>

Nyheder inden for datadrevet forretningstransformation gør det lettere at få succes med AI

SAP har præsenteret en række nyheder, der vil hjælpe virksomheder med at undgå at skulle håndtere spredt data og i stedet bringe deres data sammen for at få dybere indsigt, vækste hurtigere og blive mere effektive.

Nye funktioner i SAP Datasphere, herunder nye generative AI-funktioner, gør det lettere for SAP kunder at planlægge deres drift ved hjælp af et forenklet datamiljø og mere intuitiv datahåndtering.

– ”Indsamling af data til at træffe bedre beslutninger bliver stadig vigtigere, da AI, som er afhængig af kvalitetsdata, revolutionerer alle aspekter af forretningen. Vores SAP Datasphere-nyheder og et udvidet partnerskab med Collibra forbedrer vores evne til at hjælpe kunderne med at transformere deres forretning med data,” siger Juergen Mueller, Chief Technology Officer og medlem af SAP’s Executive Board.

Kernen i disse nyheder er “business data fabric”, en arkitektur, der sikrer, at data understøtter alle strategiske initiativer. Det giver virksomheder mulighed for at levere meningsfulde data til alle deres databrugere – med forretningskontekst og logik intakt.

SAP Datasphere-nyhederne hjælper kunderne med at få bedre datagennemsigtighed og overblik samt et forenklet datamiljø. Samtidig bevares al datakontekst og logik, så virksomheder hurtigt kan tilpasse sig markedsændringer og træffe mere effektive beslutninger. De nye funktioner omfatter nye copilot- og vektordatabasefunktioner og en ny visualisering, knowledge graph, der viser indsigt og mønstre i komplekse data.

Nye innovationer omfatter:

Generativ AI Co-pilot og AI Governance

SAP’s generative AI co-pilot, Joule, kommer nu til SAP Analytics Cloud og kan automatisk oprette og videreudvikle rapporter, dashboards, planer osv. Denne automatisering er mulig takket være SAP HANA Clouds vektorfunktioner. De kombinerer store sprogmodeller (LLM) med relevante virksomhedsdata og holder forretningskonteksten intakt til brug i generativ AI-output.

Foto: Generativ AI i SAP Analytics Cloud med SAP Joule co-pilot.

Det er ikke muligt at bruge generativ AI på tværs af virksomheden uden pålidelige og kontrollerede data. Derfor udvider SAP sit samarbejde med Collibra og integrerer Collibra’s AI Governance-platform med SAP’s datakapaciteter for at gøre det muligt for virksomheder at tilpasse deres politikker, processer og praksisser til AI. Det bidrager til øget gennemsigtighed og ansvarlighed og hjælper virksomheder med at sikre, at lovgivning, compliance og privatlivspolitikker overholdes.

Opdag skjulte dataindsigter og mønstre med Knowledge Graph

Med den nye SAP Datasphere Knowledge Graph kan virksomheder opdage tidligere skjulte dataindsigter og mønstre i deres applikationer og systemer. Det giver både tekniske og forretningsmæssige brugere mulighed for, på et dybt plan, at forstå forholdet mellem data, metadata og forretningsprocesser samt øge effektiviteten af maskinlæring og LLM-modeller.

Foto: SAP Datasphere Knowledge Graph.

Samlet og avanceret planlægning og analyse

Den nye SAP Datasphere-integration med SAP Analytics Cloud giver virksomheder mulighed for at bruge ét samlet datastyringssystem med avancerede dataanalysefunktioner til at planlægge deres forretning på tværs af virksomheden. Med denne fleksibel model kan al dataforberedelse, modellering og planlægning samles i ét værktøj.

Foto: Planlægning, modellering, intern og ekstern data samlet i SAP Datasphere.

Med den nye kompasfunktion i SAP Analytics Cloud kan virksomheder også få bedre resultater fra deres planlægning og analyse gennem datadrevet simulering. Komplekse simuleringer kan nu køres via en chat for at evaluere forudsigelige resultater og løbende justere kontrollerbare variabler for at finde den mest optimale plan. Det hjælper kunderne med at forbedre deres planlægningsindsats ved at forene  planlægning af økonomi, drift, forsyningskæde og arbejdsstyrke med en direkte forbindelse til SAP-applikationer og tredjepartsdata.

Foto: SAP Analytics Cloud kompas.

Klik her for mere information.

Om SAP
SAP’s strategi er at hjælpe alle virksomheder med at drive en intelligent og bæredygtig virksomhed. Som verdens førende leverandør af forretningssoftware hjælper vi virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med at yde deres bedste: SAP-kunder står for 87 % af den samlede globale handel. Med vores kunstig intelligens (ML), Internet of Things (IoT) og avancerede dataanalyseværktøjer gør vi vores kunder til intelligente virksomheder. SAP hjælper med at give medarbejdere og organisationer en dyb forretningsindsigt og fremmer samarbejde, så forspringet til konkurrenterne bevares. Vi forenkler teknologien for virksomheder, så de kan bruge vores software, som de ønsker – uden afbrydelse. Med vores væg-til-væg portefølje af applikationer og services på tværs af 26 brancher samt et globalt netværk af kunder, partnere, medarbejdere og ledende eksperter gør SAP det muligt for private og offentlige kunder at drive en rentabel forretning, løbende tilpasse sig og gøre en forskel. For mere information, besøg www.sap.com/denmark og news.sap.com/denmark.

Overblik på 1 side om SAP: SAP Corporate Fact Sheet.

Følg SAP på @SAPNews.

SAP Press Room; press@sap.com

Pressekontakt
Ellen Vig Nelausen
SAP Nordic Integrated Communications
telefon: +45 29 23 32 34
e-mail: ellen.vig.nelausen@sap.com