>

SAP și E.ON vor dezvolta o nouă platformă tehnologică ce va susține operațiunile de rețea ale furnizorului de energie

SAP și E.ON anunță un parteneriat în vederea dezvoltării unei noi platforme ce va avea la bază soluția SAP S/4HANA Utilities. Platforma va moderniza și adapta procesele de facturare și schimbul de informații cu participanții din piața de energie pentru viitor.

Cei doi parteneri intenționează să creeze un nou standard în industria energetică din Germania. E.ON va utiliza soluțiile cloud oferite de SAP (SAP S/4HANA) pentru a face procesele de bază de facturare și schimbul de informații mai eficiente și mai coerente în cadrul grupului său corporativ. În acest mod, furnizorii de energie, operatorii de rețea și operatorii de contorizare ai grupului E.ON vor putea împărtăși informații mai rapid, mai precis și mai ușor.

Procesele vor fi standardizate, diversele sisteme de facturare a energiei și de schimb de date din unitățile regionale ale E.ON se vor muta pe noua platformă. Având la dispoziție date consistente, compania va putea să implementeze soluții standard, să urmeze cele mai bune practici din industrie și să reducă costul dezvoltării de software personalizat. Beneficiile standardizării și flexibilizării proceselor se extind și către clienții rețelei E.ON, compania putând răspunde astfel mai rapid și mai eficient la solicitările acestora.

Decizia de a dezvolta noua platformă tehnologică a fost declanșată de integrarea companiei energetice Innogy SE în grupul E.ON. Planul E.ON este de a standardiza procesele de facturare și sistemele IT în cadrul tuturor entităților din grup. Primele rezultate ale proiectului – procese mai eficiente – sunt așteptate la jumătatea anului 2022. Implementarea de soluții cloud inovatoare va ajuta grupul să reducă costurile cu peste 40% pe termen lung.

Operațiunile de rețea sunt parte a activității E.ON, care trebuie să îndeplinească reglementările stabilite de Autoritatea Germană de Reglementare în Domeniul Energiei – Bundesnetzagentur. Parteneriatul cu SAP și capabilitățile oferite de noua platformă deschisă, modulară și stabilă vor ușura respectarea noilor cerințe de reglementare, cum ar fi formatele standard de schimb de date. În plus, procesele de business care rulează pe platforma SAP Cloud pot fi extinse cu ușurință. Deoarece platforma poate evolua continuu, oferă și posibilități de inovare.

„Parteneriatul cu SAP ne permite să optimizăm procesele și structurile, în special în urma achiziției companiei Innogy. Acest proiect va stabili un nou standard pe piață prin automatizarea și standardizarea la maxim a proceselor pe noua platformă, care vor deveni mult mai eficiente”, a declarat Thomas König, membru al Consiliului Director E.ON responsabil cu rețelele energetice.

„Parteneriatul strâns cu E.ON nu este doar un exemplu puternic al modului în care tehnologia poate simplifica procesul decizional în afaceri, dezvolta noi modele de business și genera valoare sustenabilă.  Decizia de astăzi este, de asemenea, un angajament puternic față de soluțiile cloud SAP și demonstrează că, atunci când vine vorba de transformarea digitală, suntem partenerul preferat al clienților noștri”, a menționat Christian Klein, CEO SAP.