>
Social justice

Strijden voor sociale gerechtigheid

Naar aanleiding van recente gebeurtenissen in de Verenigde Staten (VS) – waaronder de moord op een 46-jarige zwarte man genaamd George Floyd op 25 mei 2020 en vele anderen – spreekt SAP zich uit en zoekt verbinding met de ervaringen van zowel zwarte collega’s als andere mensen van kleur. Ook benadrukt SAP zijn inzet op zowel diversiteit als inclusiviteit. En vergroot zijn investeringen in hervormingen gericht op sociale gerechtigheid.

SAP neemt in de komende drie jaar de volgende concrete stappen voor het verbeteren van sociale gerechtigheid:

Pijn en rouw erkennen, ruimte bieden voor emoties, crisisverlof en rouwhulpverlening

4 juni 2020 is een bijeenkomst georganiseerd met SAP North America President DJ Paoni. Werknemers konden daar samenkomen en ervaringen delen. Een groep werknemers uitte op het event hun zorgen en ervaringen van de voorgaande weken. SAP blijft het gesprek aangaan door de inzet van experts die ervaringen van mensen van kleur in context plaatsen. Dit doet SAP met een driedelige serie genaamd ‘Stress and Communities of Color in the time of Pandemic’

Diversiteit in het personeelsbestand bevorderen en gelijke kansen bieden

SAP wil de vertegenwoordiging van Afro-Amerikaans talent in de Verenigde Staten in de komende drie jaar verdubbelen. Veel groepen waaronder Afro-Amerikanen zijn significant ondervertegenwoordigd op de arbeidsmarkt. SAP wil de diversiteit van de maatschappij en de klanten die het bedient beter weerspiegelen

Inzet op onderwijs en economische ontwikkeling vergroten en sociale gerechtigheid hervormen

SAP blijft samenwerken met organisaties die een gekwalificeerde pijplijn voor talent opzetten vanuit gemeenschappen die ondervertegenwoordigd zijn in de techsector. Het bedrijf vergroot zijn pro bono-programma’s voor de economische ontwikkeling van bedrijven van zwarte ondernemers en ter versterken van sociale ondernemingen. De programma’s geven hen toegang tot kennis en expertise van SAP-medewerkers. Ook introduceert SAP een nieuw marketingprogramma genaamd ‘Spotlight Black Businesses’. Dit programma steunt kleine ondernemingen van zwarte ondernemers die getroffen zijn door COVID-19 en demonstraties veroorzaakt door sociale onrust.

Samenwerking met Global Citizen voor de aanpak van armoede

De Unite for Our Future campagne roept burgers, bedrijven, overheden en de sociale sector op tot het aanpakken van onrecht door COVID-19 en racisme. SAP stelt net als andere multinationale financiële ondersteuning beschikbaar voor de aanpak van COVID-19 en onrechtvaardigheid.

Naast deze gerichte initiatieven rondom diversiteit, inclusiviteit en sociale gerichtheid blijft SAP nauw samenwerken met andere business leaders om de wereld en het leven van mensen te verbeteren.

Ontvang het laatste nieuws over hoe SAP helpt: SAP News COVID-19