>
Tevreden hr werknemers aan het werk achter laptop

Creëer jij de beste werknemerservaring in 2021?

Veranderingen in de business vinden sneller dan ooit plaats en hebben meer impact dan ooit tevoren. Iedere werknemer erkent waarschijnlijk dat de behoeften van werknemers zich net zo snel ontwikkelen. Wat echter niet is veranderd is dat mensen de hoogste prioriteit moeten zijn.

Organisaties vertrouwen erop dat hun mensen flexibel zijn. Zij zouden dan ook meer moeten doen ter ondersteuning van de emotionele en geestelijke gezondheid van medewerkers, zeker nu veel van hen kampen met onzekerheid. De werknemerservaring is belangrijker dan ooit. Holistisch zorgen voor werknemers is niet alleen de juiste keuze, maar is zelfs iets waar geen enkele werkgever omheen kan.

Het welzijn en de ervaring van werknemers op de eerste plaats stellen levert de business winst op. Een sterke verbintenis met de werkgever vergroot volgens de Thrive XM Index bijvoorbeeld de betrokkenheid met 34%, de kans dat werknemers in dienst blijven met 31% en de prestaties met 13%. De Thrive XM Index is door SAP gecreëerd in samenwerking met Thrive Global, SAP SuccessFactors, Qualtrics en Fortune. Het uitgebreide onderzoek is gebaseerd op input van meer dan 20.000 Amerikaanse werknemers van ruim 900 bedrijven. Bedrijven beschikken over meer tools dan ooit tevoren voor het ondersteunen van het welzijn van werknemers. Voor het eerst kunnen zij deze tools koppelen aan bedrijfsresultaten.

Een tweetal gidsen voor het welzijn van de werknemers

Wanneer was de laatste keer dat jij je op de werkvloer op je best voelde? We willen bedrijven helpen bij het creëren van meer van deze momenten. Thrive Global en SAP erkennen de impact van bedrijven die inzetten op het ondersteunen van het welzijn van werknemers. De partijen ondersteunen bedrijven hierbij, ongeacht hun omvang of de sector waarin zij actief zijn. We hebben een tweetal gidsen gecreëerd die HR-leiders en managers helpen bij het adresseren van de twee belangrijkste uitdagingen bij iedere remote, lokale en hybride workforce: ‘Creating a Healthy and Positive Work Experience’ en ‘Leading with Agility, Resilience, and a Growth Mindset’.

We helpen organisaties bij het zowel veilig als productief houden van werknemers en daarmee het verzekeren van hun productiviteit, zowel nu als in de toekomst.

Luisteren naar werknemers maakt je een betere leider

Christine Andrukonis is oprichter van Notion Consulting en een expert in het ondersteunen van managers bij gedragsverandering. In een artikel legt Andrukonis uit dat leiders inzicht moeten verkrijgen in meer aspecten van het leven van werknemers. Zo kunnen zij hun werknemers beter begrijpen en beter ondersteunen bij hun werk.

“Ik zeg vaak dat 50% van het werk over het werk zelf gaat en 50% over wat er achter de schermen gebeurt bij mensen die betrokken zijn bij het werk”, aldus Andrukonis. “Leiders moeten die mindset hanteren. Totdat zij erkennen dat de helft van het succes afhankelijk is van mensen en hoe het met hen gaat, is honderd procent optimaliseren heel lastig.”

Vertrouwen en empathie: de belangrijkste ingrediënten van leiderschap

Empathie – het vermogen jezelf te identificeren met wat andere mensen voelen of ervaren – lijkt wellicht een basisconcept. Het is echter een van de belangrijkste factoren wat betreft prestaties op de werkvloer, blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau DDI. Slechts 40% van de managers beschikt echter over een sterk empathisch vermogen.

Gelukkig kan empathisch vermogen worden ontwikkeld. In een artikel deelt Thrive Guide hiervoor enkele praktische voorbeelden.

Hoe goed ben je bekend met de groei, ambities en motivaties van werknemers?

Begrijpt jouw baas jouw passies? Vraagt jouw organisatie wat mensen op de werkvloer echt drijft? Voor het antwoord op deze vraag moeten ook veel ervaren professionals bij zichzelf te rade gaan. Werkgevers kunnen hierbij helpen. Voor het verschuiven van de focus van het werk naar mensen moeten leiders zich volgens dit artikel concentreren op de vaardigheden van werknemers en bedrijfsprocessen en -systemen hierop aanpassen, en niet andersom.

Dit is dan ook een van de belangrijkste conclusies het een recente SAP SuccessFactors whitepaper genaamd ‘Building Future-Capable Workforces‘. Managers moeten begrijpen dat mensen dynamisch zijn, met vaardigheden en motivaties die naar verloop van tijd veranderen.

Een bedrijfscultuur vormen die bij iedereen past

De potentie is groot voor organisaties die willen investeren in een cultuur die mensen van verschillende etniciteiten, culturen, achtergronden en geslacht omarmt. Bedrijven die diversiteit en inclusiviteit omarmen kunnen echter tot de conclusie komen dat het realiseren van echte resultaten moeilijk is, ondanks dat zij met hun inzet de juiste bedoelingen hebben. Minal Bopaiah, oprichter van strategie- en ontwerpbureau Brevity & Wit dat zich richt op meer inclusiviteit en gelijkheid, biedt inzichten voor het creëren van een meer inclusieve cultuur.

Een nieuwe manier van werken

De wereldwijde COVID-19 pandemie zorgt voor een ongekende verstoring en langdurige implicaties voor zowel bedrijven als mensen. Door het luisteren naar mensen en zowel flexibel als veerkrachtig leiderschap kunnen bedrijven met optimisme naar de toekomst kijken. Mensen centraal stellen via human experience management (HXM) is de start van dit herstelproces.

Ontdek meer over HCM