>

SAP komt met nieuwe AI-functionaliteit voor supplychainoplossingen

Nieuwe functies vergroten grip op verstoringen en verbeteren besluitvorming

SAP heeft een reeks AI-verbeteringen voor zijn supplychainoplossingen aangekondigd. De nieuwe functies verbeteren de productiviteit, efficiëntie en precisie in de maakindustrie. Dankzij AI-gestuurde inzichten uit realtime data kunnen bedrijven betere besluitvorming, een gestroomlijnde productontwikkeling een betere efficiëntie in productie realiseren.

De nieuwe AI-functies bieden de volgende voordelen:

  • Betere beslissingen dankzij AI-gedreven inzichten

De nieuwe functies maken AI-gedreven visuele inspectie mogelijk. Dankzij die automatische kwaliteitscontrole kunnen bedrijven hun productkwaliteit aanzienlijk verbeteren.

  • Gestroomlijnde productontwikkeling

SAP’s AI-copilot Joule maakt het brainstormen over nieuwe ideeën eenvoudiger. Joule begrijpt natuurlijke taal en helpt productontwikkelaars met het genereren en verfijnen van concepten rondom nieuwe producten.

  • Ontdekken van afwijkingen in apparatuur

AI helpt bij het voorkomen van storingen. Met behulp van sensoren op slimme apparaten en edge-gateways verzamelen gebruikers realtime data over de conditie van hun assets. Het Cumulocity IoT-platform van Software AG analyseert deze data met behulp van AI. Zo worden potentiële storingen proactief herkend, voordat ze processen verstoren. Deze innovatieve technologie komt in het derde kwartaal beschikbaar in de SAP Asset Performance Management-applicatie.

  • Verbeterde fieldservice

Gebruikers kunnen rit- en taaktoewijzing optimaliseren dankzij geïntegreerde realtime verkeersdata en machinelearningmodellen. Daardoor kunnen zij de juiste servicemedewerkers op het veld op tijd naar hun bestemming sturen.

Marktvraag

De hechte AI-integratie komt op een moment dat de markt daarom vraagt. Volgens ‘The Importance of AI in Supply Chain and Operations’ van onderzoeksbureau IDC heeft 63 procent van de supplychainexecutives en 52 procent van de operationeel managers een AI-strategie die is gekoppeld aan bedrijfsdoelstellingen. 51 procent van de tweeduizend ondervraagden integreert AI in bedrijfsprocessen en kernapplicaties voor supplychainplanning voor het nemen van realtime beslissingen. Nog eens 58 procent gebruikt AI voor het verhogen van de operationele efficiëntie en de productiviteit van medewerkers.

Die grote interesse in AI is er niet voor niets. Precieze en relevante realtime informatie helpt leveranciers, fabrikanten en distributeurs met het verminderen van verstoringen in de supplychain. Bedrijven als SMA Solar Technology AG profiteren al van de slimme oplossingen van SAP. Met realtime inzichten verbetert de efficiëntie in de toeleveringsketen voor deze klant met maar liefst 15 procent. Planningskosten dalen bij het bedrijf met 10 procent, terwijl voorraadkosten en doorlooptijden met hetzelfde percentage afnemen.

Belang van flexibiliteit en intelligentie
“Bedrijven hebben tegenwoordig te maken met allerlei uitdagingen, variërend van verstoringen in de toeleveringsketen en personeelstekorten tot geopolitieke onzekerheden”, aldus Muhammad Alam, lid van de raad van bestuur van SAP SE, SAP Product Engineering. “SAP erkent het belang van flexibiliteit en intelligentie, en stuurt daarom op innovatie met AI-gestuurde oplossingen om toeleveringsketens en productieprocessen te stroomlijnen. Bedrijven kunnen daarmee hun operationele efficiëntie verhogen, risico’s verkleinen en tegelijkertijd een uitstekende service leveren aan hun klanten. Dat vormt een basis voor duurzame groei en een betere concurrentiepositie.”

Hier vind je meer details over de innovaties die SAP op de Hannover Messe heeft aangekondigd.