>

Laten we eens uit de bol gaan met payroll

Cliquez ici pour la version en français.

Salarisadministratie is bij HR core business. En het is zeker in België een huzarenstukje om een payroll applicatie volledig up to date te houden op basis van de laatste sociale wetgeving. Een proces dat je dus zo accuraat en betrouwbaar mogelijk wil houden. Very serious business dus. Toch roept mijn HR-vakgenoot Stéphane Scaillet, Chief Executive Officer bij Persolis in het debat over payroll dat de belangrijkste skill van de moderne payroller creativiteit is. Hebben we wat gemist?

Payroll beschikbaar maken voor iedereen

De technologie achter payroll applicaties heeft een grondige facelift ondergaan. De nood aan een kwalitatieve, foutloze loonadministratie is gebleven. Maar doordat toepassingen zoals SAP SuccessFactors in de Cloud draaien, zijn er vandaag heel wat mogelijkheden om met je payroll data en applicaties creatief aan de slag te gaan: mobiel, self service, combinaties met andere data en dat voor zowel payroll professionals als werknemers.

Payroll even makkelijk als pizza bestellen

Voorbeelden? Aantal gepresteerde uren op je smartphone checken? Kijken hoeveel vakantiedagen je werknemer nog over heeft? Je renumeratiepakket in self service zelf aanpassen?

Het klinkt misschien sciencefiction in de gesloten wereld van de payroll waar data goed zijn afgeschermd omwille van privacy en de wetgeving zeer stringent is, maar technologisch kan het en werknemers verwachten het.

Want vandaag werken we hybride en mobiel. Waarom zou dan een applicatie voor loonadministratie niet even handig kunnen werken als onze app waarmee we online een pizza Napoletana bestellen?

Payroll en het nieuwe werken

Des te meer omdat er nieuwe manieren van werken ontstaan: de gig-economie, 5 dagen werken verspreid over 4 dagen, duobanen, een nieuwe focus op well-being die ons noodzaakt om alle stappen in onze loonadministratie onder de loep te nemen vanuit het oogpunt van de employee experience…. Reden te over om na te denken over een nieuw kader voor payroll.

Samen met Luc Bossaert, Chief Strategy Officer bij Adessa, Ivan Mostien, International Pre-Sales Director bij Alight en Stéphane Scaillet, Chief Executive Officer Persolis hebben we nagedacht over een witboek payroll. We kwamen uit op 3 nieuwe grote uitdagingen die payroll professionals te wachten staan.  Het resultaat van deze boeiende gesprekken kunt u hier lezen. Of bekijk deze korte 2 minuten video’s:

Technological Progress and HR Skills: a New Balance Under Construction

Click the button below to load the content from YouTube.

Technological Progress and HR Skills: a New Balance Under Construction

Flexible and Hybrid Work, a Well Anticipated Trend

Click the button below to load the content from YouTube.

Flexible and Hybrid Work, a Well Anticipated Trend

Towards the Augmented Employee Experience

Click the button below to load the content from YouTube.

Towards the Augmented Employee Experience