>

(E-)commercebedrijf Brands Group ondergaat digitale transformatie

Aiden realiseert implementatie van SAP S/4HANA Cloudoplossing

Precies zeven maanden na de start van het implementatieproject is Brands Group op 1 november 2023 succesvol live gegaan met SAP S/4HANA Cloud, public edition en SAP Integration Suite. Deze ‘on time’ en ‘in budget’ implementatie werd uitgevoerd door Aiden en omvatte, naast diverse integraties, de functionele ERP-domeinen verkoop, inkoop, finance en warehouse management. Met de go-live van SAP S/4HANA Cloud is Brands Group klaar voor de toekomst, en verwelkomt het bedrijf een continue stroom aan innovaties die deze cloudoplossing te bieden heeft.

Brands Group – opgericht in 1977 – is een sterk groeiend (e-)commercebedrijf uit Deurne, dat batterijen, verlichting en zaklamp-gerelateerde producten distribueert binnen Europa. Het bedrijf – al vele jaren klant van Aiden – maakt al sinds 2010 gebruik van SAP ECC als ERP-oplossing. Begin 2023 besloot Brands Group – na een uitgebreide marktoriëntatie waarbij ze ook niet-SAP ERP-oplossingen overwoog – tot de keuze voor SAP S/4HANA Cloud en SAP Integration Suite.

Cloudoplossing

Eén van de uitkomsten van deze heroverweging is het besluit van Brands Group om te kiezen voor een cloudoplossing. Daarmee nam het bedrijf afscheid van het zelf initiëren van updates en het risico op een verouderd systeem, en koos ervoor om voortdurend up-to-date te blijven en te profiteren van alle nieuwe innovaties die beschikbaar (gaan) komen via SAP S/4HANA Cloud. Met de keuze voor cloud kan Brands Group ook gaan profiteren van de kracht van het SAP Business Technology Platform. Een voorbeeld hiervan is SAP Build Process Automation; functionaliteit die Brands Group in kan gaan zetten om haar Amazon Marketplace orders af te handelen, en zo handmatig werk te automatiseren. Hierdoor kunnen Brands-medewerkers zich richten op die processen waar zij het meeste waarde toevoegen en wordt efficiency verbeterd en klanttevredenheid verder verhoogd.

Goede samenwerking

Pim Brands, CEO bij Brands Group zegt over het project: “Brands Group heeft Aiden geselecteerd voor de implementatie van S/4HANA Cloud vanwege de langlopende goede samenwerking, Aiden’s uitgebreide kennis van de bedrijfsprocessen en het grote vertrouwen tussen beide partijen. Aiden heeft dit vertrouwen volledig waargemaakt door het project binnen planning en binnen budget op te leveren, slechts zeven maanden na aanvang van het project.”