>

Danfoss vælger RISE with SAP og HPE GreenLake for at accelerere bæredygtig cloud-rejse

RISE with SAP og HPE GreenLake gør det muligt for Danfoss at drifte sine arbejdsprocesser i SAP-systemer på egne energieffektive og modulære datacentre på en fleksibel, skalérbar og omkostningseffektiv måde.

For at fremskynde sin bæredygtige cloud-rejse har Danfoss valgt at implementere ”HPE GreenLake for SAP S/4HANA Cloud” baseret på RISE with SAP-programmet i Danfoss’ egne bæredygtige datacentre.

Danfoss, der blev grundlagt i 1933, udvikler løsninger, der øger energieffektivitet, forbedrer maskinproduktivitet, reducerer CO2-udledning samt muliggør elektrificering. I en periode med transformativ vækst og samtidig konfronteret med udfordringen om at opretholde høje standarder for data suverænitet, pålidelighed og bæredygtighed, søgte Danfoss efter en fleksibel, skalérbar og omkostningseffektiv IT-løsning, der kunne understøtte virksomhedens forretningsprocesser og innovationsinitiativer samt afvikles i Danfoss’ egne energieffektive modulære datacentre.

Danfoss moderniserer sit IT-landskab med RISE with SAP og HPE GreenLake

For at understøtte sin vækst og transformation besluttede Danfoss derfor i 2016 at modernisere virksomhedens IT-landskab med SAP S/4HANA Cloud, en cloud-baseret ERP-løsning, der tilbyder realtidsstyring af integrerede forretningsprocesser bl.a. ved hjælp af kunstig intelligens og avanceret dataanalyse.

Danfoss valgte ”HPE GreenLake for SAP S/4HANA Cloud” for at fremskynde deres grønne cloud-strategi, fordi den forener fordelene og de gode erfaringer med skyen, samtidig med at virksomheden kan afvikle sine forretningskritiske SAP-opgaver i sine egne energieffektive datacentre.

Den løsning, Danfoss har valgt, er resultatet af et særligt samarbejde mellem HPE og SAP. Løsningen gør det muligt for organisationer som Danfoss, der vælger RISE with SAP, at nyde fordelene ved en cloud-oplevelse. Løsningen kører på HPE’s cloud-infrastruktur.

“Vi har valgt RISE with SAP og HPE GreenLake ikke kun for at høste fordelene ved at investere i de mest moderne digitale løsninger, men også for at vise, at det er muligt at optimere eksisterende datacenter drift mens energiforbruget og CO2-udledningen reduceres. Energieffektivitet er ikke noget vi behøver at give købe på i forhold til andre vigtige parametre. Det bør være på lige fod som en vigtig parameter sidestillet med andre standard forretningsprioriteter. Dette samarbejde giver os mulighed for at beholde vores data og forretningssystemer i vores egne højenergieffektive datacentre og giver os det bedste fra begge verdener: fordelene ved skyen, mens vi beholder vores data tæt på,” siger Sune Baastrup, Chief Information Officer, Danfoss.

“RISE with SAP er en game-changer for kunder, der ønsker at accelerere deres rejse til SAP S/4HANA Cloud, og er et naturligt næste skridt i det mere end 30 år lange strategiske partnerskab mellem Danfoss og SAP. Jeg ser frem til at fortsætte vores stærke samarbejde og levere den digitale kerne hos en så innovativ frontløber i den grønne omstilling som Danfoss. Jeg er glad for, at vi sammen med HPE kan tilbyde valgmuligheden og fleksibiliteten til at Danfoss kan køre deres forretningskritiske SAP-workloads i deres egne energieffektive datacentre,” siger Mikkel Stavnsbo, Administrerende Direktør, SAP Danmark.

“HPE er stolte af at samarbejde med Danfoss om at accelerere deres bæredygtige cloud-strategi med RISE with SAP og HPE GreenLake. Samarbejder med globale ledere som Danfoss, der driver løsninger, som understøtter overgangen til bæredygtig IT, er vigtige for at hele branchen kan skifte over mod mere miljøansvarlig praksis. Med HPE GreenLake bringer vi cloud-oplevelsen derhen, hvor Danfoss kører sine datacentre, hvilket gør det muligt for dem at opretholde kontrol og synlighed over deres forretningskritiske data og applikationer, uden at gå på kompromis med bæredygtigheds prioriteter,” siger Carsten Regner Nielsen, Nordisk Administrerende Direktør, HPE.

Foto ©Danfoss – ”HPE GreenLake for SAP S/4HANA Cloud” forener fordelene og de gode erfaringer med skyen, samtidig med at Danfoss kan afvikle sine forretningskritiske SAP-opgaver i sine egne energieffektive datacentre.

HPE understøtter Danfoss’ bæredygtighedsinitiativer: Reduce, Reuse, Resource

Danfoss har udarbejdet en ambitiøs 3-trins bæredygtighedsmetode, der står for Reduce, Reuse og Resource (reducer, genbrug og genforsyn) . Med den fremgangsmåde har Danfoss opnået CO2-neutralitet i driften (scope 1 og 2) i sit hovedkvarter. For det første anvendes energieffektive løsninger for at reducere energiforbruget, derefter gøres bestræbelser på at genbruge overskydende varme, hvor det er muligt, og til sidst arbejder virksomheden på at udfase fossile brændstoffer og genforsyne det resterende energibehov med vedvarende kilder.

