>

SAP og NVIDIA i nytt samarbeid for å akselerere bruken av generativ AI

I dag avdukes et nytt og utvidet partnerskap mellom SAP SE og NVIDIA. Det skal gi virksomheter flere muligheter til å bruke data og generativ AI i SAPs portefølje av skyløsninger og applikasjoner takket være store språkmodeller (LLM) i NVIDIA AI Foundry Services og nye NVIDIA NIM Microservices.

Nå skal selskapene samarbeide om å bygge og levere SAP Business AI, inkludert skalerbare og forretningsspesifikke generative AI-funksjoner i SAPs Joule Assistant. I tillegg omfatter samarbeidet SAPs portefølje av skyløsninger og applikasjoner som alle støttes av SAPs generative AI-hub. Det legger til rette for relevant, pålitelig og ansvarlig utnyttelse av AI for virksomheter, som gis umiddelbar tilgang til et bredt spekter av store språkmodeller (LLM).

Partnerskapet er en del av SAPs pågående prosjekt for å bygge generativ AI direkte inn i applikasjonene som driver virksomheter over hele verden. Målet er at kundene skal kunne bruke generative AI-evner i stor skala i hele organisasjonen. SAP vil bruke NVIDIA:s generative AI foundry service for å finjustere LLMer for domenespesifikke scenarier og tilby applikasjoner med nye NVIDIA NIM-mikrotjenester. SAP og NVIDIA planlegger å gjøre de nye integrerte funksjonene tilgjengelige innen utgangen av 2024.

– Enterprise-kunder ønsker å bruke den nyeste teknologien som gir reell forretningsverdi. Strategiske teknologipartnerskap, som dette nye samarbeidet mellom SAP og NVIDIA, er kjernen i vår strategi om å investere i teknologi som maksimerer mulighetene for selskaper til å bruke AI. NVIDIAs kjernekompetanse er å levere AI-evner i stor skala. Det vil hjelpe SAP med å akselerere tempoet i transformasjonen og gi våre kunder bedre skytjenester, sier Christian Klein, konsernsjef i SAP.

– SAP sitter på en gullgruve av virksomhetsdata som kan omgjøres til tilpassede generative AI-agenter. Det hjelper kundene med å automatisere virksomhetene sine. Sammen vil NVIDIA og SAP bringe tilpasset generativ AI til de tusenvis av virksomheter i hele verden, som er avhengige av SAP for å drive virksomhetene sine, sier Jensen Huang, grunnlegger og toppsjef i NVIDIA.

Forretningsdata og generativ AI gir bedre kundeinnsikt
SAP og NVIDIA planlegger å samarbeide for å integrere generativ AI i skyløsninger fra SAP. Det inkluderer den nyeste versjonen av SAPs Datasphere-løsning, SAP Business Technology Platform (SAP BTP) og RISE with SAP.

SAP planlegger også å bygge flere generative AI-funksjoner innenfor SAP BTP. Det skal gjøres ved å bruke NVIDIAs fouldry-tjeneste for generativ AI, med verktøy som NVIDIA DGX™ Cloud AI-superdatamaskiner, NVIDIA AI Enterprise-programvare og NVIDIA AI Foundation-modeller. De nye funksjonene er designet for å danne grunnlaget for SAPs utvikling og distribusjon av generativ AI for virksomheter, og skal etter planen bli tilgjengelige i den generative AI-huben i SAP AI Core og SAP Datasphere.

I tillegg finnes det ytterligere generative AI-initiativer:

