>

POWER flytter sin dataplatform i Cloud’en med SAP og Google

SAP meddelte i dag, at POWER International (POWER), en af de førende detailhandlere inden for hjemmeelektronik i Norden, har revolutioneret sin dataplatform ved at kombinere SAP Datasphere og Google BigQuery. Den cloud-baserede platform muliggør realtids-data replikering, live rapportering – og giver et boost til realtids-analysering.

POWER, der består af 269 butikker og online shops med en årlig omsætning på ca. 13,1 milliarder DKK samt 6.000 medarbejdere i Danmark, Norge, Finland og Sverige, er i gang med en IT-moderniseringsproces som bl.a. involverer et skifte til Cloud. Det strategiske mål er at øge markedsandelen til at blive den største og foretrukne detailhandler af forbrugerelektronik i Norden.

“Vi har et meget SAP-præget systemlandskab og søgte efter en løsning til at flytte data til skyen på en sikker måde. SAP Datasphere passer perfekt til os og simplificerer vores datalandskab, hvilket sparer hundredvis af timer hvert år i pipelineudvikling,” siger Frode Næss Larsen, CIO hos POWER.

POWER har i øjeblikket et 70 TB stort data warehouse, hvor mere end 5 TB data behandles hver dag og mere end 10 millioner transaktioner genereres dagligt. Data services bruges af op til 6.000 medarbejdere og mere end 200 leverandører.

IT-landskabet har traditionelt været karakteriseret af en lang række forskellige tekniske løsninger, og i 2005 gik POWER live med SAP Business Warehouse. Kombinationen af SAP Datasphere og Google BigQuery bidrager til at generere besparelser, optimere lager og personale og gøre datadrevet beslutningstagning til den nye standard på tværs af hele organisationen.

“Vores mål er at øge stabiliteten i hverdags driften for alle, der bruger vores nye dataløsninger. Tidligere genererede vi store statiske rapporter og datablokke i løbet af natten. Med vores nye dataplatform kan medarbejderne nu lave deres egne uafhængige analyser i løbet af dagen, i et ægte ‘self-service’ dataanalyse miljø uden direkte indblanding fra IT. Denne forandring giver en meget hurtigere overgang fra idé til endelig dataprodukt og driver skiftet fra traditionel rapportering til handlingsdrevet dataanalyse,” siger Stian Skotland, Head of Data & Analytics hos POWER.

Den nye løsning blev implementeret, og alle SAP-data overført i løbet af foråret 2024. Implementering af nye front-end analysefunktioner samt flere AI-funktioner diskuteres som det næste skridt.

“Vores samarbejde med SAP og Google er et skridt i den retning. AI kan have en positiv effekt på mange forskellige dele af vores virksomhed, og vi kører tests for at producere endnu bedre rapporter. Men det er vigtigt at have en pragmatisk og fornuftig tilgang – der er ikke én ting, der magisk løser alt”, siger Frode Næss Larsen.

Besøg SAP News Center. Følg SAP på @SAPNews.

Om SAP
Som en global leder inden for virksomhedssoftware og forretnings-AI befinder SAP (NYSE:SAP) sig i skæringspunktet mellem forretningen og teknologi. I over 50 år har organisationer betroet SAP at få det bedste frem i dem ved at integrere forretningskritiske funktioner, der spænder over finans, indkøb, HR, forsyningskæde og kundeoplevelse. For mere information, besøg www.sap.com/denmark og news.sap.com/denmark.

Overblik på 1 side om SAP: SAP Corporate Fact Sheet.

Pressekontakt
Ellen Vig Nelausen
SAP Nordic Integrated Communications
telefon: +45 29 23 32 34
e-mail: ellen.vig.nelausen@sap.com