>

SAP ja Girteka Logistics digitalisoivat kuljetusalan

SAP SE kertoi tänään aloittavansa yhteistyön Girteka Logisticsin kanssa, joka on Euroopan suurin yritys täyskuormakuljetuksissa. Yritykset ottavat käyttöön koko kuljetusketjun kattavan hallintaratkaisun. SAP:n toimialapohjaisten teknologia-alustojen ja -ratkaisujen avulla Girteka Logistics tähtää liiketoimintansa täydelliseen digitalisoimiseen ja sitä kautta kasvutavoitteeseensa vuonna 2025.

SAP:n ratkaisut luovat kokonaisvaltaisen digitaalisen kehyksen Girteka Logisticsille koskettaen jokaista 18 000:ta työntekijää ja kaikkia liiketoiminta-alueita Euroopassa ja IVY-alueella. Näihin kuuluvat esimerkiksi ratkaisut finanssialalle, hinnoitteluun, sopimusten- ja tilaustenhallintaan, alihankintoihin, suunnitteluun, varastonhallintaan, toimitusaikatauluihin, lastinkäsittelyyn sekä asiakaspalveluun ja -tukeen. Standardoitu ja täysin integroitu ratkaisu yksinkertaistaa ja automatisoi monimutkaiset logistiset prosessit sekä parantaa Girteka Logisticsin kuljetuspalveluiden tarkkuutta ja tehokkuutta.

“Asiakkaamme haluavat maksimoida kuljetusinvestointien tuotot yhdistämällä suuret ja kehittyneet logistiikkatoimittajat”, kertoo Edvardas Liachovicius, Girteka Logisticsin pääjohtaja. ”Aiomme vastata vaatimuksiin ja olla läpinäkäkyviä ja tehokkaita suurten tavaramäärien kuljetuksissa kilpailukykyisellä hinnalla. Samaan aikaan autamme asiakkaitamme erinomaisten käyttökokemusten varmistamisessa heidän omille asiakkailleen”, Liachovicius jatkaa.

”Girteka Logistics määrittelee rahtialan uudelleen. SAP:n ollessa strateginen kumppanimme voimme nostaa liiketoiminnan tuottavuuttamme ja linjata sisäiset prosessimme. Samalla varmistamme asiakkaillemme kuljetushallintamme korkeatasoisen laadun. Yhdessä nopeutamme koko kuljetusalan digitalisointimatkaa”, sanoo Girteka Logisticsin tietohallintajohtaja Martynas Sarapinas.

“SAP haluaa monipuolistaa tulevaisuuden logistiikkaa innovaatioilla ja teknologialla ja olla katalysaattori markkinoiden strategisten, digitaalisten kuljetuspalveluiden vaatimuksille Euroopassa”, sanoo Brian Duffy, SAP:n EMEA North -alueen johtaja. ”Kokemustaloudessa pelkkä siirtyminen paikasta A paikkaan B ei enää riitä. Kuljetusyrityksillä on kriittinen rooli, kun dataintegraattorit yhdistävät toimitusketjujen pisteet toisiinsa. Yhdessä voimme näyttää tietä”, Duffy jatkaa.

Käy SAP:n uudistuvassa lehdistöhuoneessa ja seuraa yritystä Twitterissä @SAPFinland.

 

SAP

SAP edustaa tämän päivän kokemustaloutta, jonka osana toimivat älykkäät yritykset. SAP on yritysohjelmistojen markkinajohtaja, joka auttaa erikokoisia yrityksiä eri toimialoilla pääsemään parhaimpiin mahdollisiin tuloksiin. 77 % transaktioiden liikevaihdosta maailmassa kulkee jossakin vaiheessa SAP-järjestelmän kautta. Koneoppimis-, IoT- ja kehittyneen analytiikan teknologiamme auttavat asiakkaitamme muuntamaan liiketoimintansa älykkääksi. SAP tuo ihmisille ja organisaatioille syvää liiketoimintanäkemystä ja edistää yhteistyötä, jonka avulla ne pysyvät kilpailijoita edellä. Yksinkertaistamme teknologian yrityksille niin, että ne voivat käyttää ohjelmistojamme siten kuin haluavat – ilman katkoksia. Kattavan sovellus- ja palveluvalikoimamme avulla yli 440 000 julkishallinnon ja yritysasiakasta voivat toimia kannattavasti, muuntautua ympäröivän maailman mukana ja saada aikaan muutoksen. Globaalilla asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden ja ajatusjohtajien verkostollaan SAP auttaa omalta osaltaan yritysten toimintaa ja ihmisten elämää. Lisätietoja www.sap.com ja www.sap.com/finland

 

Girteka Logistics

Girteka Logistics on Euroopan suurin yritys täyskuormakuljetuksissa toimittaen vuosittain yli 670 000 täyskuormaa. Yhtiö kasvoi orgaanisesti 600 kuorma-autosta vuonna 2010 nykyiseen yli 7 400 kuorma-autoon ja 7 800 perävaunuun, jotka operoivat Euroopassa, Skandinaviassa ja IVY-maissa. 18 000 ammattitaitoisella työntekijällään ja alan asiantuntijuudellaan Girteka Logistics on tehnyt itsestään maailman suurimpien brändien valinnan. Girteka Logistics välittää asiakkaistaan ja takaa sujuvan toiminnan ja viestinnän LEAN-mallilla. Oli kyse lohen kuljetuksesta Norjasta, meijerituotteiden Ranskasta tai hedelmien Espanjasta, Girteka Logisticsilla on kuljetuksiin tarvittava asiantuntemus ja kokemus. Girteka Logisticsilla on enemmän kuorma-autojen lähtöjä vuodessa kuin maailman suurimmalla lentokentällä on nousuja.

 

Lisätietoja:

Taina Kaitala
Viestintätoimisto Manifesto
taina.kaitala@manifesto.fi
+358 50 372 3406

Susanne Kapfer
SAP Pohjoismaat
susanne.kapfer@sap.com
+46 733 587798

SAP Press Room; press@sap.com

Kuvalähde: Girteka Logistics