>

Alma Media nopeuttaa digitaalista kasvua viemällä API-kehityksen uudelle tasolle

Pilvipohjainen integraatioalusta, joka mahdollistaa sovellusohjelmointirajapintojen (API) kehittämisen, auttaa Alma Mediaa täyttämään uusia liiketoiminnan tarpeita.

Alma Media on voimakkaasti uudistuva, digitaaliseen mediaan ja palveluihin keskittyvä yhtiö. Yritys rakentaa kestävää kasvua tarjoten sisältöjä ja palveluja, jotka hyödyttävät käyttäjiä arjessa, työssä ja vapaa-ajalla. Digitaalinen kasvu on yksi alati kehittyvän Alma Median strategian kulmakivistä.

Alma Media toimii 11 Euroopan maassa ja työllistää noin 1 500 ammattilaista johtavilla asumisen ja autoilun digitaalisilla markkinapaikoilla, talous- ja ammattimediassa, valtakunnallisessa kuluttajamediassa, ammattilaisille ja yrityksille suunnatuissa sisältö- ja datapalveluissa sekä rekrytointipalveluissa. Alma Median on oltava ketterä pysyäkseen kilpailukykyisenä.

SAP Integration Suite

Alma Media tunnisti tarpeen saada uusi moderni integraatioalusta SAP-ympäristöönsä ja se aloitti työn SAP-kumppani Sofigaten kanssa sopivan ratkaisun löytämiseksi.

”Integraatioalusta on välttämätön, mutta lisäarvoa tuovat APIt. Kun aloitimme tämän projektin, olimme vasta API-kehityksen alussa. Halusimme ratkaisun, joka lopulta tukisi sitä”, kertoo Alma Median Solution & Process Manager Virve Kiuru.

Kustannustehokas pilvipohjainen ratkaisu oli alusta alkaen vahva ehdokas. Sofigaten tuella Alma Media valitsi käyttöönsä SAP Integration Suiten (entinen SAP Cloud Platform Integration (CPI)). Se tarjoaa mm. valmiiksi paketoituja integraatioita sovellusten välisiä nopeita plug and play -virtoja varten ja parasta mahdollista päästä päähän rajapintahallintaa. Sillä mahdollistetaan ja hallitaan järjestelmien tietoturvallinen käyttö. Lisäksi ratkaisu tarjoaa sovelluskehitys- ja laajennusalustan, jossa on kiihdyttimiä kehittäjille.

API-kehityksen edut

Sofigate rakensi kuudessa kuukaudessa 17 uutta rajapintaa, jotka mahdollistivat Alma Median siirtymisen uuteen integraatioalustaan.

”Kaikki toteutui aikataulun mukaisesti ja budjetin puitteissa, joten pidämme sitä onnistuneena”, Kiuru toteaa.

Projektissa otettiin käyttöön yksi rajapinta kerrallaan riskien minimoimiseksi, ja järjestelmä on ollut täysin toimiva marraskuusta 2021 lähtien. API-kehityksen hyödyt ovat käyneet nopeasti ilmi.

”Olemme iloisia nähdessämme, että eri liiketoiminta-alueet ovat jo tunnistaneet uusia liiketoimintatarpeita uusille sovellusrajapinnoille ja että olemme pystyneet toteuttamaan ne. APIt ovat merkittävä trendi integraatiomaailmassa ja SAP Integration Suite tarjoaa erinomaiset API-mahdollisuudet”, Kiuru jatkaa.

SAP Integration Suite on osoittautunut huomattavasti ketterämmäksi kuin Alma Median aiempi on-premise-alusta.

”Ylläpito on helpompaa, ratkaisu on kätevämpi käyttää ja loppukäyttäjät näkevät kehityksen paremmin. SAP Integration Suite on ollut erinomainen valinta: voimme nyt tarjota ketterämpää tukea, mikä avaa uusia mahdollisuuksia liiketoiminnallemme”, Kiuru toteaa lopuksi.

Seuraavat vaiheet

Alma Media ja Sofigate tutkivat nyt yhdessä uusia tapoja lisätä liiketoiminta-arvoa SAP Business Technology Platformin avulla, josta tämä projekti on vain yksi osa eli integraatio. Seuraavaksi Alma Median datan lisäarvon tuottaminen ja nykyisten ratkaisujen laajentaminen voivat olla mahdollisia askeleita. Lisäksi voidaan tutkia uusia innovaatiovaihtoehtoja ja vähentää loppukäyttäjille aiheutuvaa monimutkaisuutta, jotta he voivat keskittyä liiketoimintatarpeisiinsa.