>
Flexibel werken

Pledge to Flex – De toekomst van werk bij SAP is 100% flexibel en gebaseerd op vertrouwen

Naarmate het aantal vaccinaties toeneemt en de COVID-19 beperkingen afnemen, herzien bedrijven over de hele wereld hun werkbeleid om tegemoet te komen aan de vraag van werknemers naar meer flexibiliteit. De wereldwijde verschuiving naar thuiswerken heeft geleid tot nieuwe voorkeuren van werknemers en een beter begrip van hoe productiviteit en samenwerking met succes kunnen worden voortgezet ondanks het werken op afstand.

SAP hanteert al decennialang een locatieonafhankelijke werkstijl. Op die manier hebben we een echt wereldwijd personeelsbestand opgebouwd en werknemers ondersteund met mobiele technologie om overal en altijd te kunnen werken.

Uit onze recente enquêtes onder werknemers over de werkstijl na COVID blijkt dat deze blijvende flexibiliteit gewenst is. Meer dan 80% van de SAP-medewerkers geeft aan dat ze een combinatie willen van thuis of op afstand werken en soms op kantoor.

Vandaag bouwt SAP voort op de beproefde manier van werken op afstand die onze werknemers al tientallen jaren wereldwijd gebruiken, in een nieuw wereldwijd kader dat volledig flexibel is en op vertrouwen is gebaseerd. Wij blijven geloven in een werkplek die gebaseerd is op vertrouwen en zelfbeschikking, omdat werknemers centraal staan in wat wij doen. Vandaag belooft SAP een structuur te bieden die past bij elke rol, stijl en locatie met:

  • Een 100% flexibele en op vertrouwen gebaseerde werkplek als norm, niet als uitzondering
  • Een inclusieve omgeving waarin mensen thuis, op kantoor of op afstand kunnen werken – zodat iedereen in staat wordt gesteld om op zijn best te presteren en SAP’s klanten succesvol te maken
  • Flexibele werkroosters, zodat werknemers zelf kunnen bepalen wanneer ze werken, afgestemd op de bedrijfsbehoeften
  • Inspirerende kantoorontwerpen die zijn afgestemd op creativiteit, samenwerking, gemeenschap en geconcentreerd werken, zodat werknemers voor elke taak de juiste ruimte kunnen vinden
  • Kantoorgebouwen die prioriteit geven aan duurzaamheid en gezondheid
  • Een aanpak die voldoet aan de lokale regelgeving in de vele regio’s waar onze medewerkers werken

Onze belofte tot flexwerken is bedoeld om ervoor te zorgen dat werknemers kunnen beschikken over wat ze nodig hebben om productief, creatief en geïnspireerd te zijn, terwijl ze het bedrijf op verantwoorde wijze leiden en aan de zakelijke vereisten voldoen. En zoals we in enquêtes in de sector hebben gezien, willen vooral vrouwen en pas afgestudeerden een flexibele werkomgeving en hebben ze daar baat bij. Met onze belofte hopen en geloven we dat SAP voor deze groepen waardevolle werknemers een bedrijf van voorkeur wordt.

Een centraal onderdeel van SAP’s flexibele werkaanpak is onze technologie. SAP SuccessFactors biedt een end-to-end oplossing voor Human Experience Management, van de onboarding van werknemers tot de ontwikkeling van hun loopbaan, voor meer betrokkenheid, groei en behoud van werknemers, waar ze ook werken. Qualtrics stelt ons in staat om in contact te blijven met het sentiment onder werknemers door direct inzicht te bieden in de doorleefde ervaring van de werknemer over de hele wereld. Om een eenvoudige en soepele samenwerking mogelijk te maken, ongeacht waar mensen zich bevinden, werken we aan de integratie van Microsoft Teams in ons portfolio van oplossingen, waardoor een bredere keuze aan toegangstools mogelijk wordt.

Bij SAP zijn we vereerd en nederig dat we meerdere malen zijn verkozen tot favoriete werkgever in de landen waar we gevestigd zijn. Onze belofte om te flexwerken is een andere uiting van ons diepgaande respect voor onze werknemers.