>
upscale commerce

Slim bouwen, snel live gaan: echt toekomstvast ben je als je de klant centraal stelt

Als we iéts geleerd hebben de afgelopen paar jaar het dat de wensen van je klanten sterk aan verandering onderhevig zijn. Altijd. Inzicht in waar je doelgroep op welk moment behoefte aan heeft, biedt mogelijkheden om in te spelen op wat er gaande is in de markt én om slimme omzet te genereren. Wist je bijvoorbeeld dat de meeste generatiegroepen hun online shopgewoontes behouden na de versoepelingen in het coronabeleid? Inzetten op een omnichannelstrategie is tegenwoordig essentieel voor die gewenste resultaten onder de streep. Crisis of economische vooruitgang: jouw klant staat centraal. Zo bouw je je webshop snel op basis van de perfecte customer journey.

Jouw klanten verdienen shopgemak – vandaag al

Het zal geen verrassing zijn dat iederéén meer online is gaan winkelen toen de winkels een tijd lang dichtgingen. Veel retailers moesten sneller schakelen dan ooit tevoren en hun e-commerce-omgevingen moesten snel aangepast worden aan de nieuwe situatie. Of dat weer naar de oude situatie terugkeert? Het lijkt er niet op. Een survey van The Economist laat zien dat zowel van babyboomers, als van Generatie X, als van millennials wordt verwacht dat ze drie procent méér online winkelen dan voor de crisis.

De mogelijkheid om altijd en overal te kunnen winkelen is een gevoel wat niet veel consumenten na de crisis zullen vergeten. Daar moet je als retailer op in kunnen spelen.

Het gemak, de tijdsbesparing; het wordt steeds belangrijker om je online shoppers te voorzien van de gemakken die ze verdienen. Het wordt óók steeds essentiëler voor je winstoogmerk om dat sneller voor elkaar te krijgen. Weten wat je klanten en doelgroepen willen, helpt je om uitgelezen strategieën voor de toekomst te ontwerpen. Zo blijf je agile, houd je helder en realtime in kaart wat er verandert en wanneer én zorg je dat je altijd in kan spelen op wat je klanten nodig hebben.

Bijsturen in je webshop-omgeving: met een paar klikken naar perfect CX-management

Hoe zorg je dat je omnichannelstrategie én je customer experience on point zijn? Eenvoudig opschalen, bijsturen en afschalen in zowel je webshop-omgeving als in de manier waarop je je klantervaringen inricht doe je met SAP Upscale. Een eenvoudige commerce-oplossing voor retailers die geen tijd hebben om hun IT-afdeling te betrekken in het uitbreiden van hun webwinkels. En dat is ook nergens voor nodig! Met low- en no-code tools bouw je verder en schaal je op of af. Met één druk op de knop vertaal je websites naar apps voor iOS of Android, personaliseer je klantreizen en manage je bestellingen en betalingen zonder problemen. SAP Upscale zorgt ervoor dat retailers snel kunnen handelen, zonder omwegen live kunnen en zonder gedoe en de tussenkomst van IT klantreizen van begin tot eind kunnen personaliseren.

Snel schakelen en je speed-to-market opvoeren

Een voorbeeld van een bedrijf waar de online shopomgeving op volle toeren draait? Joy! Het Zweedse kledingbedrijf speelde slim in op de crisis en transformeerde de brickandmortarstrategie naar een volledige online shopervaring. Dat doet Joy met SAP Upscale. Een belangrijk aspect daarin? Met stip op nummer één stond speed-to-market. In alle opzichten. En de wens om snel een webshop te bouwen en het project te lanceren zonder te hulp van IT. Daarnaast kan Joy eenvoudig content op de website aanpassen, zonder dat daar developers voor nodig zijn en het is simpel genoeg om op te schalen en uit te breiden.

Met SAP Upscale zijn je klanten altijd het centrale punt in je strategieën en in je marketingkeuzes. Zo creëer je een perfecte shopervaring in een kwestie van dagen en optimaliseer je je winstoogmerk.

Wil je daar meer over weten?

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van SAP Emarsys?

Lees meer