlei HR-procedures te organiseren, de ontwikkeling van talenten aan te pakken en stelt HR in staat om meer betrokken te worden bij het omgaan met medewerkers. Dit is ontzettend belangrijk, aangezien werknemers waardevolle middelen voor het bedrijf zijn en ze goed onderhouden moeten worden om ervoor te zorgen dat ze beter zullen werken in het belang van de productiviteit van het bedrijf.

Ariba

Ariba doet zijn naam zeker eer aan, want het lanceert een functie die een sneller proces mogelijk maakt dan die zakelijke procedures die vaak een paper vereisen om alles volledig te documenteren en af ​​te handelen. De hulp van geautomatiseerde transacties via Ariba zorgt ervoor dat er veel tijd wordt bespaard bij het uitvoeren van transacties en tegelijkertijd wordt bespaard op papierkosten voor een milieuvriendelijkere en kostenefficiënte oplossing. Ariba legt ook efficiënter verbindingen met leveranciers om de toenemende werkdruk tegen te gaan.

Waarom kiezen voor SaaS?

Op zoek naar nieuwe software? Waarom zou  SaaS hoog op je lijstje moeten staan?

  1. SaaS-bedrijven nemen de verantwoordelijkheid over de technische details van de software, waardoor jouw organisatie zelf niet diepgaande technische kennis nodig heeft.
  2. SaaS software-oplossingen zijn gemakkelijk in gebruik en updates worden automatisch uitgevoerd.
  3. SaaS-bedrijven zoals SAP hebben een klantgeoriënteerde houding. Gezien het abonnementsmodel waar je ieder moment uit kunt stappen, is het belangrijk om een goede samenwerking te hebben en over een meer dan tevreden klantenbestand te beschikken.

Meer weten over SaaS en de mogelijkheden bij SAP?