>

Mehiläinen rakentaa elinikäisiä asiakassuhteita SAP:n avulla

Mehiläinen tarjoaa personoituja digitaalisia palveluita asiakkailleen ja parantaa heidän terveyttään ja elämänlaatuaan SAP:n Customer Experience -teknologian avulla.

Vuonna 1909 perustetun Mehiläisen tavoite on aina ollut luoda yhdessä parempaa terveyttä ja hyvinvointia asiakkailleen. Vuosien varrella Mehiläinen on hoitanut sotilaita, rakentanut Suomeen työterveyshuoltoa, tuonut isät sisälle synnytyssaliin, luonut digitaalisia terveydenhuoltopalveluja, osallistunut kolmen pandemian hoitoon ja vakiinnuttanut toimintansa koko Suomen laajuudelta.

“Nyt Mehiläisen tavoite on nousta Suomessa yksityisen terveydenhuollon datavetoiseksi edelläkävijäksi. Haluamme parantaa asiakaskokemusta ja lisätä asiakasuskollisuutta personoidun vuorovaikutuksen avulla. Tämä tarkoittaa sitä, että meidän on tunnettava asiakkaamme paremmin kuin kilpailijamme heidät tuntevat ja pystyttävä palvelemaan heitä yksilöllisesti, kattavasti, oikea-aikaisesti ja ennakoivasti. Tämä edellyttää kykyä automatisoida päätöksiä ja toimenpiteitä eri kanavissa. Sen vuoksi käännyimme SAP:n puoleen”, Mehiläisen asiakasviestinnän ja -markkinoinnin johtaja Johanna Viitanen kertoo.

Mehiläinen palvelee vuosittain 2,1 miljoonaa asiakasta. Yhtiö tuottaa terveyspalveluja Suomen lisäksi Ruotsissa, Saksassa ja Virossa yhteensä yli 820 toimipisteessä yli 33 000 työntekijän ja yksityislääkärin voimin. Näissä maissa Mehiläinen toimii tytäryhtiönsä, BeeHealthyn, kautta.

“SAP Customer Data Platformin ja SAP Emarsysin avulla pystymme parantamaan palveluitamme mielekkäällä tavalla ja varmistamaan, että asiakaskokemus on yhdenmukainen kaikissa kanavissamme”, Viitanen jatkaa.

SAP Customer Data Platform tarjoaa Mehiläiselle reaaliaikaisen näkymän asiakkaista ja 360-asteisen asiakasprofiilin koko organisaation laajuudelta. Tämä auttaa ymmärtämään lukuisista eri lähteistä kertyneitä pirstaloituneita asiakastietoja ja rakentamaan siltoja eri funktioiden muodostamien siilojen väliin. Tämä saadaan aikaan yhdistämällä front- ja back office -toiminnot yhteiseen datapohjaan tekoälyä ja koneoppimista hyödyntäen.

SAP Emarsys Customer Engagement on suunniteltu markkinoijille, jotka haluavat rakentaa, käynnistää ja skaalata nopeasti personoituja, monikanavaisia ja liiketoimintaa tukevia kampanjoita. SAP Emarsysin avulla Mehiläinen tavoittaa asiakkaansa henkilökohtaisella ja reaaliaikaisella tavalla tuloksekkaasti.


Lue englanniksi: Mehiläinen is on a mission with SAP to build lifelong customer relationships

Tietoja SAP:sta
SAP:n strategiana on auttaa yrityksiä toimimaan vastuullisesti ja älykkäästi. Yritysohjelmistojen markkinajohtajana SAP auttaa erikokoisia yrityksiä eri toimialoilla pääsemään parhaimpiin mahdollisiin tuloksiin. SAP:n asiakkaat synnyttävät 87 prosenttia globaalista kaupasta. Koneoppimis-, IoT- ja kehittyneen analytiikan teknologiamme auttavat asiakkaitamme muuntamaan liiketoimintansa älykkääksi. SAP tuo ihmisille ja organisaatioille syvää liiketoimintanäkemystä ja edistää yhteistyötä, jonka avulla ne pysyvät kilpailijoita edellä. Yksinkertaistamme teknologian yrityksille niin, että ne voivat käyttää ohjelmistojamme siten kuin haluavat ilman pelkoa disruptiosta. Kattavan sovellus- ja palveluvalikoimamme avulla yritykset ja julkiset organisaatiot 25 eri toimialalla voivat toimia kannattavasti, muuntautua ympäröivän maailman mukana ja edistää muutosta. Globaalilla asiakkaiden, kumppaneiden, työntekijöiden ja ajatusjohtajien verkostollaan SAP auttaa ihmisten elämää ja maailmaa toimimaan paremmin. Lisätietoja www.sap.com/finland ja www.sap.com.