>

Teknologi sikrer at Mercedes-EQ Formula E teamet vinner konkurranser

I en sport hvor hvert tiende sekund teller, er det Mercedes-EQ Formula E teamet som har dominert den åttende sesongen av ABB FIA Formel E-serien, både på og utenfor banen.

Ved bruk av SAPs innovative teknologi og bærekraftige løsninger har Mercedes optimalisert sine prestasjoner og fått en mer effektiv forretningsdrift.

Det å lykkes i verdens raskest voksende motorsport er ikke enkelt. Siden 2018 har SAP og Team Mercedes-EQ Formula E samarbeidet for å bringe felles verdier til Formel E-banen. I fellesskap har vi utviklet og implementert ny teknologi, som både har gjort teamet mer bærekraftig og intelligent, og sikret at teamet har vunnet mesterskap.

På tampen av serien ønsker SAP å gratulere Mercedes-EQ Formula E teamet med førsteplassen i den åttende sesongen av ABB FIA Formula E World Teams’ Championship. I tillegg vil vi gratulere Stoffel Vandoorne, SAPs merkevareambassadør, med verdensmestertittelen for førere!

Bærekraft som det grunnleggende målet

Bærekraft er selve hjørnesteinen i ABB FIA Formel E-serien, som ble grunnlagt med bakgrunn i å vise hva fremtidens mobilitet er i stand til. For Mercedes-EQ Formel E teamet strekker bærekraftsmålene seg utover kun helelektriske kjøretøyer, men også inn i administrasjonen. Teamet er dedikert til å fremme teknologi som bidrar til å kontrollere og påvirke karbonfotavtrykket.

I samarbeid med SAP har teamet utviklet og implementert et rapporteringsverktøy som måler og redegjør for fremgang i forhold til FNs bærekraftsmål (SDGene). SAP Analytics Cloud, kombinerer forretningsintelligens (BI), med både utvidet og prediktiv analyse og planleggingsevne. Dette skaper et lett tilgjengelig instrumentpanel som bistår Team Mercedes-EQ Formula E med å enkelt visualisere data fra ulike deler av virksomheten – inkludert data fra forsyningskjeden og reiser.

Streber etter å ha det beste utgangspunktet

Mercedes administrere sitt EQ Formula E team som en bedrift, noe som krever både innsikt og hurtighet på tvers av tjenesteområder og oppgaver. Bruken av SAP S/4HANA Cloud sikrer at teamet har en presis og koordinert systemprosess og bilutvikling, hvor business-intelligence løsninger i sanntid gjør at teamet kan ta informert og datadrevne valg. Dette gjør igjen at Mercedes kan ligge et skritt foran konkurrentene.

Optimaliserte og intelligente løsninger er avgjørende for å oppnå den nødvendige effektiviteten som sikrer at både biler og reservedeler er på rett sted til rett tid. Samtidig får teamet full økonomisk innsikt, som optimaliserer kontrollen. Dette er avgjørende, enten om du jobber på fabrikken eller reiser verden rundt for å delta i løp.

For å enkelt administrere reisekostnader, bruker Mercedes-EQ Formula E teamet SAPs Concur-løsninger. Ved å bruke denne porteføljen av løsninger effektiviserer teamet kjedelige prosesser, noe som igjen spare verdifull tid og ressurser.

Drømmelaget

Veien til å vinne et dobbelt verdensmesterskap har innebåret deltakelse 16 særegne løp verden rundt, noe som har bydd på forskjellige utfordringer. I Formel E er hele teamet avgjørende for å komme på pallen. Sammen med godt utstyr og en bra designet bil, er teamprestasjonene til både sjåfører, mekanikere, ingeniører og teamsjefen avgjørende for å vinne.

SAP Sports One gjør også at Mercedes-EQ Formula E teamet, på en enkel og visuell måte, kan overvåke, forstå og handle basert på menneskelig prestasjonsdata som er innhentet fra en rekke kilder. Løsningen muliggjør også større innsyn i sjåførenes helse for å sikre at teamet opererer på høyest mulig nivå.

Med innovativ teknologi og løsninger fra SAP kan Team Mercedes-EQ Formula E fokusere på det som betyr mest – racing! SAP er stolte av å bistå teamet i en spennende sesong