>

Suomalainen lääketeknologiayhtiö Nanoform ottaa SAP-ohjelmiston käyttöön liiketoimintansa laajentuessa

Nanoform kasvaa pilvipohjaisen toiminnanohjauksen avulla

Nanoformin tarina alkoi Helsingissä partikkeliteknologiasta. Perustajat uskoivat teknologian voivan mullistaa lääketeollisuuden. Sittemmin Nanoform on kasvanut nopeasti ja muuttunut maailmanlaajuiseksi yhtiöksi, joka jatkaa tehtäväänsä potilaiden elämän parantamiseksi.

“Nanoform jatkaa GMP-valmistustoimintansa kasvattamista. Samalla olemme sitoutuneet auttamaan asiakkaitamme heidän edistäessään keskeisiä ohjelmiaan kliinisessä tutkimuksessa. Pyrimme tähän mm. ottamalla käyttöön järeitä järjestelmiä, kuten luokkansa parasta infrastruktuuria tukevia SAP-ohjelmistoja”, sanoo David Rowe, Nanoformin tuotantojohtaja.

Grow by SAP for Scale-ups on eksklusiivinen ohjelma hyperkasvua tekeville yrityksille. Se on suunniteltu auttamaan yrityksiä kiihdyttämään liiketoimintaansa mahdollisimman kestävällä tavalla.

Ohjelma täyttää kaikki keskeiset back-office-liiketoiminnan vaatimukset, kuten toiminnanohjauksen (ERP) ja taloushallinnon, henkilöstöhallinnon ja henkilöstön sitouttamisen, matkojen ja kulujen hallinnan sekä liiketoiminta-analytiikan. Näitä teknologioita pidetään tyypillisesti tavoiteltavina skaalautuville yrityksille, joten Grow by SAP for Scale-ups -ohjelma poistaa markkinoille pääsyn esteitä. Se myös antaa yrityksille kaiken tarvittavan, jotta liiketoiminta voidaan nostaa uudelle tasolle. Tähän sisältyvät SAP S/4HANA ERP -ominaisuudet, jotka hyödyntävät pilveä, koneoppimista, tekoälyä ja kehittynyttä data-analytiikkaa, inhimillisen kokemuksen hallintaa (HXM) ja ydinprosessien automatisointia.

“Olemme kaikki nähneet, miten elintärkeää skaalautuminen on ollut sen varmistamisessa, että maailma pysyy liikkeessä pandemian ja muiden kriisien aikana. SAP jakaa saman vision näiden disruptiivisten yritysten kanssa. Uskomme, että näiden maailmanluokan teknologioiden tarjoaminen joustavana pilvipakettina on katalysaattori, joka auttaa näitä yrityksiä kiihdyttämään kasvuansa, vauhdittamaan innovaatioita ja kilpailemaan tehokkaammin globaaleilla markkinoilla”, sanoo Tomi Koskinen, Pearl Finlandin Sales Manager. Sekä paikallinen SAP-kumppani Pearl Finlandin että NTT DATA Business Solutions toimivat toimiala-asiantuntijoina ja tukivat Nanoformia implementoinnissa.

Nanoform on toteuttanut lääketeollisuuden parhaisiin käytäntöihin perustuvia liiketoimintaprosesseja, mukaan lukien valmistus, hankinta, taloushallinto, työnkulkujen hyväksyntä ja projektinhallinta. Uusien kansainvälisten tytäryhtiöiden sisäänajo nopeutuu huomattavasti, mikä poistaa kasvun esteitä. Konsernin raportointimahdollisuudet ja tulojen kirjaaminen eivät ole enää manuaalinen prosessi. Nanoform pyrkii Excelistä eroon ja hakee tarkat tiedot yhdestä ainoasta lähteestä koko konsernin laajuisesti.

“SAP-ohjelmistoratkaisujen soveltaminen erittäin nopeasti kasvaville yrityksille sekä tuotantolinjojemme tuore laajentaminen mahdollistavat edistyksellisen nanoteknologiamme kasvavan kysynnän. Tämä auttaa parantamaan asiakkaidemme lääkkeiden tehokkuutta”, David Rowe lisää.

Nanoform, jonka palveluiden tarkoituksena on auttaa maailmanlaajuista lääketeollisuutta kaksinkertaistamaan uusien lääkkeiden vuotuinen tuotanto, otti käyttöön SAP S/4HANA Cloud ERP:n ja SAP Business Technology Platformin vuoden 2023 alussa.

Kuva: Nanoform Manufacturing Suite

About Nanoform
Nanoform is an innovative nanoparticle medicine enabling company. Nanoform works together with pharma and biotech partners globally to provide hope for patients in developing new and improved medicines utilizing Nanoform’s platform technologies. The company focuses on reducing clinical attrition and on enhancing drug molecules’ performance through its nanoforming technologies and formulation services. Nanoform’s capabilities include GMP manufacturing, and its services span the small to large molecule development space with a focus on solving key issues in drug solubility and bioavailability and on enabling novel drug delivery applications. Nanoform’s shares are listed on the Premier-segment of Nasdaq First North Growth Market in Helsinki (ticker: NANOFH) and Stockholm (ticker: NANOFS). Certified Adviser: Danske Bank A/S, Finland Branch, +358 40 744 1900. For more information, please visit http://www.nanoform.com

Tietoja SAP:sta
SAP:n strategiana on auttaa yrityksiä toimimaan vastuullisesti ja älykkäästi. Yritysohjelmistojen markkinajohtajana SAP auttaa erikokoisia yrityksiä eri toimialoilla pääsemään parhaimpiin mahdollisiin tuloksiin. SAP:n asiakkaat synnyttävät 87 prosenttia globaalista kaupasta. Koneoppimis-, IoT- ja kehittyneen analytiikan teknologiamme auttavat asiakkaitamme muuntamaan liiketoimintansa älykkääksi. SAP tuo ihmisille ja organisaatioille syvää liiketoimintanäkemystä ja edistää yhteistyötä, jonka avulla ne pysyvät kilpailijoita edellä. Yksinkertaistamme teknologian yrityksille niin, että ne voivat käyttää ohjelmistojamme siten kuin haluavat ilman pelkoa disruptiosta. Kattavan sovellus- ja palveluvalikoimamme avulla yritykset ja julkiset organisaatiot 25 eri toimialalla voivat toimia kannattavasti, muuntautua ympäröivän maailman mukana ja edistää muutosta. Globaalilla asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden ja ajatusjohtajien verkostollaan SAP auttaa ihmisten elämää ja maailmaa toimimaan paremmin.
Lisätietoja www.sap.com/finland ja www.sap.com.

Käy SAP:n lehdistöhuoneessa. Seuraa SAP:ia @sapnews.

Lisätietoja:
Taina Kaitala
Viestintätoimisto Manifesto
puh. 050 372 3406
taina.kaitala@manifesto.fi