>

Intelligent Finance – Seria de webinarii pentru reziliența în business

Presiunea asupra directorilor financiari este mai mare ca oricând, pe măsură ce companiile traversează provocări comerciale fără precedent.

Pentru a veni în ajutorul lor, SAP organizează o serie de webinarii – Intelligent Finance în perioada 22 aprilie – 16 iunie 2021, cu un conținut și o agendă special adaptate țărilor din Europa Centrală și de Est. Participarea este gratuită.

Programul va oferi informații cheie despre ceea ce SAP oferă în mod unic cu RISE cu SAP și cum platforma SAP S / 4HANA permite directorilor financiari să obțină o valoare de business măsurabilă, cu impact ridicat, să stimuleze inovația și acționeze în timp real. Webinariile vor reuni experți regionali SAP, parteneri și clienți care vor discuta despre beneficiile de business pe care le-au experimentat cu soluțiile SAP.

Diferența dintre companiile care și-au conectat afacerea la cele mai moderne soluții de planificare a resurselor (ERP) și cele care nu au facut-o încă a devenit din ce în ce mai vizibilă. De altfel, în peisajul de business actual, tot mai complex și în continuă evoluție, stăpânirea incertitudinii a devenit noul avantaj competitiv, agilitatea și previziunea fiind viitoarele monede ale succesului. Prin inovație, companiile reușesc să rămână cu un pas înaintea concurenței, oferind experiențe excepționale clienților, precum și rezultate de top pe toate paliere business-ului, care să fie pe placul investitorilor și membrilor consiliului.

Importanța schimbării

Confruntați cu un ecosistem atât de volatil, opac și complicat, majoritatea multinaționalelor medii și mari au înțeles urgența adoptării schimbărilor. Potrivit KPMG, 72% dintre companii s-au orientat spre elemente disruptive în propriile sectoare doar pentru a supraviețui.

Mai mult, majoritatea recunosc necesitatea unor viteze de reacție crescute și o perspectivă mai largă, în timp real, asupra tuturor aspectelor operațiunilor lor – de la activități de procurement și supply chain, până la customer experience management și distribuție. Întrebarea nu mai este dacă migrăm spre o companie inteligentă, ci când și cum.

Adoptarea tehnologiei digitale de ultimă generație a fost, desigur, o parte esențială a acestui proces, întrucât colectarea și extrapolarea datelor stau la baza unor insight-uri superioare calitativ. Un studiu realizat de Gartner relevă faptul că peste 69% dintre companii și-au intensificat inițiativele digitale doar în ultimul an, în timp 59% exploatează deja date avansate și analytics pentru a-și gestiona deciziile strategice.

Trecerea la software de ultimă generație: un tren rapid pentru companii de toate mărimile, tipologiile și din toate domeniile

Pentru multe companii de elită și aspiranți la poziția de top, soluțiile inteligente ERP reprezintă deja singura opțiune. Un impresionant 86% dintre cele mai inovatoare companii din lume, 75% din cele mai sustenabile și 52% din Fortune 500 sunt în prezent la un nivel avansat în ceea ce ține de implementarea SAP S / 4HANA. Această imagine devine și mai pronunțată la nivel european, unde 98% din EuroStoxx, respectiv primii 50 de reprezentanți blue-chip ai sectoarelor de top din zona euro, rulează acest software. De la începutul anului 2020, s-a înregistrat câte o intrare în funcțiune a SAP S / 4HANA în fiecare oră de lucru.

Cu SAP S / 4HANA, companiile obțin perspective de profitabilitate pentru clienții lor, supply chain, ori produse și servicii. Soluția automatizează sarcinile care consumă resurse și încorporează monitorizarea riscurilor și controlului pentru a ajuta companiile să se conformeze unui mediu de reglementare în continuă schimbare. Îmbinând tranzacții și analytics la nivelul întregului business, SAP S / 4HANA permite decizii predictive și bazate pe fapte.

Iar efectuarea saltului către evoluție nu a fost niciodată mai ușor datorită RISE with SAP –  cea mai nouă ofertă de business transformation as a service, ce răspunde nevoii unui flux simplificat și flexibil, care să se potrivească tuturor și să fie pe deplin asistat, la fiecare pas.  Acest autodenumit „serviciu de concierge” către Intelligent Enterprise a reușit să deschidă noi drumuri prin îmbinarea tehnicilor, instrumentelor și sistemelor de asistență necesare dezvoltării unei companii, indiferent de punctul său de plecare.

Iată câteva exemple de tranziții din toate colțurile planetei. Un gigant indian din industria auto, cu o echipă de peste 24.000 de persoane, și-a realizat recent transformarea într-o companie inteligentă, în doar 17 luni, un mare retailer american, cu o echipă de cca 300.000,  în mai puțin de 10 luni, iar un operator britanic de telecomunicații în doar 16 luni.

Avans mai rapid ca oricând – introducerea unei platforme digitale moderne, agile

Conform SAP Performance Benchmarking:

  • companiile în care sistemele financiare oferă perspective integrate asupra performanței financiare și operaționale, pot atinge o marjă operațională cu 76% mai mare
  • în cazul în care organizația financiară este capabilă să actualizeze previziunile și să efectueze simulări, costurile de bugetare și prognoză sunt cu 36% mai mici
  • cu 26% mai puține zile pentru a închide raportele anuale într-un sistem integrat cu registrul, astfel încât nicio reconciliere nu este necesară
  • precizie cu 10% mai mare a prognozei, prin analize și raportări online realizate în timp real pe toate direcțiile cheie, cum ar fi clienții, regiunile și diviziile, precum și capacitatea de a detalia până la orice nivel este nevoie
  • costul auditului cu 44% mai mic, ca procent din veniturile companiilor care eficientizează și automatizează procesele de conformitate

Intelligent Finance – Seria de webinarii pentru reziliența în business

Pe parcursul seriei de webinarii Intelligent Finance, pe 22 aprilie, experții SAP din regiunea CEE și clientul SAP SumUp, o companie de plată mobilă de top, vor oferi participanților informații despre primii pași cu SAP S / 4HANA Finance. Pe 19 mai, webinarul se va concentra asupra modului de revoluționare a procesului Record-to-Report și pe transformarea insight-urilor în rezultate puternice de business; pe 16 iunie, SAP și clienții vor împărtăși informații despre cum să permită trezoreriei să devină rezistentă și mai eficientă cu SAP S / 4HANA.