>

Primăria Sectorului 1, în colaborare cu SAP România, a creat un punct unic de informare pentru cetățeni în contextul COVID-19

SAP, lider global în transformare digitală, și Primăria Sectorului 1, alături de Red Point Software Solutions, au lansat un punct unic de informare despre noul coronavirus pe site-ul instituției. Platforma are la bază noua aplicație lansată de SAP și Qualtrics, XM Covid-19 Pre-Screening & Routing, soluție oferită gratuit de SAP, în această perioadă, către instituțiile publice.

Platforma este accesibilă pe pagina Situații de Urgență a Primăriei Sectorului 1 și oferă cetățenilor informații exacte și actualizate cu privire la principalele probleme cauzate de pandemia de coronavirus. Soluția SAP permite automatizarea unor răspunsuri la întrebări precum: ce trebuie să fac dacă am intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus, dacă sunt suspect de COVID-19 sau cum pot reduce riscurile de infectare cu COVID-19.

Sistemul este interactiv, funcționând ca un punct de triaj, utilizatorul reșind să ajungă la cazul specific de interes printr-o navigare ușoară, iar informațiile sunt actualizate constant. Scopul aplicației este de a oferi cele mai actualizate și utile informații într-un singur loc, fără a fi nevoie ca cetățenii să viziteze paginile mai multor instituții. În plus, punctul unic de informare facilitează colectarea de feedback cu privire la problemele rezidenților din sectorul 1 al capitalei, despre ce sunt îngrijorați și ce dificultăți întâmpină, iar voluntarii și donatorii își pot declara capacitățile de asistență.

„Unul dintre cele mai importante lucruri pe care îl putem face în timpul acestei crize, este să acționăm rapid și eficient. Ne bucurăm că putem veni în ajutorul comunității prin această soluție ușor de folosit. Suntem deschiși și ne dorim să ajutăm și alte instituții și companii din România să minimizeze efectele pandemiei de Covid-19”, a declarat Cristian Popescu, Managing Director SAP România.

 

„Trăim vremuri dificile, fără precedent. Avem nevoie de toate resursele pentru a putea trece cu bine de această perioadă, cu toții, ca societate. Aplicația instalată cu susținerea SAP și Red Point Software Solutions ne permite să oferim sprijin comunității și să colectăm feedbackul cetățenilor, atât de necesar în momentele acestea”, a menționat Daniel Tudorache, Primar al Sectorului 1, București.