>

Siemens Healthineers kiest voor RISE with SAP om prestaties te verbeteren

Siemens Healthineers gaat zijn digitale transformatie ondersteunen met RISE with SAP. Het medische technologiebedrijf kiest voor SAP S/4HANA Cloud, private edition, SAP Business Technology Platform en SAP Signavio voor het stroomlijnen van de dataomgeving en het verbeteren van de prestaties en de duurzaamheid.

Siemens Healthineers wil via de strategische samenwerking met SAP en de migratie van zijn bedrijfssystemen het innovatiepotentieel van de cloud benutten. Via een migratie naar SAP S/4HANA Cloud, private edition, maakt het bedrijf zijn activiteiten bovendien beter schaalbaar. Zo kan het bedrijf blijven inspelen op het veranderende zorglandschap en de behoeften van klanten.

Geslaagde pilot

Het bedrijf deed eerder een geslaagde pilot met RISE with SAP. Het heeft daarin kunnen ervaren hoe SAP’s cloudoplossingen helpen om de activiteiten te harmoniseren en het procesbeheer te optimaliseren.

“Met SAP als partner kunnen we onze digitale transformatie versnellen”, zegt Stefan Henkel, chief information officer van Siemens Healthineers. “Met SAP-technologie kunnen we de complexiteit terugdringen en onze processen sterk standaardiseren, zonder in te boeten aan onze missie om grensverleggend werk te leveren in de gezondheidszorg. Deze overstap naar de cloud is cruciaal voor ons, omdat we via technologie onze aanhoudende groei willen ondersteunen.”

Nieuwe maatstaven voor de zorg

“Als technologiepartner van Siemens Healthineers zijn we verheugd om samen met hen deze baanbrekende reis te maken”, zegt Thomas Saueressig, lid van de Raad van Bestuur van SAP SE, SAP Product Engineering. “Via de kracht van de cloud kunnen we innovatie versnellen, kosten verminderen, flexibiliteit vergroten en, bovenal, nieuwe maatstaven creëren in de gezondheidszorg.”