>

Globaali pilvisopimus laajaan bisnestransformaatioon

Ahlstrom-Munksjö solmi SAP:n kanssa strategisen yhteistyösopimuksen

Maailman johtava kuitupohjaisten materiaalien valmistaja Ahlstrom-Munksjö siirtyy pilvipohjaiseen SAP:n digitaalisen liiketoiminnan ratkaisuun. Siirtymisellä tavoitellaan liiketoiminnan tehostamista sekä asiakaskokemuksen vahvistamista. Viime vuosina voimakkaasti kasvaneella Ahlstrom-Munksjöllä on tällä hetkellä osittain erilaisia tapoja toimia ja eri osilla yritystä on erilaisia järjestelmiä. Uudella järjestelmällä saadaan yksi näkymä yrityksen yli 40 tehtaaseen, mikä mahdollistaa esimerkiksi materiaalivirtojen ja asiakastoimitusten optimoinnin sekä erilaisten kehitystoimenpiteiden toteuttamisen nykyistä ketterämmin.

”SAP S/4HANA tarjoaa mahdollisuuden saavuttaa kustannussäästöjä esimerkiksi hankintatoimessa”, sanoo Ahlstrom-Munksjön tietohallintojohtaja Kristiina Lammila. ”Järjestelmä auttaa parantamaan liiketoiminnan suunnittelua ja ennustamista, tukee muun muassa varastojen optimointia sekä edesauttaa yleensäkin parhaiden käytäntöjen hyödyntämistä yrityksen laajuisesti. On hienoa lähteä tälle mielenkiintoiselle kehitysmatkalle yhdessä vahvan kumppanin kanssa”, toteaa Lammila.

Ahlstrom-Munksjö hankki SAP:lta pilvipohjaisen toiminnanohjausjärjestelmä SAP S/4HANA Cloudin sisältäen Group Reporting -ratkaisun konsernilaskentaan ja SAP Treasuryn operativiiseksi rahoitusjärjestelmäksi sekä SAP Ariba -hankintatoimen ohjelmiston, SAP Integrated Business Planning -ohjausohjelmiston, SAP Supply Chain Execution -logistiikkaohjelmiston, SAP Asset Management -kunnossapito-ohjelmiston, PaaS-ratkaisu SAP Cloud Platformin, SAP Analytics Cloudin ja hr-ohjelmisto SAP SuccessFactorsin.

”On ilo jatkaa Ahlstrom-Munksjön luotettuna kumppanina heidän transformaatiomatkallaan kohti ketteriä prosesseja sekä parempia asiakaskokemuksia”, SAP:n maajohtaja Taira Tepponen kommentoi.

Ahlstrom-Munksjön tehdas Dettingenissä

Kuva: Ahlstrom-Munksjön tehdas Dettingenissä

 

Lisätiedot:

Kristiina Lammila
CIO, Ahlstrom-Munksjö
+358 40 801 9794
kristiina.lammila@ahlstrom-munksjo.com

 

Jouni Pankka
Senior Account Executive
SAP Finland Oy
+358 44 978 4269
jouni.pankka@sap.com

 

Ahlstrom-Munksjö lyhyesti
Ahlstrom-Munksjö on johtava kuitupohjaisten materiaalien valmistaja, joka tarjoaa innovatiivisia ja kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja asiakkailleen maailmanlaajuisesti. Tavoitteenamme on laajentaa kuitupohjaisten arkipäivän ratkaisujen käyttöä.  Tarjontamme koostuu suodatinmateriaaleista, irrokepohjapapereista, elintarvike- ja juomateollisuuden käsittelymateriaaleista, laminaattipapereista, hiomatuotteiden ja teippien pohjapapereista, sähköteknisistä papereista, lasikuitumateriaaleista sekä terveydenhuollon kankaista ja diagnostiikkasovelluksista. Lisäksi tarjoamme laajan valikoiman muita erikoispapereita teollisuuden ja kuluttajien käyttöön. Liikevaihtomme on noin 3 miljardia euroa vuodessa ja meitä on noin 8 000 henkilöä. Ahlstrom-Munksjön osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä ja Tukholmassa. Lue lisää osoitteessa www.ahlstrom-munksjo.com.

 

SAP

SAP edustaa tämän päivän kokemustaloutta, jonka osana toimivat älykkäät yritykset. SAP on yritysohjelmistojen markkinajohtaja, joka auttaa erikokoisia yrityksiä eri toimialoilla pääsemään parhaimpiin mahdollisiin tuloksiin. 77 % transaktioiden liikevaihdosta maailmassa kulkee jossakin vaiheessa SAP-järjestelmän kautta. Koneoppimis-, IoT- ja kehittyneen analytiikan teknologiamme auttavat asiakkaitamme muuntamaan liiketoimintansa älykkääksi. SAP tuo ihmisille ja organisaatioille syvää liiketoimintanäkemystä ja edistää yhteistyötä, jonka avulla ne pysyvät kilpailijoita edellä. Yksinkertaistamme teknologian yrityksille niin, että ne voivat käyttää ohjelmistojamme siten kuin haluavat – ilman katkoksia. Kattavan sovellus- ja palveluvalikoimamme avulla yli 440 000 julkishallinnon ja yritysasiakasta voivat toimia kannattavasti, muuntautua ympäröivän maailman mukana ja saada aikaan muutoksen. Globaalilla asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden ja ajatusjohtajien verkostollaan SAP auttaa omalta osaltaan yritysten toimintaa ja ihmisten elämää. Lisätietoja www.sap.com ja www.sap.com/finland