>
Kun digitaalisen uudistuksen esteet eivät olekaan paha asia

Kun digitaalisen uudistuksen esteet eivät olekaan paha asia

Kun digitaalisen uudistuksen esteet eivät olekaan paha asia

Haastattelemalla yli 2 800 vastaajaa maailmanlaajuisesti 4 Traits of Experience Economy Masters (neljä elämystalouden mestarien ominaispiirrettä) -raporttiamme varten tunnistimme eliittiryhmän yrityksiä, jotka yhdistävät kokemus- ja toiminnallisia tietoja koko yrityksen laajuisesti ja käyttävät niistä opittua tietoa kilpailuedun saamiseksi.

Oletat ehkä, että nämä uraauurtavat yritykset saavat muita parempia tuloksia siksi, että ne ovat voittaneet haasteet, joita luonnostaan liittyy elämystaloudessa menestymiseen tarvittavien muutosten tekemiseen. Tutkimuksemme osoitti kuitenkin, että päinvastainen on totta. Nämä kytkeytyjät kohtaavat enemmän esteitä kuin muut yritykset – ja se juuri on merkki niiden edistymisestä. Kytkeytyjät kohtaavat enemmän vastustusta, koska ne pakottavat itsensä teollisen ajan ajattelua pidemmälle, johon useimmat yritykset vielä nojaavat.

Kytkeytyjät – kuten odottaa voi – uudistavat muita todennäköisemmin IT-järjestelmiään tietovirran parantamiseksi ja tietojen integroimiseksi eri systeemeistä. Samalla ne kuitenkin kamppailevat sellaisten ongelmien kanssa kuin teknologian integroiminen (42 %) todennäköisemmin kuin muut vastaajat, jotka eivät ole vielä muuttaneet ajattelutapaansa ja toimintamallejaan (29 %). Kytkeytyjät kamppailivat myös muita vastaajia todennäköisemmin useiden liitännäisongelmien kanssa: uuden teknologian käyttöönotto, perinteiset järjestelmät, yhteensopimattomat tietoformaatit, sääntelyasiat, tietojen jakaminen, kokemustietojen kerääminen ja kvantifiointi sekä informaatiolukutaito.

Vaikka se ei ehkä kuulosta miellyttävältä, nämä edelläkävijät kohtaavat näitä haasteita siksi, että ne ovat juuri selvittämässä digitaalisen uudistuksen vaikeimpia piirteitä.

Kuinka digitaalisen uudistuksen esteet ylitetään

Kun kytkeytyjät miettivät, mitä heidän on tehtävä raivatakseen tiensä muutosta jarruttavien perinteisten systeemien, siilojen ja prosessien ohi, ne:

  • Kohtaavat ja ylittävät merkittäviä esteitä. Ne eivät pelkää vallitsevan teollisen tilan järkyttämistä, systeemien ja tietojen yhdistämistä, siilojen rikkomista ja tiedon automatisointia.
  • Muistavat, että systeemien uudistaminen on vasta alkua. Ne käsittävät, että uudenaikainen IT-infrastruktuuri on vain välttämätön perusta datakeskeiselle uudistukselle, jonka älykkäät teknologiat voivat sitten mahdollistaa.
  • Investoivat automaattiseen, älykkääseen tasoon. Kytkeytyjät tietävät, että ainoa tehokas tapa yhdistää toiminnalliset ja kokemustiedot ja pystyä käyttämään niitä on käyttää edistyneitä teknologioita, kuten koneoppimista ja ennakoivaa analytiikkaa. Tämä on ainoa tapa analysoida kokemustietoja (asiakkaiden, työntekijöiden ja muiden sidosryhmien tunteita ja ajatuksia) ja toiminnallisia tietoja nopeasti, käyttökelpoisesti ja skaalattavasti.
  • Tuplaavat menestyksen. Kytkeytyjät saavat jo nyt suurempia tuloja ja voittoja vaivastaan, ja heillä on muita todennäköisemmin suunnitelmissa lisätä investointejaan tulevaisuudessa.

Ei tulosta ilman tuskaa

Kuten kytkeytyjät ovat meille osoittaneet, elämystalouteen siirtyminen vaatii enemmän kuin pelkkää pilvipalveluun siirtymistä tai IT:n uudelleenajattelua. Ne siirtävät liiketoimintansa koneiston seiniensä ulkopuolelle, mihin tarvitaan uutta ajattelutapaa.

Kuten tiedämme, muutos on sotkuista. Ennen kuin hallitset uudet teknologiat ja käsität niiden edut, käännyt eittämättä väärään suuntaan aika ajoin ja joudut alussa tekemään päivityksiä useammin. On myös vaikeaa päästää irti systeemeistä ja prosesseista, jotka aiemmin toimivat hyvin, vaikka ymmärtäisitkin, että se on tarpeellista.

Digitaalinen uudistus helpottuu kuitenkin, kun tällä hetkellä alkutekijöissään olevat teknologiat, kuten keinoäly ja koneoppiminen, edistyvät pidemmälle. (Kytkeytyjät hyötyvät siitä jo nyt.) Sillä välin edistyminen vaatii jatkuvaa investointia ja omistautumista varsinaiselle tavoitteelle: kokemus- ja toiminnallisten tietojen kytkemiselle toisiinsa koko yrityksessä.

Jos sinusta tuntuu siltä kuin kohtaisit esteitä joka käänteessä, olet todennäköisesti menossa oikeaan suuntaan. Noudata kytkeytyjien esimerkkiä eli jatka rohkeasti eteenpäin.

Lisätietoa siitä, kuinka voit onnistua digitaalisen uudistuksen hallinnassa siirtyessäsi elämystalouteen, on SAP:n Insights-tutkimuskeskuksen raportissa 4 Traits of Experience Economy Masters (neljä elämystalouden mestareiden ominaispiirrettä).