>

Zo zorgen maakbedrijven voor betere leadconversie

Fabrikanten ontvangen voldoende leads. Toch mondt gemiddeld maar één op de vijf leads daadwerkelijk uit in een deal. Herkenbaar? Zoek niet verder. In dit blog leggen we uit hoe je bepaalt welke leads aandacht verdienen én hoe je die leads vervolgens makkelijker converteert.

Het zijn onzekere tijden voor de industrie. Hoge energiekosten zorgen ervoor dat producten duurder worden. Banken verhogen hun spaarrentes. Ondertussen daalt het consumentenvertrouwen naar een absoluut dieptepunt. Daardoor stellen consumenten hun aankopen uit, wat direct resulteert in overvolle magazijnen. Dit stelt geweldige eisen aan de discrete industrie. Wat is de manier om deze uitdagingen het hoofd te bieden? Simpel. Waar deze tijden vooral om vragen, is innovatievermogen. Dat wil zeggen: het vermogen om dingen anders aan te pakken, te veranderen en slim te optimaliseren om je huidige klanten behouden en nieuwe klanten te winnen.

Vanuit onze rol als IT-partner en Trusted Advisor voor de maakindustrie, komen wij bij veel discrete productiebedrijven over de vloer.  We zien hoe bedrijven op bijzonder innovatieve manieren omgaan met moderne uitdagingen, ondersteund door SAP Sales en Service Cloud. Onderneem jij in de maaksector? We leggen je graag uit hoe je jouw bestaande omzet kunt vergroten door meer en betere leads te converteren en op welke manier het CX-portfolio van SAP je daarbij kan helpen.

Leads slim selecteren en segmenteren

Grotere leads kunnen opgevolgd worden door de vertegenwoordigers. Kleine leads kun je online opvolgen. Hierdoor is de return voor de vertegenwoordigers groter, wat een impact heeft op hun motivatie.

In een volgende fase kan je dan de kwalificatiemethode automatiseren zodat je progressief data kan capteren. Het beoordelen kan dan op basis van een aantal touchpoints. De minder interessante leads worden dan tegengehouden en enkel nog via geautomatiseerde marketing opgevolgd.

Door strenger te selecteren en te segmenteren stijgt de kwaliteit van leads en kunnen organisaties de interessante leads op een meer efficiënte manier engagen.

Klinkt goed… maar hoe organiseer ik dat allemaal?

Goede vraag. Hoewel deze zaken in eerste instantie voor de hand liggend klinken, blijkt het vaak lastig om er handen en voeten aan te geven. Maak het maar eens concreet. Dit is immers nauwelijks te organiseren met spreadsheets en e-mails. Gelukkig helpt SAP Sales Cloud en SAP Service Cloud je hierbij. Beide oplossingen maken deel uit van SAP Customer Experience (CX) van SAP. Deze oplossingen helpen je om ál je dromen op het gebied van klant- en servicegericht ondernemen waar te maken.

Met SAP Sales Cloud vereenvoudig je het werk van je verkoopteam en versnel je de koopervaring.

SAP Sales Cloud stelt je in staat om een haarfijn 360-gradenbeeld te ontwikkelen van elke klant. Daardoor wordt het voor je verkopers bijvoorbeeld veel makkelijker om heel doelgericht de juiste acties te ondernemen op het juiste moment. Ook is het mogelijk om bepaalde verkoopprocessen niet alleen te stroomlijnen, maar ook om die processen behoorlijk te automatiseren. Daardoor houden je verkopers veel meer tijd over voor gerichte interacties met klanten. Zo bouw je heel gericht aan het ontwikkelen van warme, succesvolle klantrelaties én werk je doelgericht aan de verdere ontwikkeling van je bedrijf.

Met SAP Service Cloud maak je customer service het hart van je klantervaring.

Je kan gerust zeggen dat SAP Service Cloud je helpt om betekenisvolle verbindingen te creëren gedurende de hele customer journey. Door je hele bedrijf op één lijn te brengen, wordt het veel makkelijker om problemen op te lossen, te versnellen en je merkbelofte na te komen. Met behulp van SAP Service Cloud bied je vlotte, betrouwbare en gepersonaliseerde service via alle kanalen. Zo vergroot de klanttevredenheid en zorg je dat klanten graag terugkomen voor meer. Precies wat je nodig hebt om te kunnen groeien.

Download ons gratis eBook met 5 tips

Onlangs publiceerden we een praktijkgericht eBook met vijf concrete kansen voor maakbedrijven identificeren. Leads beter converteren is één van de onderwerpen die we in dat eBook aansnijden. Daarnaast gaan we in op hyperpersonalisatie, het ontwikkelen van nieuwe bedrijfsmodellen, het opschalen van je online inkomsten en manieren om effectiever te verkopen. Steeds laten we zien hoe je deze zaken realiseert binnen jouw onderneming met SAP Sales and Service Cloud. Je kunt het eBook ‘Succesvol ondernemen in de maakindustrie’ kosteloos downloaden.

Download eBook

Deze blog verscheen eerder op de website van onze partner delaware