>
Woman to illustrate event

SAP Discovery Days 2023: een blik in de ongekende mogelijkheden van SAP S/4HANA

Je kan erover lezen. Iemand kan het tegen je zeggen. Je kan het via-via horen. Maar niets is overtuigender dan iets zelf ervaren. Zelf voelen, zien en merken. Pas dán dringt het tot je door. Dat gevoel overheerste bij de bezoekers van de SAP Discovery Days. Zij ervaarden daar pas echt hoe SAP S/4HANA hun manier van werken voorgoed verandert.

Door: Mike Roza

Veel organisaties maken al jaren gebruik van een oud en vertrouwd ERP-systeem. Zoals bijvoorbeeld SAP ECC, dat we begin deze eeuw introduceerden. Dat systeem werkt nog en je bent eraan gewend. Twee prima redenen om eraan vast te houden. Dat begrijp ik. Natuurlijk, je had al wel eens gehoord van SAP S/4HANA. Maar was dat niet gewoon meer van hetzelfde? Een systeem met vergelijkbare functionaliteiten als je huidige ERP, maar dan in een ander jasje en met moderne look and feel?

Dat was misschien zo bij de introductie van SAP S/4HANA, inmiddels zeven jaar geleden. Maar tegenwoordig is deze Next-Gen oplossing in niets meer te vergelijken met je oude ERP. Dat had je misschien al wel eens gehoord of gelezen. Maar toen kwamen de SAP Discovery Days.

Flabbergasted door de mogelijkheden

Tijdens de SAP Discovery Days zagen bezoekers SAP S/4HANA live in actie. In totaal organiseerden we de voorbije maanden zes sessies. Iedere keer stond een ander businessdomein of end-to-end proces centraal. Van Order-to-Cash tot Finance & Controlling en van Asset Management tot Warehouse Management. En iedere keer lieten we zien wat er mogelijk is. Wat zijn de specifieke innovaties en de mogelijkheden? Hoe helpt SAP S/4HANA en het SAP Business Technology Platform jouw organisatie verder? En hoe zorgen we voor een soepele migratie?

De meest gehoorde reactie van bezoekers aan de events? Dat waren er twee. Ten eerste: totale verbazing. Een meerderheid was flabbergasted – ik kan het niet anders zeggen – naar aanleiding van alles wat ze gezien hadden. De bezoekers hadden vooral niet verwacht dat SAP S/4HANA zoveel voordelen bood ten opzichte van hun huidige ERP. De tweede reactie was dat bezoekers ervan baalden dat collega’s van andere afdelingen niet aanwezig waren bij de SAP Discovery Days. “Dit moeten onze collega’s van finance en logistiek ook weten. En onze CEO en CFO”, hoorde ik klanten regelmatig in de wandelgangen zeggen.

Helder en concreet

Tijdens de events gingen we in op de specifieke voordelen van SAP S/4HANA per businessdomein of end-to-end proces. Dat deden we met live demonstraties, waarbij onze branche- en productspecialisten echt in de details doken. Geen holle praat, maar gedetailleerd en actiegericht.

Ons doel was niet om bezoekers ervan te overtuigen dat SAP S/4HANA hun organisatie verder kán helpen. We wilden vooral dat iedereen die bij het event was, na afloop precies wist hóe deze Next-Gen ERP-oplossing de efficiëntie binnen hun bedrijf verbetert. Kraakhelder en concreet.

De vijf winstpunten van SAP S/4HANA

Voor wie niet bij de SAP Discovery Days aanwezig kon zijn, vatten we de belangrijkste voordelen van SAP S/4HANA samen in vijf pijlers. Welke meerwaarde biedt dit systeem ten opzichte van je huidige ERP?

  • Optimaal gebruiksgemak. Interactie met software was nog nooit zo eenvoudig. Het werkt voor jou, in plaats van andersom. Het wijst je direct op mogelijke problemen of uitzonderingen die aandacht verdienen. Zo ben jij altijd bezig met hetgeen er echt toe doet.
  • Heldere analyses en inzichten. Je ERP barst nu van de cijfers en gegevens. Maar als er iets misgaat, moet je dat zelf signaleren. Met SAP S/4HANA is dat niet meer het geval. Informatie wordt direct geanalyseerd en het systeem confronteert je met deze realtime analyses. Zo maak je altijd de best mogelijke beslissingen.
  • Pluk de vruchten van AI. De mogelijkheden van kunstmatige intelligentie (AI) zijn eindeloos. Ook voor jouw organisatie. SAP S/4HANA bevat slimme, zelflerende technologie zoals machine learning. Waarom zou je handmatig en foutgevoelig werk nog door je medewerkers laten doen, als AI het sneller en beter kan?
  • Eindeloze mogelijkheden. De manier waarop bezoekers van de SAP Discovery Days reageerden op de mogelijkheden van SAP S/4HANA, zegt alles. Ze waren verbijsterend over de talloze nieuwe features en functies, voor alle afdelingen. Heb je plannen om je businessmodel uit te breiden of te veranderen? Geen probleem. Met SAP S/4HANA kan je alle kanten op. De modulaire mogelijkheden stellen je in staat om jouw SAP S/4HANA aan te passen en uit te breiden als de situatie daarom vraagt.
  • Helemaal in de cloud. Met SAP S/4HANA neem je afscheid van de servers in je kantoor of bij je IT-partner. Vanaf nu werk je volledig vanuit de cloud. Daardoor heb je altijd toegang tot je systeem, waar je ook bent en welk device je ook gebruikt. Het enige wat je nodig hebt om te werken, is een internetverbinding.

Stap nu over naar SAP S/4HANA

Dacht jij ook dat SAP S/4HANA niet veel meer is dan je oude ERP-systeem, maar dan in een nieuw jasje? De bezoekers aan onze SAP Discovery Days weten inmiddels beter. De modulaire mogelijkheden bieden ongekende flexibiliteit. De efficiëntieslag die op talloze afdelingen gemaakt wordt, maakt jouw organisatie klaar voor de toekomst. Stap jij ook over? We helpen je graag met je implementatie.

Meer weten?

Neem dan gerust contact met mij op