>

RISE with SAP: de alomvattende reis naar cloud ERP

De coronatijd heeft nog maar eens bevestigd dat organisaties wendbaar moeten zijn om zich te kunnen aanpassen aan plotselinge wereldwijde ontwikkelingen. SAP helpt organisaties dat mogelijk te maken door hun businessprocessen te transformeren, moderniseren en te vereenvoudigen. Sinds 2021 hanteren we daarvoor de methode RISE with SAP.

Maar wat is dat nu eigenlijk? Marjet Wijn, Head of S/4 Cloud, legt het uit.

Overal in het bedrijfsleven signaleert SAP dat organisaties met hun IT sneller aan de wensen van de business willen kunnen voldoen.

Start- en scale-ups willen hun sterke groei kunnen bijbenen en snel kunnen innoveren. Multinationals willen bedrijfsonderdelen eenvoudig kunnen toevoegen en afsplitsen. En sommige organisaties willen de total cost of ownership van hun IT-systemen verlagen.

Ongeacht de situatie en motivatie van je organisatie, SAP ontzorgt je en helpt je jouw doelen te bereiken met behulp van cloud ERP. Want de cloud geeft je flexibiliteit en stelt je in staat om korter op de bal spelen. Tegelijkertijd bereiden we je systemen voor op de overstap naar S/4HANA.

Om die reden hebben we RISE with SAP ontwikkeld; een alomvattende bundel aan services en tools die de transformatie naar een Intelligent Enterprise ondersteunt, op jouw voorwaarden en volgens jouw planning. De aanpak bestaat uit drie pijlers:

1. Business Process Intelligence

Met behulp van onze nieuwe oplossing Signavio analyseren we je businessprocessen, voeren we verbeteringen door en monitoren we het resultaat van de aanpassingen. We helpen je processen te versimpelen door ze te standaardiseren. Zo wordt je organisatie weer wendbaar en vergemakkelijk je de overgang naar S/4HANA.

2. Technische migratie naar de cloud en S/4HANA

In RISE with SAP staat de reis naar de cloud centraal. Het uiteindelijke doel is om je mee te nemen naar SAP S/4HANA. Om die migratie te vergemakkelijken en te bespoedigen, ondersteunt SAP bedrijven met allerlei tools en diensten. Zoals onze readiness check waarmee we onderzoeken in hoeverre jouw systemen klaar zijn voor een overgang naar de cloud en S/4HANA. Belangrijke factoren die daarin meewegen zijn bijvoorbeeld de hoeveelheid maatwerk die je hebt draaien, of de mate van aanpassing die we moeten doen aan de datalaag van je systeem om deze voor te bereiden op een migratie.

We werken daarbij nauw samen met de IT-partners van klanten. Zij kennen immers de processen van klant tot in de puntjes en hebben vergaande kennis van de specifieke branches waarin organisaties opereren. Ook komt binnen RISE with SAP steeds meer industriespecifieke content beschikbaar om jouw organisatie beter te ondersteunen en te helpen de migratie sneller te volbrengen. Zo zijn er al Industry Packages voor de branches automotive, consumentenproducten, industriële machines en componenten, retail en de nutssector.

3. Business fundament

RISE with SAP helpt je over te stappen op Infrastructure as a Service (IaaS). Daarmee wordt je IT-fundament een dienst die je afneemt, waardoor je volledig ontzorgd wordt op dit vlak. Het voordeel daarvan is dat alles onder één contract valt. Ook bijvoorbeeld je hosting, ongeacht of je bij SAP of een hyperscaler als AWS, Google of Azure wilt draaien. Je hebt nog maar één aanspreekpunt voor al je diensten, waaronder je infrastructuur, en dat is SAP.

Bijkomend voordeel van dit vernieuwde fundament is dat je ERP toegankelijker wordt voor digitale samenwerking en integratie. Zo krijg je bijvoorbeeld toegang tot de SAP Business Networks, zoals het Asset Intelligence Network, het Logistics Business Network en het Ariba Network.

Meer weten over Cloud ERP? Ontdek onze Insights pagina.

Begin je weg naar een Intelligent Enterprise

Door de drie pijlers te combineren, helpt RISE with SAP je sneller te veranderen in een Intelligent Enterprise met de wendbaarheid die nodig is in de wereld van vandaag. Of je nu op SAP ECC draait, op S/4HANA on-premise, of misschien zelfs op een ERP van een andere leverancier. Wij helpen je jouw business te transformeren en de stap naar de cloud te maken. Daarbij kun je uitgaan van drie zekerheden: jouw processen staan centraal, we werken nauw samen met jouw IT-partner en we ontzorgen je volledig.

Wil je weten hoe een RISE with SAP traject in zijn werk gaat? Lees dan het blog RISE with SAP: zo maken we samen in 6 stappen een blauwdruk voor je digitale transformatie’.