>
coronavirus

Iedere bijdrage telt in de strijd tegen het coronavirus

Onverschrokken artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals verzorgen de slachtoffers van het coronavirus. Veel ouders nemen op hun beurt een dubbele rol aan en functioneren zowel als ouder als leerkracht. Iedereen blijft thuis voor de bescherming van onze geliefden en anderen. We leveren allemaal een bijdrage aan de strijd tegen het coronavirus. Dat geldt ook voor SAP.

De realiteit is dat systemen net als individuen in de hedendaagse tijd extra ondersteuning nodig hebben. Niet gek; de manier van werken is plotseling 360 graden veranderd. Met zoveel uitdagingen op ons pad, liggen er ook allerlei kansen. Het is dan ook geen tijd voor business as usual. Naast het wassen van onze handen, is het van groot belang dat we juist nu onze sterke krachten benutten. De sterke kracht van SAP ligt in zijn mensen, producten en partnerships met meer dan 440.000 bedrijven in 180 landen wereldwijd.

Hackathon

Medio maart gaven ruim 43.000 Duitsers gehoor aan een oproep tot deelname aan de ‘Wir vs. Virus, der Hackathon der Bundesregierung’. Met deze hackathon van de Duitse overheid gaan Duitsers de strijd aan met het coronavirus. Ook SAP product owner Kevin Drieschner nam deel. “Ik wilde helpen door het inzetten van mijn IT-vaardigheden, en ik was niet de enige”, zegt Drieschner. “Mensen uit allerlei sectoren en met diverse achtergronden droegen samen bij aan de uitdaging: het ondersteunen van zorgverleners en ziekenhuispersoneel in deze crisis.”

Op dit moment bestaat er geen uniform systeem voor het registreren en weergeven van de capaciteit in Duitse ziekenhuizen. Drieschner werkte tijdens de hackathon in samenwerking met dertig anderen prototypes uit, wat leidde tot TrackYourBed. Deze responsieve, webgebaseerde oplossing geeft de beschikbaarheid van ziekenhuisbedden in real-time weer.

SAP verkent momenteel investeringsmogelijkheden in deze ontwikkeling, net als ideeën die in het sociale intrapreneurshipprogramma SAP One Billion Lives zijn ontstaan. Meer dan ooit zoeken onze werknemers manieren om met behulp van hun vaardigheden bij te dragen. SAP zet een COVID-19 noodplan in ter ondersteuning van hun initiatieven. Het SAP Corporate Social Responsibility (CSR)-team levert infrastructuur en versnelt manieren voor virtueel vrijwilligerswerk en pro-bono consultancy. Meer dan vijftig projecten zijn hierdoor ontstaan.

Financiële donaties

SAP zet daarnaast een COVID-19 noodfonds van 3 miljoen euro op voor het Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de CDC Foundation (dat Centers for Disease Control and Prevention wereldwijd verbindt) en kleinere non-profitorganisaties. Het geld is bedoeld voor partijen die in de frontlinie werken aan de aanpak van de coronacrisis.

“SAP steunt het WHO en diens leidende rol in het coördineren van de wereldwijde mobilisatie voor het gevecht tegen COVID-19”, legt Alexandra van der Ploeg, hoofd van SAP CSR, uit. “In het specifiek doneert SAP 1 miljoen dollar aan het COVID-19 Solidarity Response Fund voor de WHO, opgezet door de Swiss Philanthropy Foundation en de United Nations Foundation.”

SAP CSR werkt samen met meer dan 1.200 non-profitorganisaties en sociale organisaties, wat voornamelijk kleine tot middelgrote organisaties zijn. Gezamenlijk helpen zij meer dan 4,5 miljoen jongeren in 105 landen, vooral op het gebied van kwalitatief goed onderwijs, werkgelegenheid en ondernemerschap.

Three Dot Dash initiatief

Eén van de strategische partnerships die SAP is aangegaan is het Three Dot Dash initiatief van de We Are Family Foundation. Dit initiatief is opgezet door de beroemde muzikant en muziekproducent Nile Rodgers. “De wereld vraagt om leiderschap, nieuwe ideeën en nieuwe denkwijzen gedurende deze ongekende tijd. Onze wereldwijde jeugd staat op de voorgrond met nieuwe oplossingen”, zegt Rodgers. “De We Are Family Foundation is dankbaar voor ons sterke partnership met SAP, dat ons ruimte geeft voor innovatie en andere denkwijzen over de wijze waarop wij ons bereik vergroten en steun aan jonge leiders wereldwijd versterken.”

Hoewel financiële donaties een manier zijn om direct terug te geven aan de maatschappij, ligt de kracht van SAP’s steun aan de community op zijn focus op vrijwilligerswerk. Met duizenden vrijwilligers als Kevin Drieschner steunen SAP-werknemers met hun expertise en professionele diensten organisaties in nood. Zo is zeker stellen dat nauwkeurige en duidelijke communicatie van COVID-19 plaatsvindt in alle gemeenschappen momenteel een belangrijke prioriteit voor UNICEF. SAP zoekt vrijwilligers om hierbij te helpen, waarbij we social media inzetten. Getalenteerde vrijwilligers versterken sociale partners en helpen hen bij het realiseren van sociale impact. Ook nadat de pandemie is overwonnen.

Ontdek op onze Covid-19 pagina op welke manier SAP jou kan ondersteunen in deze tijd

Dit blog is oorspronkelijk geplaatst op global news.sap.com. Hier vind je het originele artikel.