  • Nye Joule Assistant-funksjoner: Joule kan utnytte RAG-funksjoner (retrieval-augmented generation) bygget av NVIDIA og SAP, som kan distribueres på ledende hyperscalere eller SAPs egne skymiljøer. Kundene bruker naturlig språk for å kunne utnytte potensialet i virksomheten sin fullt ut med den generative AI-assistenten Joule. Dette gjøres ved å automatisere tidkrevende oppgaver og raskt analysere forretningskritiske data for å levere mer intelligente og personlig tilpassede opplevelser.
  • Innovasjoner som utnytter SAP S/4HANA Cloud, SAP SuccessFactors og SAP Signavio: SAP og NVIDIA utforsker mer enn 20 brukstilfeller av generativ AI der virksomheter kan kombinere tilganger for å forenkle og forbedre digital transformasjon. Dette inkluderer generative AI-funksjoner som kan automatisere ressursplanlegging for virksomheter med intelligent fakturamatching i SAP S/4HANA Cloud, forbedre bruken av menneskelige ressurser ved å utnytte SAP SuccessFactors, og øke omfanget av ny innsikt med generativ AI fra SAP Signavio for å kunne bedre angivelsen av forretningsanbefalinger og optimalisere SAPs kundestøtteprosesser.
  • Forene AI-datakilder med SAP Datasphere: SAP Datasphere er bygget på SAP BTP og muliggjør integrasjon og enhetlig visning av semantisk rike SAP-data med tredjepartsdata på tvers av virksomheten. Det hjelper kundene å tilpasse seg raskere til markedsendringer og ta mer effektive og mer informerte beslutninger. Med SAP Datasphere kan kunder få sikker tilgang til en høykvalitets datastruktur ved hjelp av AI og maskinlæringsmodeller (ML). For å akselerere SAP federated machine learning (FedML)-funksjoner for SAP Datasphere, forenkler NVIDIA og SAP datatilgangen for ingeniører og dataforskere samt forbedrer ML-ytelsen for arbeidsbelastninger drevet av NVIDIA-akselererte databehandlingsplattformer og NVIDIA AI Enterprise datavitenskapsprogrammer; som NVIDIA RAPIDS™, RAPIDS cuDF og cuML.
  • Bruk av LLM for ABAP-programmeringsspråket (SAPs eget programmeringsspråk): For å hjelpe utviklere med å lage domenespesifikk språkkode, planlegger SAP å bruke NVIDIAs AI-fouldry-tjenester til å finjustere LLMene. Den vil bygge på SAPs bruk av generative AI-modeller for å hjelpe utviklere som bruker ABAP gjennom selskapets ABAP Cloud-modell og SAP Cloud Application Programming-modell.

NVIDIA AI Enterprise driver “production grade” generativ AI på tvers av skyløsninger fra SAP
Når modellene er klare for distribusjon i SAPs skyløsninger, planlegger SAP å bruke NVIDIA AI Enterprise-programvare, inkludert NVIDIA NIM-inferensmikrotjenester og NVIDIA NeMo Retriever™-mikrotjenester.

NVIDIA NIM kan brukes til å akselerere og maksimere slutningsytelsen over den akselererte infrastrukturen fra SAP. Ved å bruke NVIDIA NeMo Retriever-mikrotjenester planlegger SAP å legge til RAG-funksjoner som vil gjøre det mulig for generative AI-applikasjoner å få sikrere tilgang til data som kjører på SAP-programvare med forbedret nøyaktighet og innsikt. Virksomheter kan planlegge for bruk av RAG både på SAP- og tredjepartsdata.

For å finne ut mer om samarbeidet mellom SAP og NVIDIA, se opptaket av Huangs GTC keynote-presentasjon.

Om NVIDIA
Siden oppstarten i 1993 har NVIDIA (NASDAQ: NVDA) vært en pioner innen akselerert databehandling. Selskapets oppfinnelse av GPUen i 1999 førte til veksten av PC-spillmarkedet, redefinerte datagrafikk, innledet æraen med moderne AI, og gir i dag næring til industriell digitalisering i alle markeder. NVIDIA er nå et full-service datainfrastrukturselskap med tilbud i datasenterskala som omformer bransjen. Mer informasjon er tilgjengelig på https://nvidianews.nvidia.com/.

Om SAP

SAPs strategi er å hjelpe alle bedrifter med å drive en intelligent, bærekraftig virksomhet. Som markedsleder innen bedriftsprogramvare hjelper vi bedrifter i alle størrelser og innen alle bransjer å yte deres beste: SAP-kunder står for 87 % av den totale globale handelen. Vår teknologi innen maskinlæring, IoT og avanserte analyseteknologier bidrar til å gjøre våre kunder om til intelligente virksomheter. SAP gir medarbeidere og organisasjoner dyp forretningsinnsikt og fremmer samarbeid som hjelper dem å ligge i forkant av konkurrentene. Vi forenkler teknologien for bedrifter, slik at de kan ta i bruk vår programvare slik de selv ønsker- uten avbrytelser. Med vår ende-til-ende portefjølje av applikasjoner og tjenester gjør vi det mulig for private og offentlige kunder på tvers av 26 bransjer globalt å operere lønnsomt, å tilpasse kontinuerlig og å gjøre en forskjell. Med et globalt nettverk av kunder, partnere, ansatte og ledende eksperter, bidrar SAP til en verden som er effektiv i drift og forbedrer menneskers liv.

For mer informasjon besøk www.sap.com/norway og www.sap.com.

Pressekontakt

Ulrika Wass
Head of Nordic & Baltic Communications, SAP
+46 73 827 1074
ulrika.wass@sap.com