I sit valg af teknologipartner lagde Danfoss vægt på dybdegående kendskab til bæredygtig IT, udnyttelse af cirkulær økonomi og best practices inden for styring af aktiver, energieffektivitet og genbrug. Danfoss arbejder derfor tæt sammen med HPE om at udvikle modulære datacentre der kan sikre hurtigere og mere bæredygtige udvidelser af datacentre med større fleksibilitet i forhold til placering.

Danfoss ser allerede fremskridt indenfor genbrug af varme på hovedkvarteret i Nordborg, hvor overskudsvarme fra Danfoss’ datacentre er i stand til at levere omkring 25% af den samlede varmeforsyning til de 250.000 m2 store produktionsfaciliteter, når den fulde kapacitet udnyttes. Samarbejdet med HPE har også resulteret i at halvere Danfoss’ datacentres kølebehov ved at anvende direkte væskekøling på tværs af deres datacentre.

Som en del af sin tilgang til at reducere, genbruge og genforsyne har samarbejdet også fokuseret på livscyklussen for IT-udstyr, der ikke længere anvendes af medarbejderne. På tværs af sine globale lokationer ”pensionerer” Danfoss sine brugte IT-aktiver gennem HPE Asset Upcycling Services, en løsning der gør det muligt at afvikle og renovere udtjent udstyr og samtidig genvinde økonomisk værdi fra disse aktiver på en ansvarlig måde.

Ved at vælge HPE GreenLake-platformen viser Danfoss ikke kun sit engagement i at fremme sine egne forpligtelser til minimering af CO2-udledning, men også hvordan andre virksomheder kan takle deres bæredygtige IT-udfordringer med en holistisk tilgang. Med analyser, der viser, at HPE GreenLake-platformen bidrager til at reducere IT-infrastrukturens energiforbrug med 53%, tilbyder HPE danske virksomheder en løsning til understøttelse af deres bæredygtige IT-mål.

Om Danfoss
Danfoss udvikler løsninger, der øger maskinproduktivitet, reducerer CO2-udledning, sænker energiforbrug og muliggør elektrificering. Vores løsninger bruges inden for områder som køling, klimaanlæg, opvarmning, effektkonvertering, motorstyring, industrimaskiner, bilindustrien, skibsfart samt af-og på motorvejs-udstyr. Vi leverer også løsninger til vedvarende energi, såsom sol- og vindenergi, samt energiinfrastruktur til byer. Vores innovative ingeniørarbejde kan dateres tilbage til 1933. Danfoss er familie- og fondsejet, beskæftiger mere end 42.000 mennesker og betjener kunder i mere end 100 lande gennem og 95 fabrikker. For mere information, besøg: www.danfoss.com

Om SAP
Som en global leder inden for virksomhedssoftware og forretnings-AI befinder SAP (NYSE:SAP) sig i skæringspunktet mellem forretning og teknologi. I over 50 år har organisationer betroet SAP at få det bedste frem i dem ved at integrere forretningskritiske funktioner, der spænder over finans, indkøb, HR, forsyningskæde og kundeoplevelse.
For mere information, besøg www.sap.com/denmark og news.sap.com/denmark.

Om HPE GreenLake
HPE GreenLake er HPE’s portefølje af cloud- og as-a-service-løsninger, der leverer cloud-oplevelsen, uanset hvor apps, workloads og data befinder sig. HPE GreenLake-tjenester kan køre on premise, edge eller i co-location-faciliteter og forbindes til public cloud. I sit første regnskabskvartal i 2024 rapporterede HPE en annualiseret omsætning (ARR) på 1,4 milliarder dollars, en vækst på 41 % i konstant valuta i forhold til den foregående årsperiode.  HPE GreenLake har mere end 31.000 virksomhedskunder og driver 3,8 millioner forbundne enheder på verdensplan. Disse virksomheder drager fordel af ét kontrolniveau, hvorfra de kan automatisere, orkestrere og køre deres hybride cloud-strategi. Den skalerbare, pay-as-you-go HPE GreenLake edge-to-cloud-platform leverer sikkerhed, compliance og kontrol og understøtter et bredt økosystem af partnere – herunder kanalpartnere, distributører, uafhængige softwareleverandører, public cloud-udbydere, serviceudbydere og systemintegratorer. For mere information om HPE GreenLake, besøg https://www.hpe.com/us/en/greenlake.html

Om Hewlett Packard Enterprise
Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) er den globale edge-to-cloud-virksomhed, der hjælper organisationer med at accelere resultater ved at frigøre værdi fra alle deres data, overalt. HPE bygger på årtiers nytænkning af fremtiden og innovation for at fremme den måde, mennesker lever og arbejder på, og leverer unikke, åbne og intelligente teknologiløsninger as-a-service.  Med løsninger, der spænder over Cloud Services, Compute, High Performance Computing & AI, Intelligent Edge, Software og Storage, giver HPE en ensartet oplevelse på tværs af alle clouds og edges, hvilket hjælper kunderne med at udvikle nye forretningsmodeller, engagere sig på nye måder og øge deres operationelle ydeevne. For mere information, besøg: www.hpe.com

###

Pressekontakt

HPE Danmark
Michelle Mousten Jensen
Telefon: 51 80 23 33 | e-mail: michelle-moustenj@hpe.com

SAP Danmark
Ellen Vig Nelausen
Telefon: 29 23 32 34 | e-mail: ellen.vig.nelausen@sap.com