>
Photo illustrating Pink

Hoe bekroonde Cloud ERP van SAP ook jouw organisatie aan Barbie-roze kan helpen

Als alles roze is, waarom verkoopt jouw organisatie dan alleen wit? Waarschijnlijk omdat je processen en bedrijfssoftware onvoldoende flexibel en wendbaar zijn om in te springen op de actualiteit. En dus verlies je terrein ten opzichte van die concurrent die wél inspringt op de hype van de Barbie-film en razendsnel een felroze product op de markt zet. In dat geval is het tijd om een overstap naar Cloud ERP van SAP te overwegen. Deze geïntegreerde cloudoplossing is door Gartner voor het tweede jaar op rij bestempeld tot ‘leader’ in het Gartner Magic Quadrant.

Ineens was alles roze. De film ‘Barbie’ kwam uit en bleek een schot in de roos. Bioscopen zaten vol, roze accessoires en attributen waren niet aan te slepen. Op zo’n moment jeuken de handen van ondernemers. Een hype betekent een kans. Helaas blijkt het vaak een gemiste kans. Vaak zijn processen of ketens zo ondoorzichtig, dat je nieuwe product pas klaar is als de hype voorbij is. En dus gaat ook deze kans aan je neus voorbij.

Op 15 nov organiseren we de SAP S/4HANA Public Cloud Inspiration Day. Ontdek de belangrijkste functies van onze Cloud ERP en hoe je hele bedrijf hiervan kan profiteren, van financiën tot verkoop en supply chain.

Meer informatie

Roze badkuip van RIHO

Er zijn organisaties die het wél lukt om adequaat in te spelen op trends. Zoals bijvoorbeeld RIHO International. De producent van badkamermeubelen, baden en douches bood klanten deze zomer de mogelijkheid om een Barbie-roze badkuip te kopen. Ideaal voor de Barbie-fan die midden in de hype wat Barbie-roze tintjes in de badkamer wilde.

Dat RIHO zijn klanten deze optie bood, was volgens CEO Guy Claesen mogelijk omdat het bedrijf werkt met SAP S/4HANA Cloud. RIHO werkt én produceert sinds de succesvolle livegang van één SaaS-systeem voor zes internationale locaties nu volledig marktgedreven. Dit komt vooral omdat RIHO direct inzicht heeft in cijfers, voorraad en de productie zelf. Claesen: “We kunnen nu in ruim een week een bad in productie nemen en afleveren, waardoor we de grote jongens in onze branche het vuur aan de schenen kunnen leggen. Dat betekent ook dat we in kunnen spelen op trends met nieuwe ontwerpen. Zo brachten we onze Garden Tub deze zomer op de markt en produceren we op vraag een bad in het populaire Barbie-roze.”

Benieuwd naar het volledige verhaal van RIHO International over de transformatie naar SAP S/4HANA Cloud? Beluister de podcast.

Realtime inzichten door AI en analytics

SAP S/4HANA Cloud is ERP voor alle bedrijfsbehoeften, van essentiële processen tot de innovatie van het bedrijfsmodel. Door bewezen industrie-gedreven processen en door gebruik te maken van onder meer kunstmatige intelligentie (AI) en analytics, biedt SAP S/4HANA Cloud organisaties realtime inzichten en informatie. Dit helpt ambitieuze bedrijven en organisaties om de juiste koers te varen én tijdig bij te sturen.

Deze erkenning is er niet alleen van klanten, zoals RIHO, maar ook van Gartner. Het toonaangevende onderzoeks- en adviesbureau beoordeelt en vergelijkt technologiebedrijven in specifieke marktsegmenten. De analisten kijken hierbij naar de totaalvisie en uitvoering. Hoe goed begrijpt een bedrijf de huidige én toekomstige behoeften van de markt? Kan het snel anticiperen op ontwikkelingen en trends? En hoe bedient het zijn klanten?

Opnieuw ‘leader’ in Gartner Magic Quadrant

De resultaten van dit onderzoek plotten de analisten van Gartner in een grafiek die zij het Gartner Magic Quadrant noemen. Per branche worden bedrijven en oplossingen langs deze meetlat gelegd. De hoogst mogelijke waardering hierbij is om betiteld te worden als ‘leader’. Dit zijn bedrijven die niet alleen een sterke visie hebben, maar ook uitblinken in de uitvoering ervan.

In de categorie Cloud ERP voor servicegerichte organisaties is SAP S/4HANA Cloud voor de tweede keer op rij verkozen tot ‘leader’. In het rapport staat dat een digitale transformatie met SAP S/4HANA Cloud bedrijven in staat stelt om snel te reageren op operationele veranderingen.

Inspire by Experience

Ben je benieuwd wat deze geïntegreerde cloudoplossing van SAP voor jouw organisatie kan betekenen? Ontdek het op de SAP S/4HANA Public Cloud Inspiration Day, woensdag 15 november in het SAP Experience Center in ’s-Hertogenbosch.

Ervaar de voordelen van SAP S/4HANA Cloud door demonstraties van best practices-processen en interactieve sessies rondom de beschikbare en voor jouw organisatie relevante tools en methodieken. En hoor van andere organisaties hoe SAP S/4HANA Cloud hen geholpen heeft om de volgende stap te zetten in de digitale transformatie, zodat ze nu wél onder meer adequaat in kunnen springen op (roze) trends. Ook is er, buiten het programma om, voldoende gelegenheid om te sparren en ervaringen uit te wisselen met experts, partners en klanten.

Bekijk het volledige programma en meld je aan

 

Door: Marco Scheepmaker, Manager Business Development – SAP S/4HANA Cloud