>

Den britiske drikkevaregiganten Diageo gjør sin største teknologiinvestering noen gang for å standardisere og utvikle seg globalt

Diageo er den britiske produsenten av blant annet Guinness, Smirnoff og Johnnie Walker. Drikkevaregiganten har nå inngått et femårig partnerskap med SAP og IBM for forretningsutvikling. Prosjektet omtales som selskapets største investering innen teknologi og tjenester noensinne. Målet med partnerskapet er å utvikle og forbedre Diageos prosesser, og effektivisere virksomheten i de 180 landene selskapet opererer i.

Diageo skal ta i bruk den skybaserte modellen RISE with SAP S/4HANA Cloud. Dette vil bidra til å forenkle og understøtte IT-infrastrukturen i selskapet på en integrert måte.

Det femårige programmet vil transformere Diageos finansielle virksomhet på flere områder:

  • Avanserte løsninger for arbeidsflyt muliggjøre sanntidssporing av bestillinger i global skala, og vil legge til rette for mer effektivt kundeengasjement og bedre kundeservice.
  • Ved å gå over til én enkelt driftsplattform vil Diageo forenkle sin teknologistøttemodell og sitt IT-landskap. Dette vil gjøre det enklere for selskapet å gjøre forretninger og utvikle seg i tråd med endrede forbrukertrender og markedsbehov.
  • Programmet vil endre Diageos muligheter for rapportering om produktytelse, noe som igjen vil gi bedre innsikt i salgs- og vekstmuligheter.
  • Digitalisering av kontroller og compliance vil gjøre Diageo mer robust, motstandsdyktig og tilpasningsdyktig ovenfor skiftende markedsforhold.

“Partnerskapet med IBM og SAP viser vårt fortsatte ønske om å investere i digital transformasjon. Dette muliggjør større fleksibilitet i måten vi svarer på globale forbruker- og kundebehov. Samtidig vil det gi oss handlekraftig innsikt i verdensklasse og avansert datakapasiteter som kan støtte vekst. Utover dette kan partnerskapet også bidra til at vi blir mer effektive i vår daglige drift, sier Lavanya Chandrashekar, CFO i Diageo.

“I dagens stadig endrede dagligvarebransje oppnås suksess ved å navigere i uforutsigbare forsyningskjeder, håndtere pågående makroøkonomisk volatilitet og ligge et skritt foran stadig skiftende kundekrav. Gjennom vårt fortsatte partnerskap med Diageo, en av verdens ledende merkevarebyggere, er vi stolte av å bistå dem med å bygge en mer robust virksomhet som forbedrer kundeopplevelsen, raskt tilpasse seg endret markedspress og realisere visjonen om å revolusjonere dagligvareindustrien”, sier Scott Russell, Executive Board Member, Customer Success hos SAP.

Om Diageo

Diageo er en global leder innen alkoholholdige drikkevarer med en unik samling av merker innenfor øl og brennevin. Disse merkene inkluderer Johnnie Walker, Crown Royal, J&B og Buchanans whiskyer, Smirnoff, Cîroc og Ketel One vodkaer, Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray og Guinness.

Diageo er et globalt selskap, og produktene våre selges i mer enn 180 land over hele verden. Selskapet er notert på både London Stock Exchange (DGE) og New York Stock Exchange (DEO). For mer informasjon om Diageo, våre medarbeidere, våre merkevarer og resultater, besøk oss på www.diageo.com. Besøk www.DRINKiQ.com som er Diageos globale ressurs for ansvarlig drikking for å finne mer informasjon, initiativer og måter å dele beste praksis på.
Celebrating life, every day, everywhere.

Om SAP

SAPs strategi er å hjelpe enhver virksomhet til å bli mer intelligent og bærekraftig. Som markedsledende innen programvare for bedriftsapplikasjoner hjelper vi selskaper i alle størrelser og bransjer med å yte sitt beste: SAPs kunder står for 87 % av den samlede globale handelen. Vår maskinlæring, tingenes internett (IoT) og avanserte analyseteknologier gjør kunders virksomheter til intelligente bedrifter.

SAP hjelper med å gi ansatte og organisasjoner dyp forretningsinnsikt og fremmer samarbeid for å opprettholde et konkurransefortrinn. Vi forenkler teknologien for bedrifter slik at de kan bruke programvaren slik de ønsker – uten avbrudd. Vår ende-til-ende-portefølje med applikasjoner og tjenester gjør det mulig for bedrifter og offentlige kunder på tvers av 25 bransjer å operere lønnsomt, kontinuerlig tilpasse seg og gjøre en forskjell.

For mer informasjon besøk: www.sap.com/norway og www.news.sap.com/norway/.

Pressekontakt
Ulrika Wass
Head of Nordic & Baltic Communications, SAP
+46 73 827 1074
ulrika.wass@sap.com