>

Jatkuvasti laajeneva HMD Global siirtyy RISE with SAP -ratkaisuun

Kun Nokia-puhelinten kotipaikka HMD Global Oy (HMD) perustettiin vuonna 2016, se hyppäsi älypuhelinbisnekseen vauhdilla. Perustamisvuoden aikana HMD:n ensimmäiset 11 puhelinta julkaistiin asiakkaille ympäri maailmaa. Samalla perustettiin 50 toimipistettä yhtiön jalansijan varmistamiseksi globaaleilla markkinoilla. Nopeaa kasvua tukeakseen HMD kääntyi SAP:n puoleen.

Hyppy vuoteen 2022: HMD:n tehtävä yhdistää maailma luonnonvaroja säästäen on vaatinut herpaantumatonta keskittymistä tietoturvaan, kestävyyteen, luotettavuuteen ja laatuun kaikessa sen laite- ja palvelutarjonnassa. Tulevaa kasvuaan varten HMD:n on varmistettava jatkuvuus, skaalautuvuus ja joustavuus. Niinpä se vahvistaa kumppanuuttaan SAP:n kanssa entisestään ja siirtyy RISE with SAP -ratkaisuun. 

RISE with SAP yhdistetään SAP Cloud Application Services -palveluihin, jotka tarjoavat SaaS-kokemuksen hyperscaler-infrastruktuurissa (Microsoft Azure).

– Tavoitteena on kehittää it-organisaatiota siitä näkökulmasta, että se voi tehdä entistä tiiviimmin yhteistyötä liiketoiminnan kanssa, joka puolestaan toimittaa kestäviä ja laadukkaita tuotteita nopeammin markkinoille. Kun saamme älykkään pilvipohjaisen erp-ratkaisun ja palvelut yhdeltä ja samalta toimittajalta, SAP:lta, meidän on helpompi johtaa virtaviivaista organisaatiota ja näin keskittyä palvelupohjaiseen toimintamalliin, sanoo HMD:n tietohallintojohtaja Jussi Sorvali.

HMD:n pääkonttori sijaitsee Espoossa. Kahdeksalla eri alueella ja yli 345000 vähittäismyyntipisteessä työskentelevät 700 työntekijää saavat RISE with SAP:n avulla mahdollisuuden optimoituun ja kustannustehokkaaseen kokoonpanoon. Tämä kokoonpano vastaa paremmin liiketoiminnan tarpeita nyt ja tulevaisuudessa, ja tukee HMD:tä kestävyystavoitteissa pyrittäessä kohti älykästä ja kestävää yritystä.

Kuva: HMD Global