>

Hoe vergroot je de betrokkenheid van werknemers met een digitale werkplek?

De manier waarop we werken verandert door Covid-19. In veel gevallen levert dit verbeteringen op. Zo richten we ons meer op het oplossen van problemen in plaats van het uitvoeren van taken. Ook ligt de focus meer op strategisch denken en het beheren van menselijke relaties. De veranderingen volgen elkaar snel op, wat uitdagingen oplevert voor leiders die ervaringen moeten bieden die werknemers betrokken en productief houden. Hoe pak je dat aan?

Alleen al 10 of meer applicaties voor eenvoudige taken

Het huidige landschap van applicaties die bedrijven inzetten kan gefragmenteerd en verwarrend aanvoelen. Zo loggen werknemers voor het uitvoeren van eenvoudige taken al snel in op tien of meer applicaties. Wat wellicht een klein ongemak lijkt, kan in werkelijkheid een grote impact hebben op het algehele werknemerservaring. Zo verwacht 74% van de werknemers werk eenvoudiger en beter te kunnen uitvoeren wanneer ze betere technologie tot hun beschikking hebben.

Hoe kun je je werknemers betrokken en productief houden in de huidige thuiswerksituatie?

1. Werk vereenvoudigen en individualiseren

Human experience management (HXM) draait om het plaatsen van mensen in het centrum van wat de business drijft. Het maakt het werk voor werknemers niet alleen eenvoudiger, maar ook meer geïndividualiseerd. Het blijvende karakter van thuiswerken maakt het steeds belangrijker dat werknemers zich verbonden en geïnformeerd voelen. En, dat ze toegang hebben tot tools waarmee zij vanaf ieder apparaat en iedere locatie productief kunnen zijn.

Inloggen op applicaties voor het opzoeken van informatie en uitvoeren van taken op een gemiddelde werkdag heeft negatieve gevolgen. Het kan de workflow van je werknemers hinderen, productiviteit reduceren en tot frustratie en stress leidden.

De oplossing? Een intelligente werkplek die taken op een eenvoudige en verbonden manier stroomlijnt. Naast het stroomlijnen van taken en samenbrengen van meerdere applicaties, is het ook van belang dat je werknemers individuele ervaringen biedt. Wat relevant is voor de één, is namelijk niet per definitie relevant voor de ander.

2. Een cultuur rondom continuous learning opbouwen

Voor organisaties die wendbaar en competitief willen blijven is het aanmoedigen van continuous learning steeds belangrijker. Met behulp van technologie kan je daarnaast opties bieden voor samenwerken, het opzoeken van informatie en opvragen van slimme aanbevelingen. Werknemers krijgen hiermee eenvoudig toegang tot de middelen die zij in de dagelijkse praktijk gebruiken. Inclusief tools rondom continuous learning, de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden en training op de werkvloer. Hiermee help je werknemers aanpassen aan ontwikkelingen en succes realiseren.

3. Werknemers betrekken en verbinden vanaf ieder apparaat

Met het oog op bedrijfscontinuïteit – zeker in tijden van verandering – moeten organisaties op een enkelvoudig platform kunnen vertrouwen dat informatie voor hen bundelt. Net zo belangrijk is echter dat informatie en tools voor werknemers vanaf iedere locatie en ieder apparaat beschikbaar zijn. Zo werken veel werknemers onderweg of vanuit huis. Zij zijn vaak afhankelijk van mobiele apparaten voor het verkrijgen van toegang tot informatie en applicaties.

De nieuwe digitale werkplek omarmen

Wat is uiteindelijk het voordeel van deze ontwikkeling? Een betere werknemerservaring en daarmee een zowel betere klantervaring als sterkere bedrijfsprestaties. De sleutel tot het opzetten van een echte missiegedreven en wendbare organisaties is het faciliteren van autonoom werken voor de werknemers. Plaats de werknemers aan het roer en laat ze zelf de carrière ontwikkeling bepalen.

Onze nieuwste oplossing SAP Work Zone for HR helpt organisaties bij het leveren van een vereenvoudigde digitale werkplekervaring.

Meer informatie over SAP Work Zone for HR ontvangen?

Bezoek de website