>

Nyheter innen datadrevet forretningstransformasjon gjør det lettere å lykkes med AI

SAP slipper nå en serie innovasjoner for virksomheter som vil utnytte den fulle kraften i egne data til å få dypere innsikt, vokse raskere og bli mer effektive. Nyhetene i SAP Datasphere inkluderer flere nye funksjoner med generativ AI. Nå blir det enklere å planlegge forretningsdriften ved hjelp av et forenklet IT-miljø med mer intuitiv datainteraksjon og -administrasjon.

– I takt med utnyttelsen av kunstig intelligens blir det stadig viktigere å samle data for å kunne ta bedre beslutninger. Kunstig intelligens som utnytter kvalitetsdata kan revolusjonere alle deler av virksomheten. Takket være de siste nyhetene i SAP Datasphere og et utvidet partnerskap med Collibra, revolusjonerer vi nå muligheten for å transformere de smarte forretningsprosessene ved hjelp av egne data, sier Juergen Mueller, Chief Technology Officer i SAP og medlem av selskapets øverste toppledelse.

En av nyhetene er «business data fabric», en arkitektur som sikrer at data utgjør selve grunnlaget for alle strategiske initiativ. På denne måten kan virksomheten sørge for å levere meningsfulle data til alle sine datakonsumenter – med riktig forretningskontekst – hvor tilhørende og innebygd logikk er intakt.

Nyhetene innen SAP Datasphere hjelper brukerne med å få bedre oversikt og et forståelig IT-miljø. Samtidig beholdes all kontekst og all logikk, noe som gjør at alle berørte raskt kan tilpasse seg markedsendringer og ta mer effektive beslutninger. Nyhetene inkluderer nye copilot- og vektordatabasefunksjoner samt en ny kunnskapsgraf som viser innsikt og mønstre i komplekse data.

Generativ AI med copilot og AI-styring
SAPs satsning på generative AI inkluderer selskapets AI-copilot Joule, som nå også blir tilgjengelig i SAP Analytics Cloud. På den måten kan man blant annet automatisk opprette og videreutvikle rapporter, dashboards og planer. Denne automatiseringen er mulig takket være SAP HANA Clouds vektorfunksjoner. Her kombineres store språkmodeller med relevante forretningsdata, noe som holder forretningskonteksten intakt for generativ AI-output.

Foto: Generativ AI i SAP Analytics Cloud med SAP Joule co-pilot

Verdien tilknyttet anvendelsen av kunstig intelligens på tvers av virksomheten er ofte helt avhengig av datakvaliteten. Sjelden er det mulig å bruke generativ AI i hele virksomheten uten pålitelige og kontrollerte data. Derfor utvider SAP sitt samarbeid med Collibra og integrerer deres AI Governance-plattform med SAPs datafunksjoner for å gjøre det mulig for virksomheter å tilpasse sine retningslinjer, prosesser og praksis for anvendelsen av kunstig intelligens. Det bidrar til økt åpenheten, etterretteligheten og ansvarskontrollen, samtidig som det hjelper bedrifter med å overholde alle forskrifter og personvernregler.

Oppdag skjult innsikt og ukjente mønstre med Knowledge Graph
Med den nye SAP Datasphere Knowledge Graph kan bedrifter nå oppdage tidligere skjult innsikt og ukjente mønstre i sine applikasjoner og systemer. Det lar både tekniske- og forretningsbrukere dypt forstå forholdet mellom data, metadata og forretningsprosesser, og øke effektiviteten tilknyttet maskinlæring og LLM-modeller.

Foto: SAP Datasphere Knowledge Graph

Samlet og avansert planlegging og analyse
Den nye SAP Datasphere-integrasjonen med SAP Analytics Cloud gjør det mulig for bedrifter å bruke ett enkelt databehandlingssystem og avanserte analysefunksjoner for å planlegge forretningsprosesser og -aktiviteter på tvers av virksomheten. Med en fleksibel modell kan man samle alle prosesser og aktiviteter tilknyttet forretningsmessig planlegging og bruke ett verktøy for dataforberedelse, modellering og planarbeid.

Foto: Planlegging, modellering og intern og ekstern data samlet i SAP Datasphere

Den nye kompassfunksjonen i SAP Analytics Cloud gir samtidig virksomhetene bedre resultater fra planlegging og analyse gjennom datadrevet simulering. Komplekse simuleringer kan nå kjøres via et chat-grensesnitt for å evaluere prediktive resultater og kontinuerlig justere kontrollerbare variabler for å finne den mest optimale planen. Det kan ofte være lurt å chatte med egne data, hvis du vil ha de beste svarene. Den hjelper SAP-brukerne med å forbedre prosessene for koordinering av finansiell-, operasjonell-, forsyningskjede- og medarbeiderplanlegging med en direkte kobling til SAP-applikasjoner og tredjepartsdata.

Foto: SAP Analytics Cloud kompass

For mere information

Om SAP

SAPs strategi er å hjelpe alle bedrifter med å drive en intelligent, bærekraftig virksomhet. Som markedsleder innen bedriftsprogramvare hjelper vi bedrifter i alle størrelser og innen alle bransjer å yte deres beste: SAP-kunder står for 87 % av den totale globale handelen. Vår teknologi innen maskinlæring, IoT og avanserte analyseteknologier bidrar til å gjøre våre kunder om til intelligente virksomheter. SAP gir medarbeidere og organisasjoner dyp forretningsinnsikt og fremmer samarbeid som hjelper dem å ligge i forkant av konkurrentene. Vi forenkler teknologien for bedrifter, slik at de kan ta i bruk vår programvare slik de selv ønsker- uten avbrytelser. Med vår ende-til-ende portefjølje av applikasjoner og tjenester gjør vi det mulig for private og offentlige kunder på tvers av 26 bransjer globalt å operere lønnsomt, å tilpasse kontinuerlig og å gjøre en forskjell. Med et globalt nettverk av kunder, partnere, ansatte og ledende eksperter, bidrar SAP til en verden som er effektiv i drift og forbedrer menneskers liv.

For mer informasjon besøk www.sap.com/norway og www.sap.com.

 

Pressekontakt

Ulrika Wass
Head of Nordic & Baltic Communications, SAP
+46 73 827 1074
ulrika.wass@sap.com