>

SAP maakt resultaten eerste kwartaal 2024 bekend

SAP heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal, dat eindigde op 31 maart 2024. Dit zijn de belangrijkste resultaten:

  • De totale omzet uit clouddiensten steeg met 24%. Aangepast voor wisselkoerseffecten bedroeg de groei zelfs 25%. Bovendien liet de omzet van SAP’s Cloud ERP Suite een stijging zien van 32% bij constante valuta.
  • De waarde van de nog uit te voeren orders voor clouddiensten (cloudbacklog) bedraagt 14,2 miljard euro. Dit vertegenwoordigt een groei van 27% en 28% bij constante valuta.
  • De brutowinst uit cloudactiviteiten steeg, berekend volgens de IFRS-normen, met 27%. Dezelfde winst nam, berekend volgens non-IFRS-normen, toe met 27%. Dit percentage komt na aanpassing voor wisselkoersschommelingen uit op 28%.
  • De operationele winst volgens non-IFRS steeg met 16% en met 19% bij constante valuta, zelfs inclusief hogere aandelencompensatie als gevolg van de sterke stijging van de aandelenprijs.
  • De operationele winst volgens non-IFRS steeg met 16%, en zelfs met 19% bij constante valuta, ondanks hogere kosten door meer aandelencompensatie door de stijging van de aandelenprijs.
  • De eerdere vooruitzichten voor 2024 zijn herbevestigd door SAP.

Vooruitzichten

“We zijn 2024 uitstekend van start gegaan”, zegt Christian Klein, CEO van SAP. “We zijn er dan ook van overtuigd dat we onze doelen voor dit jaar realiseren. Vooruitkijkend hebben we sterke drijfveren voor groei klaarstaan: kunstmatige intelligentie, cross-selling binnen ons gehele cloudportfolio, en het aantrekken van nieuwe klanten – met name in het mkb. De indrukwekkende groei van onze huidige cloudbacklog, die een recordniveau heeft bereikt, onderstreept dit momentum. Ons transformatieprogramma is op koers en helpt ons bij het benutten van deze groei en het verbeteren van onze efficiëntie.”

“In het eerste kwartaal zijn we succesvol gestart met de implementatie van ons transformatieprogramma”, vervolgt Dominik Asam, CFO bij SAP. “Hierdoor kunnen we onze investeringen richten op kansen met kunstmatige intelligentie en tegelijkertijd de kosten loskoppelen van de omzetgroei. Daarnaast zijn we zeer tevreden over het aanhoudende groeimomentum van onze op Cloud ERP Suite. Dit weerspiegelt de structurele marktverschuiving naar geïntegreerde cloudoplossingen.”

Bekijk hier het gehele persbericht over de financiële resultaten van het eerste kwartaal in 2024.