>

SAP ja Unilever pilotoivat lohkoketjuteknologiaa metsäkatoa hillitsevän palmuöljyn tukemiseksi

SAP ja Unilever julkistivat tänään GreenToken by SAP -pilotin, jonka tarkoituksena on entisestään parantaa jäljitettävyyttä ja läpinäkyvyyttä Unileverin globaalissa palmuöljyn toimitusketjussa.

Palmuöljyn kaltaiset raaka-aineet sekoitetaan kemiallisesti usein koostumukseltaan identtisiin raaka-aineisiin toimitusketjun “ensimmäisen mailin” jälkeen. Ne voivat olla peräisin todennetusti kestävistä tai toisaalta tarkistamattomista lähteistä. Alkuperää koskevat tiedot jäävät joko piiloon tai katoavat.

Indonesiassa toteutetussa onnistuneessa konseptitestissä Unilever käytti GreenTokenia yli 188 000 tonnin öljypalmun hedelmien hankintaan. Ratkaisun avulla Golden Agri-Resources ja muut Unileverin käyttämät palmuöljytoimittajat pystyivät luomaan merkkejä, jotka osoittavat palmuöljyn materiaalivirrat koko toimitusketjun pituudelta ja tallentavat öljyn alkuperään liittyvät tiedot ja ominaisuudet.

“GreenTokenin avulla haluamme saada raaka-aineille saman jäljitettävyyden ja toimitusketjun läpinäkyvyyden, jonka saa skannaamalla minkä tahansa kuluttajatuotteen viivakoodin tai QR-koodin”, sanoo GreenToken by SAP -ratkaisun toinen perustaja ja toimitusjohtaja Nitin Jain SAP:lta. “Ratkaisumme avulla yritykset voivat raportoida ulospäin, kuinka suuri osa niiden hankkimista palmuöljytuotteista on kestäviä ja seurata niitä kuluttajille tarjottavaan tuotteeseen asti.”

“Teknologialla on ollut tärkeä rooli pyrkimyksissämme lisätä läpinäkyvyyttä palmuöljyn toimitusketjuissamme”, sanoo Golden Agri-Resourcesin kestävän kehityksen ja viestinnän johtaja Anita Neville. “Osallistumisemme GreenToken by SAP -ratkaisun pilottikokeiluun SAP:n ja Unileverin kanssa tarjosi hyödyllistä tietoa siitä, miten informaatiota voidaan onnistuneesti välittää toimitusketjun eri toimijoiden välillä.”

GreenToken-ratkaisu auttoi Unileveria seuraamaan, todentamaan ja raportoimaan lähes reaaliajassa palmuöljyn alkuperän sekä matkan sen pitkän ja monimutkaisen toimitusketjun läpi.

“Unilever on sitoutunut saavuttamaan metsäkatoa aiheuttamattoman toimitusketjun vuoteen 2023 mennessä. Lohkoketjuteknologialla on potentiaalia auttaa meidän kaltaisiamme yrityksiä seuraamaan toimitusketjuja ja varmistamaan, että hankkimamme hyödykkeet kunnioittavat ympäristöä ja ihmisiä”, sanoo Unileverin hankintajohtaja Dave Ingram. “Olemme rohkaistuneita lupaavista tuloksista, joita saimme pilottihankkeestamme SAP:n GreenTokenin kanssa. Se on uusin rakennuspalikka teknologiapohjaisessa lähestymistavassa, jolla pyrimme varmistamaan entistä jäljitettävämmän ja läpinäkyvämmän toimitusketjun.”

Yhteistyö GreenTokenin kanssa tehostaa Unileverin jatkuvia pyrkimyksiä saada täydellinen näkyvyys toimitusketjuunsa.

 

Käy SAP:n lehdistöhuoneessa. Seuraa SAP:ia Twitterissä @sapnews.

Lisätietoja:
Taina Kaitala
Viestintätoimisto Manifesto
puh. 050 372 3406
taina.kaitala@manifesto.fi

Tietoja SAP:sta
SAP:n strategiana on auttaa yrityksiä toimimaan vastuullisesti ja älykkäästi. Yritysohjelmistojen markkinajohtajana SAPauttaa erikokoisia yrityksiä eri toimialoilla pääsemään parhaimpiin mahdollisiin tuloksiin. SAP:n asiakkaat synnyttävät 87 prosenttia globaalista kaupasta. Koneoppimis-, IoT- ja kehittyneen analytiikan teknologiamme auttavat asiakkaitamme muuntamaan liiketoimintansa älykkääksi. SAP tuo ihmisille ja organisaatioille syvää liiketoimintanäkemystä ja edistää yhteistyötä, jonka avulla ne pysyvät kilpailijoita edellä. Yksinkertaistamme teknologian yrityksille niin, että ne voivat käyttää ohjelmistojamme siten kuin haluavat ilman pelkoa disruptiosta. Kattavan sovellus- ja palveluvalikoimamme avulla yritykset ja julkiset organisaatiot 25 eri toimialalla voivat toimia kannattavasti, muuntautua ympäröivän maailman mukana ja edistää muutosta. Globaalilla asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden ja ajatusjohtajien verkostollaan SAP auttaa ihmisten elämää ja maailmaa toimimaan paremmin.

Lisätietoja www.sap.com/finland ja www.sap.com.