>

Teknologia mahdollisti Mercedeksen Formula E -tiimin maailmanmestaruudet

Mercedes-EQ Formula E -tiimi hallitsi ABB FIA Formula E -sarjan kahdeksatta kautta radalla ja radan ulkopuolella. Merkittävinä tekijöinä ovat olleet suorituskyvyn optimointi ja liiketoiminnan tehostaminen SAP:n innovatiivisten teknologioiden ja kestävien ratkaisujen avulla.

Menestyminen maailman nopeimmin kasvavassa moottoriurheilumuodossa ei ole mikään pieni saavutus. Vuodesta 2018 lähtien SAP ja Mercedes-EQ Formula E -tiimi ovat työskennelleet tuodakseen yhteisiä arvojaan mukaan kilpailutapahtumiin. Mercedes ja SAP ovat kehittäneet uusia teknologioita, jotka eivät ainoastaan tuo mestaruuksia, mutta auttavat myös toimimaan vastuullisen ja älykkään yrityksen tavoin.

SAP onnittelee Mercedes-EQ Formula E -tiimiä tämän kauden ABB FIA Formula E -sarjan maailmanmestaruuden voittamisesta ja SAP:n brändilähettilästä Stoffel Vandoornea kuljettajien maailmanmestaruuden varmistamisesta!

Pelin henki

Kestävä kehitys on ABB FIA Formula E -sarjan kulmakivi, sillä se on perustettu näyttämään, millaista on tulevaisuuden kilpa-autoilu huipputasolla. Mercedes-EQ Formula E -tiimin kestävän kehityksen tavoitteet ulottuvat täyssähköautojen lisäksi myös taustalla tehtävään työhön. Tiimi on sitoutunut kehittämään teknologioita, jotka tukevat sen kykyä hallita hiilijalanjälkeään ja vaikuttaa siihen.

Yhdessä SAP:n kanssa tiimi on kehittänyt ja ottanut käyttöön raportointityökalun, joka mittaa ja tilittää edistymistä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa. SAP Analytics Cloud, jossa yhdistyvät business intelligence (BI), laajennettu ja ennakoiva analytiikka sekä suunnittelutoiminnot, on luonut tiimille helppokäyttöisen keskitetyn dashboardin, jonka avulla se voi helposti visualisoida tietoja liiketoiminnan eri osa-alueilta – myös toimitusketjusta ja matkustamisesta.

Tavoitteena paalupaikka

Mercedes-EQ Formula E -tiimi toimii kuin yritys, joka vaatii näkemystä ja nopeutta kaikilla alueilla ja toiminnoissa. Tiimi hyödyntää SAP S/4HANA Cloudia reaaliaikaisen liiketoimintatiedon saamiseen tarkoista ja koordinoiduista järjestelmäprosesseista lähtien aina auton kehittämiseen asti. Se auttaa heitä tekemään tietoon perustuvia päätöksiä ja pysymään askeleen edellä kilpailijoita.

Olipa kyse sitten tehtaalla paikan päällä tai matkustaessa ympäri maailmaa kisoihin kauden aikana tehtävistä päätöksistä, optimoitu ja älykäs ratkaisu on kriittisessä roolissa tehokkuuden lisäämiseksi. Sellaisia ovat esimerkiksi autojen ja varaosien varmistaminen oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja täydellisen taloudellisen ymmärryksen saaminen valvonnan optimoimiseksi.

Mercedes-EQ Formula E -tiimi käyttää SAP Concur -ratkaisuja matkakustannustensa hallintaan. Siten he virtaviivaistavat matkustuksen ja kulujenhallinnan prosesseja, ja säästävät arvokasta aikaa ja resursseja.

Unelmajoukkue

Tie kaksinkertaisen maailmanmestaruuden saavuttamiseen sisälsi 16 kilpailua ympäri maailmaa, joista jokaisessa oli omat erityispiirteensä ja haasteensa. Formula E:ssä koko tiimillä on ratkaiseva rooli palkintokorokkeelle pääsyssä. Varusteiden ja hyvin suunnitellun auton lisäksi kuljettajien, mekaanikkojen, insinöörien ja tiimipäällikön yhteistyö on ratkaisevan tärkeää voiton saavuttamisen kannalta.

SAP Sports One auttaa Mercedes-EQ Formula E -tiimiä seuraamaan, ymmärtämään ja toimimaan eri syötteistä kerättyjen ihmisten suorituskykyä koskevan datan perusteella. Data on myös visualisoitu helposti omaksuttavaksi. Ratkaisu mahdollistaa ajantasaisen tiedon kuljettajien terveydentilasta sekä tiimin resurssien optimaalisen käytön.

SAP:n innovatiivisten teknologioiden ja ratkaisujen ansiosta Mercedes-EQ Formula E -tiimi voi keskittyä kilpailemiseen radalla. SAP on ylpeä tukiessaan tiimiä tämänkin jännittävän kauden aikana.

 

Käy SAP:n lehdistöhuoneessa. Seuraa SAP:ia Twitterissä @sapnews.

Lisätietoja:
Taina Kaitala
Viestintätoimisto Manifesto
puh. 050 372 3406
taina.kaitala@manifesto.fi

Tietoja SAP:sta
SAP:n strategiana on auttaa yrityksiä toimimaan vastuullisesti ja älykkäästi. Yritysohjelmistojen markkinajohtajana SAP auttaa erikokoisia yrityksiä eri toimialoilla pääsemään parhaimpiin mahdollisiin tuloksiin. SAP:n asiakkaat synnyttävät 87 prosenttia globaalista kaupasta. Koneoppimis-, IoT- ja kehittyneen analytiikan teknologiamme auttavat asiakkaitamme muuntamaan liiketoimintansa älykkääksi. SAP tuo ihmisille ja organisaatioille syvää liiketoimintanäkemystä ja edistää yhteistyötä, jonka avulla ne pysyvät kilpailijoita edellä. Yksinkertaistamme teknologian yrityksille niin, että ne voivat käyttää ohjelmistojamme siten kuin haluavat ilman pelkoa disruptiosta. Kattavan sovellus- ja palveluvalikoimamme avulla yritykset ja julkiset organisaatiot 25 eri toimialalla voivat toimia kannattavasti, muuntautua ympäröivän maailman mukana ja edistää muutosta. Globaalilla asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden ja ajatusjohtajien verkostollaan SAP auttaa ihmisten elämää ja maailmaa toimimaan paremmin.

Lisätietoja www.sap.com/finland ja www.sap.com.