SAP lanserer globalt vaksineknutepunkt i kampen mot Covid-19 

SAP har lansert Vaccine Collaboration Hub (VCH) som hjelper regjeringer og deres biofarmasøytiske partnere med vellykket koordinering og utrulling av massevaksinasjonsprogrammer, samt administrasjon av distribusjon av vaksiner.

SAPs VCH er bygget på den prisvinnende SAP Information Collaboration Hub for Life Sciences. Den dekker hele prosessen fra produksjon og kontrollert distribusjon til administrasjon og overvåking etter vaksinering.

– COVID-19 har lagt et stort press på legemiddelindustrien og mange har oppdaget store hull i egne forsyningskjedestrategier, sier Michael Townsend, bransjeanalytiker ved IDC.

– Det er viktig for legemiddelindustrien å ha egne vaksinasjonsprosedyrer og mulighet for å kunne ta kontakt med leverandører på ett sted, selv på tvers av bransjer. VCH vil bidra til å tette dette gapet slik at pasienter får livreddende medisiner og utstyr, avslutter Townsend.

Selskaper som bidrar til produksjon av vaksiner kan gjennomføre deres kritiske prosesser med SAPs programvare. Dette inkluderer produsenter, logistikkleverandører og farmasøytiske selskaper, samt grossister og dispensere. Basert på sin enorme erfaring innen biovitenskap, har SAP designet VCH som en utvidelse av SAPs forretningsnettverk. Formålet er å gjøre det enkelt for nettverkspartnere å samarbeide og overvåke ordreutførelse, fra vaksineleverandører til leveringssteder.

VCH er en del av SAPs Industry Cloud Strategi og er designet for å imøtekomme de spesifikke behovene for bransjen. Løsningen sørger for nødvendige nettverks- og teknologifunksjoner som kreves for effektivt å støtte store vaksinasjonsprogrammer og distribusjon av medikamenter. Samtidig danner løsningen grunnlaget for å redusere risikoen i forsyningskjeden ved fremtidige kriser.

 

Om SAP

SAPs strategi er å hjelpe alle bedrifter med å drive som en intelligent virksomhet. Som markedsleder innen bedriftsprogramvare hjelper vi bedrifter i alle størrelser og bransjer å drive på sitt beste: 77% av verdens transaksjonsbaserte omsetning går gjennom et SAP-system. Våre teknologier innen maskinlæring, IoT og avanserte analyseteknologier gjør bedrifter om til intelligente virksomheter. SAP gir enkeltpersoner og organisasjoner bedre mulighet til å samarbeide og utnytte driftsinnsikt slik at de holder seg ett skritt foran konkurrentene. Vi forenkler teknologi for bedrifter, slik at de kan ta i bruk vår programvare som de selv ønsker – uten avbrudd. Vårt fullstendige tilbud av applikasjoner og tjenester gjør det mulig for private og offentlige kunder i 25 bransjer å operere lønnsomt, tilpasse kontinuerlig og gjøre en forskjell. Med et globalt nettverk av kunder, partnere, ansatte og tankeledere, bidrar SAP til en verden som er effektiv i drift og forbedrer menneskers liv. For mer informasjon, www.sap.com/norway og news.sap.com/norway.