>
RISE with SAP

Pakket oplossingen en diensten maakt ‘bedrijfstransformatie-as-a-service’ mogelijk

SAP introduceert RISE with SAP

SAP introduceert ‘RISE with SAP’, een ‘as-a-service’-pakket van oplossingen en diensten waarmee IT-partners de holistische transformatie van hun klanten richting een intelligent enterprise kunnen ondersteunen. Met RISE with SAP kunnen organisaties in alle stadia van de digitale transformatie profiteren van betere businessresultaten.

De aankondiging van RISE with SAP werd gedaan tijdens het online event ‘RISE with SAP: The Introduction’. De opname van het event is hier terug te zien. SAP maakte tijdens het event ook plannen voor een strategische overname op het terrein van procesmanagement bekend.

Snelle time-to-value
Samen met zijn partnerecosysteem levert SAP met RISE with SAP een snelle time-to-value en flexibiliteit om te kunnen excelleren in een veranderende wereld, en dat alles zonder grote initiële investeringen. RISE with SAP wordt aangeboden op abonnementsbasis vanuit een enkele verantwoordelijke partij voor de SLA, operationele uitvoering en support. Dankzij de holistische benadering kunnen bedrijven daadwerkelijk hun business transformeren, in plaats van enkel het uitvoeren van een technische migratie richting de cloud. Samen met het partnerecosysteem zorgt SAP voor:

  • Herontwerpen van bedrijfsprocessen

Business Process Intelligence is ontwikkeld met behulp van SAP’s expertise in bedrijfsmodellen en -processen, opgedaan door partnerships met meer dan 400.000 klanten in 25 industrieën. Klanten kunnen continu monitoren hoe hun bedrijfsprocessen presteren, deze afzetten tegen industriestandaarden en deze processen eenvoudig aanpassen aan nieuwe vereisten. Organisaties kunnen intelligentie embedden in hun bedrijfsvoering dankzij een directe verbinding met SAP’s workflow, Robotic Process Automation (RPA) en andere AI-gebaseerde diensten.

  • Ondersteunen van technische migratie

SAP-tools en -diensten ondersteunen het gehele technische traject. Samen met diensten vanuit SAP’s sterke ecosysteem zorgt dat voor een snelle time-to-value.

  • Transitie naar een intelligent enterprise

De oplossing is gebaseerd op SAP S/4HANA Cloud en bevat ingebouwde AI-mogelijkheden, RPA, geavanceerde analytics en flexibele implementatiemogelijkheden.

Het Business Technology Platform zorgt voor een semantische laag over de gehele organisatie. Het biedt daarmee een fundering voor een holistische businesstransformatie. Dankzij deze benadering blijft de core ‘clean’. Dat heeft allerlei voordelen:

  • Eenvoudige uitbreidingen, aanvullingen en integraties met oplossingen van SAP, partners en derde partijen. Dit dankzij het gebruik van hetzelfde datamodel als die van SAP-applicaties.
  • Meer dan 2.200 API’s verzekeren een goede integratie met on-premise, cloud en niet-SAP-systemen.
  • Een enkele semantische datalaag maakt realtime organisatiebrede sturing en planning mogelijk, evenals data van hoge kwaliteit voor RPA- en AI-toepassingen.
  • Goede mogelijkheden op het gebied van low-code en no-code voor het uitbreiden van SAP-oplossingen met nieuwe functionaliteiten en een workflowservice voor het aanpassen van processen ‘on the fly’.
  • Uniforme toegang tot een van ‘s werelds grootste bedrijfsnetwerken, waaronder SAP’s netwerken voor leveranciersinformatie, logistiek en activa. Hiermee kunnen bedrijven hun volledige toeleveringsketen beheren en sneller reageren op veranderende marktomstandigheden.

Flexibiliteit

“Door geopolitieke spanningen, ecologische uitdagingen en de voortdurende pandemie moeten bedrijven sneller veranderen dan ooit”, zegt Christian Klein, chief executive officer bij SAP. “Organisaties die hun bedrijfsprocessen snel kunnen aanpassen, zijn succesvol. SAP kan hen helpen koploper te blijven in hun branche, door het bieden van die flexibiliteit in de cloud.”

Meer informatie over RISE with SAP is te vinden in blogs van Christian Klein, Juergen Mueller, Thomas Saueressig en Uwe Grigoleit, en een interview met Jan Gilg.